”Liberalismen är död” säger Putin


POLITIK. Situationen med handelskriget mellan Kina och USA liksom geopolitiska spänningar i Gulfområdet kan bli explosiv, säger Rysslands president Vladimir Putin i en lång intervju med Financial Times.(tyvärr bakom betalvägg).

Problemet kommer från amerikansk unilateralism och bristen på gemensamma regler för att hålla ihop världsordningen, menar Putin.

Samtidigt som han kritiserar USA för att köra sitt eget race (unilateralism) ägnar han en stor del av intervjun åt att dödförklara liberalismen. Den liberala idén har spelat ut sig själv menar han, och pekar på det ökande motståndet mot invandring, öppna gränser och mångkultur.

Putins uträkning av liberalismen, som dominerat i västvärlden sen slutet på andra världskriget, återfinns hos nationalistiska ledare som Ungerns Viktor Orban, Italiens Matteo Salvini och brexitrörelsen i Storbritannien.

-Pettersson säger att Putin kanske inte har helt rätt men han är på rätt spår. Den liberala demokratin hotas inte av Putin, Orban eller Salvini. Den hotas av Löfven, Merkel och Macron med flera.

Politik handlar om förtroende, vi ska kunna lita på att det politikerna säger är sant och det är medias uppgift att kontrollera det. Men båda grupperna svek. Ingen kontrollerade vad mångkulturen skulle leda till, det gjordes ingen konsekvensanalys, de chansade med vår och landets framtid. Vi fick aldrig rösta om vi ville ha kaos, brottslighet och islam i landet.

Politiker och media ljög folk rakt i ansiktet och de ljuger fortfarande, ingen vill erkänna att de gjort fel och fortfarande gör fel. De få som protesterade stämplades som rasister.

Idag sitter svenska folket och skattebetalarna i skiten. Fortfarande tar ingen ansvar på riktigt, ingen ber ens om ursäkt och att skylla på Putin och Trump kommer inte att hjälpa.

Frågan är hur mycket slöseri, våld, sexuella övergrepp, droger, skjutningar, lögner, mångkultur, islam, sprängningar och annat vi tål innan svensken får nog och festen börjar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


10 responses to “”Liberalismen är död” säger Putin

 • Tony

  Här i Sverige är liberalismen ganska död, jag har avskytt
  det partiet sen den tvålfagra Bengt Westerberg reste sig
  upp och gick ut ifrån studion, han kunde inte sitta bredvid
  Ian Wachtmeister? B.W var och är bara en ohyfsat nolla
  i detta fisförnäma och fullständigt onödiga parti.

  Och ska Sabuni lyfta det partiet så får hon nog göra en rejäl
  sväng och börja att inse att Sverige inte kan ta emot alla som
  flyr mot ett bättre gratisliv.

  Gillad av 1 person

 • Lagro

  Den bistra sanningen är att det är USA och Israel som hotar världsfreden.
  USA startade med att gå in i Afghanistan. som de skyllde på Bin Laden och Talibanerna att de hade orsakat skyskrapornas ras, men USA visste om att varken Bin Laden eller Talibanerna var inte inblandad, faktiskt ingen från Mellan Östern.
  USA försökte störta islam regimen i Iran med Saddam, men blev ett misslyckande, Iran var på väg att vinna kriget när eldupphör framtvingades.
  Iraq satt med enorma skulder till Kuwait och USA lurade Saddam till att försöka annektera Kuwait som misslyckades, därför USA slog till mot Saddam. (Desert Storm)
  Saddam var en stor supporter till palestinierna som gjorde att Israel drev på USA att Saddam regimen skulle fällas, som gjordes med invasionen av Iraq.
  US gav sparken till Saddams militär och polis som var sunni och blev arbetslösa, och de skapade IS för att ta tillbaka makten från shia, Al – Qaida blev också mycket stor genom US invasionen i Iraq.
  US och Nato attackerade Libyen och störtade Ghadaffi, som gjorde att Europa fick invasion av ekonomiska flyktingar från Nord Afrika, som Ghadaffi tidigare varit en barriär emot med penningstöd från EU.
  Ghadaffi hade ett enormt lager av sofistikerade missiler och vapen där de mesta gick till Saudi och sedan till terroristerna som med US. Israel, Nato och Saudis hjälp skulle störta den syriska regeringen.
  US backade upp IS och Al- Qaida helt öppet för att få en regimförändring i Syrien.
  Israel ser Syrien och Iran som ett hot och försöker få ett större krig i Mellan Östern , som blir följden om Iran skulle attackeras av US.
  JCPOA avtalet blev uppsagd av Trump efter påtryckning från Israel, som gjorde att sanktioner kunde införas mot Iran, där meningen är att Iran skall inte kunna exportera någon olja som bland annat gett dem möjlighet att stödja Syrien.

  Gillad av 1 person

  • eugenecork


   …stämmer exakt, de har länge kännt sig
   hotade på, å dela med sig av konfekten

   Gilla

  • Lagro

   Med sanktioner mot Ryssland, Iran, Syrien som US har infört kommer US och Europa i slutändan bli de stora förlorarna.
   Iran har idag ett mycket stort stöd från omvärlden som de aldrig tidigare haft, men genom sanktioner som infördes av US inser många att den stora skurken är USA.
   Iran med en befolkning på 90 miljoner hade planer att ha bra samarbete med Europa och bedriva handel med de länderna, men allt blev stoppad genom US sanktionerna, där EU följer US.
   Nu kommer Iran att vända sig till andra länder som inte har sanktioner mot Iran och de stora länderna är Kina, Ryssland och Indien.
   Det område som kommer att växa ekonomiskt med kad folkmängd är Asien och Mellan Östern med Ryssland.
   Obegripligt hur US och Europa utestänger sig själva från den enorma marknad som finns där, med enorma råvaror också.
   Kina kan idag tillverka allt som USA tillverkar, men till lägre pris och nu har Kina och Ryssland slutit samarbetsavtal för tillverkning av konsumtionsvaror m.m. , och Ryssland sitter med råvaror som Kina behöver.
   Enorma gasledningar byggs nu från Ryssland till Kina, därför Nordstream ledningen från Ryssland till Europa har US gjort desperata försök att stoppa till varje pris.
   I slutändan kommer inte US och Europa kunna konkurrera med de asiatiska länderna, även inom högteknologi.
   Europa gräver sin egen grav genom att följa USA i alla galenskaper, fanns ingen orsak att säga upp JCPOA avtalet, bland annat.

   Gilla

 • Kent

  Du har så rätt Pettersson det är inte Trumps fel inte Putins fel eller EUs fel att Sverige har hamnat i den situationen som vi är i utan det är mutkolven och bedragaren Fredrik Reinfeldts och den med förståndsgåvor missgynnade Stefan Löfvens fel samt en massa andra bland Sveriges pkmaffia.

  Gilla

 • Helge

  Hej Petersson,

  I de här frågorna ger jag dig helt rätt. Det är en mycket bra reflektion över sakernas tillstånd.

  Vad det gäller dina inlägg om klimatet tycker jag du borde skaffa trovärdigare referenser 😉

  Tack för i övrigt mycket bra och viktig analys över vårt stackars land!

  Gilla

 • 👀

  Feministiska mannekänger poserar för iransk mullah,
  Deras svenske hallick ler i mjugg

  Gilla

 • Matilda

  Jag måste erkänna att jag är helt bortkommen i det Orwelliska tvärtomspråket.
  Liberaler stod för individens frihet.
  Nu behyder det individens slaveri.

  Friheten för Liberaler är tillägnade kapitalstarka globalisterna som vill avskaffa demokrati. (Folkomröstning)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: