Nej till Afrikaner som arbetare


HANDELS- och industrikoncerner i Malaysia är emot regeringens beslut att ta in afrikanska arbetstagare och de hänvisar till brottslighet och kulturella frågor.

De uppmanade regeringen att komma med en ny politik för att ta in utländsk arbetskraft, de beräknar att 30% av små och medelstora företag kanske måste stänga butiken om problemet med brist på arbetskraft fortsätter.

Statsminister Tun Dr Mahathir Mohamad säger att det bara var ett förslaget att tillåta arbetstagare från afrikanska nationer att arbeta i landet, regeringen har inte fattat något beslut.

Verkställande direktören ”Datuk Shamsuddin Bardan”, för  ”Malaysian Employers Federation”,säger att:  afrikanska arbetare kanske inte skulle kunna anpassa sig till de lokala bestämmelser och praxis och tillade att antalet brottmål som involverade personer från afrikanska nationer i Malaysia inte gör ett bra intryck på potentiella arbetsgivare.

”Vi är oroliga att om vi skulle få dem (afrikanska arbetstagare) in i landet, skulle deras oönskade kultur” påverka lokalbefolkningen och arbetare från andra länder negativt”, sade han och uttryckte sin invändning mot varje försök att importera afrikanska arbetare.

Det är bättre att öppna arbetsmarknaden för kinesiska medborgare än att ta in afrikanska arbetstagare, med hänvisning till den relativt höga brottsligheten som begås av afrikaner i landet.  Som plus för kinesiska medborgare sa han att de har samma uppförande och praxis som kineserna här och de är hårt arbetande.

TheSun


2 responses to “Nej till Afrikaner som arbetare

 • Bajen666

  Muslimer är dom största rasisterna vi har på denna jord….Så jag blir inte förvånad av detta utspel.

  Gilla

  • anne b rat

   De är inte bara rasister, de är tydligen helt värdelösa överhuvudtaget.
   Det dom är bra på är väl att ställa till jävelskap och oordning!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: