Det kritvita damlandslaget

MEDIA. Aftonbladet 24 juni 2015: ”Det kritvita damlandslaget. ’Blir besviken när man ser startelvan inför match’…” Samma Aftonbladet som anser att etnicitet inte är viktigt när det gäller brottslighet.

-Pettersson struntar i Aftonbladet och gratulerar Sveriges damlandslag i fotboll som idag slog Tyskland med 2-1 i fotbolls-VM. Dessutom var Sverige bättre än Tyskland och landslaget blev samtidigt klart för OS 2020 i Tokyo som ett av Europas tre bästa lag och är klara för semifinal i VM mot Nederländerna på onsdag. Grattis tjejer, ni är gula och och blå vad än Aftonbladet tycker.

Svenska damlandslaget VM 2019. Svenska Fotbollsförbundet © Bildbyrån
Aftonbladets ariska redaktion jublar över att de slipper solarium. Foto: Ola Axman

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Det kritvita damlandslaget

  1. Stort GRATTIS till de svenska tjejernas väl genomförda match. Ni gjorde en mycket stark laginsats, som fick tyskorna på fall.

  2. Marta spelar ju i Brasiliens lag så den möjligheten försvann ju – om man säger.

  3. Artikeln är fyra år gammal så grabben kanske mognat och insett att man inte kvoterar ett landslag efter hudfärg och etnicitet?
    Hur som, det ”vita landslaget” gjorde en heroisk insats och är värda alla hyllningar.

  4. Martin Tolén!
    Eftersom du som sportjournalist inte tycks veta hur man tar ut ett fotbollslandslag, skall jag berätta en hemlis för dig.
    Man tar ut de spelarna, som är bäst på att spela fotboll.
    Man går inte efter hudfärgen.
    Nu har jag väl krossat alla dina illusioner, men det är bara att gapa och svälja.

    • Nja, nu är jag ingen hängiven supporter av damfotboll men jag har lyckats snappa upp att det finns en alban i landslaget som visar dålig respekt för det land som har tagit hand om henne och hennes föräldrar.

  5. Att generalisera över folks prestationer pga. hudfärg kan bara tolkas på ett sätt : RASISM !!! Aftonslasken ska rannsakas inför tinget för sin brottsliga gärning !

Kommentera