Det är skillnad på svenskar och andra, enligt de andra…

SVENSKAR. Varje gång Sverigedemokraterna talar om nationen Sverige och svenska värderingar blir en massa PK-svenskar kränkta och menar att alla som bor i Sverige är svenskar. Det problemet borde vara lätt att lösa genom att fråga dem det berör, invandrarna, om de känner sig svenska. 

Jag är övertygat att även om jag bodde i Irak i 50 år skulle jag inte kalla mig irakier utan svensk och vara stolt över mitt ursprung. Jag tror inte alla svenskar som spelar hockey i USA och Kanada i 10-20 år kallar sig amerikanare eller kanadensare, inte heller de hundratusen svenskar som bor och arbetar i Storbritannien kallar sig engelsmän. Det bor närmare 700.000 svenskar utomlands, en del av dem blir naturligtvis medborgare i landet där de bor men de är och förblir svenskar.

Varför skulle afghaner, eritreaner, irakier eller somalier vara annorlunda. Det är bara ett PK-påfund. Till och med många samer talar om svenskarna, för att inte tala om finnar och norrmän.

Tror ni de skolelever som tar examen och springer ut med turkiska flaggan runt sin axlar känner sig som svenskar. Tror ni de somalier som åker “hem” på semester till Somalia kallar sig svenskar.

PK-etablissemanget uppträder väldigt nedlåtande när de tror att människor från andra länder och kulturer vill vara svenskar. De ser sig inte som svenskar, de upplever sig inte som svenskar, de vill inte vara svenskar. Det är storebrorsfasoner.

Om jag skulle få för klimatets skull fick för mig att flytta till Portugal på ålderns höst så skulle jag bli förbannat om någon kallade mig portugis. Däremot skulle jag vara noga med att följa portugisiska lagar och regler och blev jag bjuden på mat skulle jag äta det som bjöds utan krav på särbehandling.

Det är skillnad på folk och folk, stor skillnad. Svenskarna är dessutom så få, någon promille av världens befolkning så vi borde sluta leka storebror.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Det är skillnad på svenskar och andra, enligt de andra…

 1. Vissa är och blir aldrig riktiga svenskar, är bara en viss grupp som kan kalla sig för helt äkta svenskar och vilka de är det vet alla befinner sig utanför begåvningsreserven !

 2. Lite grann som när stockholmaren har flyttat ut till en by långt från huvudstaden. Efter att ha bott där i 20 år är han fortfarande stockholmaren när byborna pratar om honom.

 3. Tänk er Åsa Romson och Isabella Lövin som språkrör för MP….då hade vi snart sluppit detta parti det kan jag garantera.

  Större stolpskott än dessa två har jag svårt att hitta.


 4. oss ståndare och pistiller emellan;

  …ett päron kommer alltid förbli det päron
  han va pollinerad bli från begynnelsen

  …samma fenomen gäller äpplet, som för
  alltid förblir det äpple han skapades till
  att bli från 1:a början

  mvh// Eugenecork

 5. När samtliga resenärer oavsett även de som är turister – gästarb – studenter åker med i tunnelbanan då är alla svenskar.
  De som bor ute i landet och vistas i huvudstaden,
  samt åker med i tunnelbanan är man en stockholmare/ 08 då?

 6. Hanif Bali är nu officiellt japan då han åkt tunnelbana i Tokyo, detta meddelade han i ett tweet förra veckan.

 7. Nu har Stenbock ögnat över STATS-TV text.Allt för att få sig till del korrekta verkligheten i Abzurdien.
  Största nyhet var att vi svenskar i år till 11 % ökar att fira semester “hemma” ! (Står inget om orsaken men misstänker kronans fall, och den dyra utlandsvaluta som därmed uppstått !)
  Tydligen åker svenskar istället till Gröna Lund o. Kolmården som har en 35 % ökning av besökarna !! Och detta ínnan ens semestrarna börjat.(Misstänker att undersökningen skett i Fjolträsket m. omnejd.)
  Den andra stora nyheten berör “självgående gräsklippare” som nu troligen blir förbjudna. Orsaken påstås bero på,att allt för många igelkottar får sina ben avskurna eller än värre skalperas levande !!
  Slutligen en tårdrypande rapport om sälungar utmed Skånes kuster.Med de raderna besparar jag er ifrån.
  Slutligen har PK bytt ut ordet “svenskar”,mot “bröder” !!

 8. Jag är Tysk med Svensk medborgarskap, bli jag tillfrågad i utlandet svara jag att jag är Tysk med Svensk medborgarskap.
  Mina vänner i Schweiz kallar mig för “Der Schwedische Preusse” den Svenske Tysken översatt

 9. Tillfälliga invandrare / asylsökande i Sverige flyttar tillbaka. Jag tycker att den statistik som gäller flyttning till ursprungslandet är en skuggad statistik. Sverigedemokrater är duktiga på statistik vad gäller invandring. Men invandrares utvandring redovisas aldrig. Tycker mig se en statisk vad gäller utvandring som aldrig redovisas av Sverigedemokrater. Och därför blir jag betänksam gällande statistik relationen utvandring från Sverige just vad gäller tidigare invandrare. Oavsett invandring till Sverige bör den vara starkt kopplad behovet av arbetskraft och bostäder. Asylsökande har dock en särskilt skyddande, men kan vara temporärt.

 10. De importerade är inte det minsta intresserade av att vara Svenskar när det kommer till skyldigheter bara vad avser rättigheterna…
  Dessutom räcker inte rättigheterna till utan dessa måste upphöjas till Herrefolksnivå.
  “Annars blir det rasistiskt.”
  Det ska fattiga skötsamma Svenskar betala för genom att inte ha tandvård, sjukvård, fungerande skolor eller rättsväsende värt namnet.
  Eller genom att bli hemlösa och behandlas sämre än djur av landet de betalt så mycket skatt till.
  Tusentals brottsoffer med “fel” Svenska rastillhörighet där polisledningen tävlar i att hemligstämpla signalement och lägga ner utredningen!
  Väldigt svårt att inte kalla detta för en riktigt sjuk och kriminell slags ockupationsjuridik!

 11. Är man inte vänstervriden pk-idiot så är det omöjligt att begripa hur en sådan tänker. Det vet dom inte ens själva…..
  .

 12. Skulle inte falla mig ifrån att kallas utom svensk . Svensk född in i själen.
  Och jag skulle aldrig smita från mitt land om det blivit krig.
  Jag skulle kämpa så jag kunde stå upp för Sverige.

Kommentera