Sju taxirån på två veckor i Rinkeby

BROTTSLIGHET. De senaste dagarna har en våg av rån drabbat chaufförer som fått körningar till norra Stockholm, i området kring Rinkeby. Gärningsmännen har hotat med kniv, och under ett rån natten till torsdag stal man till och med själva taxibilen.

Det handlar om ett flertal taxirån på kort tid, sammanlagt sju stycken sedan den 23 juni. Polisen i Rinkeby utreder brotten utifrån att det finns ett samband mellan samtliga rån, och att det rör sig om en gärningsgrupp på upp till fem personer.

– Målsägande har i flera av fallen hotats med kniv, eller knivliknande föremål och har tvingats lämna kod till bankkort. Bankkorten har sedan tömts, och under tiden har chauffören hållits kvar på platsen under hot, uppger polisen.

Mer på SVT Stockholm…

-Pettersson noterar att polisen antar att det är samma gäng på fem personer som härjar, det innebär att de har bra signalement. Någon av sju taxibilar borde också ha övervakningskamera men av någon anledning vill polisen inte delge detta till allmänheten, men utan att gissa för mycket kan man anta att det är broschor som rånar broschor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Sju taxirån på två veckor i Rinkeby

  1. Jag känner till många chaufförer som vägrar att köra till Rinkeby.
    En sade att man kan bli halshuggen och rånad om man vågar sig dit.
    Även när man kör förbi Rinkeby mot Stockholm vågar inte chaufförerna stanna.
    En arabisk chaufför sade att resor till Rinkeby är ett äventyr.

  2. Jag körde buss i beställningstrafik, i Ö-götland, för c:a15 år sen. Då fanns det endast två områden som var på gränsen till svartlistade. Det var Hageby och Navestad i Norrköping. Skäggetorp i Linköping var då fortfarande en normal stadsdel. Men när man då hade hämtning eller avlämning på nämnda områden i Norrköping, gällde det att vara extra vaksam och vid minsta tendens till djungel-fasoner stämma i bäcken. Och jag klarade mig faktiskt helskinnad under alla år. Men jag var tydlig och bestämd så mig aktade dom sig för att reta upp. Kanske bara ren tur, men det var ju ett bra tag sen och innan allt spårade ur…

  3. Stefan Lövfen skriker:” Mörka alla fakta, att ge ut signalement är ”rasism” och HMF!” ”SVERIGE HAR ALDRIG VARIT TRYGGARE!” skriker dåren och SD är rasister….
    SKÄMT åsido, inte en rad om detta i Aftonlögnen och ingenting på SVT text TV – allmänheten ska ingenting veta….
    Det är TRYGGAST (S)Å!

  4. Bara 7 rån ?
    Det var inte värst, svetsarens Sverige är TRYGGT !!!!!!!!!!

  5. Kling o Klang hälsar att detta har ingen prio då vi jagar 2st pensionärer som enligt säker källa( en muslim) har pekat finger, det kallar vi brott av 1:a graden.

  6. Att vara invandrare är inget skydd mot att bli rånad av andra invandrare. De kom hit för att slippa jobba de flesta av dem. De har låg moral och gör vad som helst som är enkelt och ger pengar.

    • Ynkligt av den värdelösa polisen att inte ge ut signalement, – då får vi spekulera, är tämligen säker på att de är zoomalier, apfolket Socialdemokraterna vurmar om och importerat i stor skala…Hela gruppen har i decennier levt på socialen i Järvaområdet + ägnat sig åt kriminalitet…

  7. Nyvaken, skylla på de…sorry att inläg. under
    först hamna i Hong-Kong å inte i Sthlms N
    förort. tid…här som de skulle vatt fr. början

    …de stora Taxiväxlarna (Kurir / SvergeTaxi)
    borde vägra ta upp beställningar från den
    regionen, skulle gälla även Färdtjänst till och
    från området…står det någon och vinkar, så
    tror å hoppas chaffisen att det är en kund
    som vill åka och inte att bli rånad…fick själv
    en springnota från Medis till Rinkeby för c:a
    7 år sedan…va poppis redan då å bli blåst
    på lönen, från vissa kategorier bosatta i och
    getton kring Tensta, Rinkeby även så Alby
    Kuttja å Hallunda på Sö. flayen

  8. Enkelt, gärningsmännen är vita högbeskattade
    bilkörande medelålders män,som vill göra
    livet surt för den kämpande delen av
    invandrarna. Arma land.

  9. Bara en tidfråga innan kontanter försvinner även på taxiresor, här i stan så går det inte att åka kollektivt med kontanter.

    Men vill man leva i mångkultur och mångfald får man tydligen göra avkall på en del saker.

Kommentera