Vänsterledaren Sjöstedt: vill begränsa yttrandefriheten för politiska motståndare

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Almedalen ska inte vara en plats för högerextremister och nazister som begränsar andra människors yttrandefrihet, säger Jonas Sjöstedt i sitt tal i Almedalen. – Det är dags att skärpa lagen. Vänsterpartiet kräver en snabb översyn om lagen av hets mot folkgrupp, säger Sjöstedt i talet.

Twitter

Fler än 500 svenskar åtalades för hets mot folkgrupp förra året hur många som skrämts till tystnad vet jag ej, men det är troligen många. Nu meddelade vänsterledaren Jonas Sjöstedt att “högerextremister och nazister” inte ska få begränsa människors yttrandefrihet men han är tyst om vänsterextremister, islamister, kommunister och framförallt dem som kallas motdemonstranter.

Vänstern stödde Hitler

-Pettersson säger att Nordiska motståndsrörelsen har rätt att yttra sig i Almedalen, men när de hotar folk som de gjorde igår när de blockerade ingången till en fotoutställning om Förintelsen ska de buntas ihop och skickas hem, men samma ska naturligtvis gälla AFA, andra vänsterextremister och islamister. Där skiljer jag mig från Sjöstedt som vill bestämma vilka som ska portas.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedts syn på yttrandefrihet och demokrati är väldigt flexibel, han har varit på möte organisationen Grupp 194 – och kopplingarna till den militanta samarbetspartnern DFLP som delvis finansierats genom svenska skattemedel.– Vänstern borde göra upp med sådana här grupperingar, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Många vänsterpartister hyllar terrorister, om detta är Jonas tyst, de är hans vänner och demokratiska ur hans synpunkt.

Expressen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Vänsterledaren Sjöstedt: vill begränsa yttrandefriheten för politiska motståndare

 1. Som Pettersson skriver är yttrandefrihet och demokrati i dagens Sverige väldigt flexibel. Janne Josefsson har lyft fram detta i debatter där han är bekymrad över yttrandefiheten. Den gäller tydligen inte för alla.

 2. Snälla Jonas, vi har redan ett parti vars huvuduppgift här i livet är att utsätta sina SVENSKA medmänniskor för förtryck och självmordstankar.
  SOSSARNA!!!!!!!!

 3. En gång kommunist alltid kommunist, Sjöstedts idealsamhälle heter DDR med förföljelse och fängslande av oliktänkande som rutin.

 4. Det viktigaste för vänstervridna har ALLTID varit att få tyst på alla som inte tycker som dom. Vänsterextrema grupper är helt ok….

 5. Tycker du jonas ska vara tyst…du har ingen funktion i ett fritt land,,,flytta till nord korea är vad jag tycker.

   • Nej det var en form av honnör,som utfördes när Ledarna (Führern) ställde frågan,om de var beredda ?
    Svaret var, ” Alltid redo”……
    Detta fick de små i barnorganisationen röda JL, (ungfolket) lära sig i tidig ålder ! En organisation för att i tid indoktrinera dem,till goda kommunister.

  • Det är det enda parti som han kan leva gott på, resten skiter alla hummerkommunister i….

  • @Lisa. Precis, men de flesta som är inne i tokvänstern krymper istället in i den! Ett välkänt undantag är dock Daniel F mer känd som “Conrad” i fd “Ingrid o Conrad”, han var helt inne i tokvänstern men omvändes till det motsatta och blev normal!

 6. Jag vill ha en lag som förbjuder vanvård i äldrevården så som inslaget med Stig 81år i aftonbladet idag som nekas äldreboende plats.
  Och sen vill jag se en lag mot dörmattan jonas sjöstedt.
  Han har inte gjort ett skit i riksdagen under den tid han har suttit där.
  Lagen ska innnefattas att all deras egendom konfiskeras och attt de skall sättas på bar backe. Och det gäller all politiker Vi kan börja Annika strandhäll. De ska leva under samma förutsättningar som Stig gör resten av deras liv.

  • Folkgruppen “tokvänster” och är därmed skyddade av all mainstreammedia och Regimen samt EU.

 7. Hitler var vänster. En av vänsterns många lögner är att de klistrar “höger” som på allt som skall svärtas ner och hatas.
  Nationalsocialism och fascism är kollektivistiska, centralstyrda vänsterideologier precis som den mer utbredda (international)socialismen och har inte ett dyft med högerns individualism och kapitalism att göra.

 8. Den gamle gåslever-kommunisten vill alltså INTE begränsa folks yttrandefrihet – genom att BEGRÄNSA FOLKS YTTRANDEFRIHET !!!!!!!!! Driver han med oss eller har han bara otur när han tänker. Håll dig på Dörrmattan, Jonas, där du hör hemma !

 9. Vänsterpartister borde förbjudas kampanja i fängelser och dömda multikriminella borde inte få rösta för grov stöld (expropriation och hög skatt)

Kommentera