Vinter-OS går till Milano-Cortina i Italien


För sjunde gången förlorade Sverige omröstningen om ett vinter-OS trots att Italien hade vinter-OS så sent som 2006. Cortina hade också OS 1956. Det blev förlust för Stockholm-Åre i IOK-omröstningen. Vinter-OS 2026 kommer att hållas i Milano-Cortina. 

Röstsiffrorna blev 34 för Sverige och 47 för Italien.

 


35 responses to “Vinter-OS går till Milano-Cortina i Italien

 • Lisa.

  OS går till Italiens Salvini, en kompetent politiker önskad av folket.
  Svetsaren, som skapat Fattigsverige, kan ta sig i brasan.

  Gilla

 • Lisa.

  Fattigsverige har inte råd med sådant, världens högsta skatter räcker ju inte ens till den egna befolkningens välfärd.

  Gilla

 • U-Länder

  Man kan inte arrangera OL i et arabiskt U-land. Sverige har inga pengar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nästa gång får det Islamistiska Sverige hosta upp större summor till mutor !

  Gilla

 • robbcos

  OS generalerna har tagit till sig Gretas profetior och räknar varmt med töväder ända upp till Svalbard då värmen stadigt ökar. Och hur kan man ha vinter OS i ett Sverige utan snö och publiken står o svettas i kortbyxor. I brist på sportmatcher så kunde Greta och hennes desperta mamma underhålla gästerna med VM i hyckleri och andra PK grenar. Med andra ord kanske bättre sverige blir värdland för VM i PK.

  Gilla

  • Fred

   Precis. Klimathysterikerna som bannat alla med flygskam tog planet till Lausanne för att försöka få VINTER-OS!!! (obs, ej sommar – OS) till Sthlm. Ett Sthlm som ska stå under vatten och där Vasaloppet och after-ski är ett minne blott om sju år p.g.a. snöslut enl. desamma. Ena stunden går SWE under, bokstavligen p.g.a. klimat, CO2 och plastpåsar för att i andra stunden ordna vinter – OS med skidtävlingar på – som jag antar – snö. Men alla inblandade har i varje fall fått sig några sjyssta middagar och resor och OS folket har fått känna sig jätteviktiga a la röda korset ordförande (rika som jobbar med ”välgörenhet”)

   Gilla

 • Kurt

  Tro inte att att Italien behövde muta till sig OS, Sveriges arrogans och snack om miljö och hållbarhet mm. är nog orsaken till resultatet.
  Det stå en upp i halsen när Sverige hela tiden vill visa sig ”Bror Duktig”
  Ha följt Sveriges försök, tråkig och pinsam.

  Gilla

 • Eddy S Karlsson

  Men, jag får gråten i halsen, vi är ju en humanitär stormakt. Också har vi feministisk regering, fittmössor och gratis klitoris i plast… ingen nyanländ buras in. Vi bjuder på kaffe med dopp, färska munkar .. vi är helt enkelt snällast och skäms jättemycket när vi flyger o äter kött.. vi skulle haft OS Sådeså!

  Gilla

 • ISO

  SydKorea hade VinterOS sist och byggde mängder med anläggningar som sedan revs…prata om kapitalförstöring…koreanerna själva höll sig borta ifrån de flesta tävlingsgrenarna vilket gjorde tävlignarna tråkiga minst sagt, intresse för vintersporter i Korea är 0 förutom då skate kortbana. ja och behövs det påpeka att det hela gick med brakförlust 🙂

  Gilla

 • Siri

  De smörjbara feta IOK gubbarna tyckte väl att sveriges bud var för snålt 🙂
  den org är genomkorrumperad my G

  Gilla

 • Olof.p

  Använd pengarna vi mutar FN med till att muta OS-juryn med, om vi vill ha OS. Utan mutor går det inte.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Precis, Sverige borde skickat utrikesminister Wallström och kabinettsekreterare Söder, de är bevisligen bättre på att muta än vad kronprinsparet är.

   Gilla

 • centurion

  Det kändes tungt-innan beskedet. Nu, när vi fått veta att vi slapp galenskapen, känns det mycket lättare. Puh ! Jag minns år 1992, när vi arrangerade fotbolls-EM. Det var minsann ingen munter tillställning. Huliganer nästan slog ihjäl varandra inför öppen ridå. Och i vissa lägen stod polisen på betryggande avstånd och filmade eländet för att – som man sa – utreda brotten i efterhand. Offren däremot lämnades åt sitt öde. Märk väl att detta inträffade Innan Invasionen. Hur det skulle sluta idag eller 2026 vågar jag inte ens tänka på. Brrrr ! Sen när det gäller idrott eller för all del, andra ytliga distrationsmoment ; kan ju meningarna vara delade. Men den gamla sanningen från antiken gäller än idag. Poeten och satirikern Juvenalis bevingade ord : ”Bröd och skådespel”, till pöbeln för att gjuta olja på vågorna. Då kan makten konspirera ifred utan att undersåtarna sticker upp. Nu har vi idrott dygnet runt i dumburken och mello och en massa annat trams, toppat med propaganda-TV… Blev visst lite tungt igen, på slutet.

  Gilla

 • Tony

  Och så har ju Italien tagit tag i sina problem med Invandring,
  medan Sverige kör på i gammal känd stil, man vågar helt
  enkelt inte riskera ett attentat från vridna personer här.,
  tror att det var ett rätt beslut från IOK

  Och detta grämer givetvis Söder Malms anhanget, och bara
  det gör att det gläder mig!

  Gilla

 • Mora-Mohammed

  Helt logiskt. Inte ordnas det ju backhoppningstävlingar i Saudi-Arabien heller.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det enda Sverige är världsbäst på som definitivt ingen annat land slår, är okontrollerad massinvandring !

  Gilla

 • Maja

  Jag var mest rädd för någon slags attentat i samband med olympiaden i Sverige! Sjukt att tankar går på de banor omedelbart när det gäller folksamlingar här.
  Samt ser en stor besparing att vi slipper bekosta olympiaden.
  Någon skrev här att man slipper Lövéns med flera idiotiskt flinande och där håller jag med till 100 %. Hade vi haft vettig politik hade vi mycket väl kunnat anordna olympiaden,men vem vågar komma hit ?
  Sverige har tappat ansiktet inför hela världen! Grattis Italia!

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock tror det var den kännedom om Abzurdistans ”miljöpolitik”,som fällde avgörandet.
  Inte f-n är de deltagande roade av att åka släde,och kälke till Abzurdien. Idioternas beordrade ”flygskam”,kan ju t.o.m. skrämma bort den onde !
  Lägg därtill,att OS-kandidatens land är fyllt av niggrar och islamska beduiner.
  Passar ju inte direkt in på Vintersport och en OS-arrangör….

  Gilla

 • Nisse

  Det var väl ingen överraskning att Sverige inte fick Vinter OS, man ger väl inte OS till ett land som ses som ett skräckexempel och rena dårhuset runt om i världen.

  Om Sverige hade fått OS, hur skulle man ha gjort då för att garantera säkerheten för alla tävlande, personal och media? Med en poliskår som är fullständigt oduglig.

  Att Sverige har sökt överhuvudtaget ser jag bara som ett stort skämt, tur att det finns personer med sunt förnuft och som nu gav Milano – Cortina i Italien Vinter OS 2026.

  Sverige med sin översittarattityd inför andra länder förtjänar absolut inte att arrangera ett OS.

  Grattis Italien!

  Gilla

 • putte

  Ja Sverige drog ju vinstlotten , man fick höra på nyheterna att en anledning till att Italien fick OS berodde på att Italienarna till 80 % var positiva till att få sköta spelen .Tror att ifall man frågar Svensken i allmänhet om deras åsikter så skulle dom nog tycka att det finns andra saker att lägga skattepengar på . Sedan när man hör minister Peter Eriksson gratulera Italien till ”vinsten ” så nästan skäms man när man hör hans dåliga engelska har han inte gått i skola om inte så får dom väl skicka honom på en engelskakurs så som man fick göra med en gammal jordbruksminister för ett antal år sedan .

  Gilla

 • SVENSK

  Bra, faktiskt, ”sverige” är snart ett SKITLAND! av alla andra orsaker!

  Gilla

 • AntiSaladin

  Rodel, bobsleigh samt skeleton hade hamnat i Lettland, Förmodligen även backhoppningen.

  Vi hade hoppbackar i Hammarstrand, Sollefteå, samt tidigare i Sundsvall. Mycket länge sedan. Någon form av rodelbana fanns även i Hammarstrand.

  Troligtvis avgörande för beslutet, är att rimligtvis så är OS i land A beläget i land A.

  Det är i alla fall vad jag tror. en del vintersportgrenar, som har varit klassiska i Sverige, är nu ett minne blott.

  – Fem mil klassisk skidåkning med en bana som är fem mil lång, är ett bra exempel.

  Ni som har varit med länge, bidra gärna med flera.

  Det värsta är, att man hittar på nya fåniga sporter, enligt nedan, som t.om. dom gamla grekerna hade ansett som dumheter.

  – Åk fyra skidåkare i bredd utför, längs många löjligt höga hopp, den som inte dör, och kommer först vinner.

  – Åk runt runt på skridskor med för många tävlande, sist i mål är en lort. Första gången någon får en skridskoskena på halsen och dör, så är det slut med den här sporten.

  – Fler fåniga nya vintersporter?

  Gilla

  • Janne

   Finns det någon sport som inte är fånig?

   Gilla

   • AntiSaladin

    Att hoppa högt eller långt, kasta kulor, spjut eller diskus känns inte fånigt, det är ju klassiska grenar.

    När det gäller vintersport, så kan jag just nu inte komma på någon gren som inte är fånig.

    Dom hittade på parallellslalom samt kombination, för att Stenmark inte skulle vinna världscupen, men det var ju inte fånigt, det var kriminellt.

    Slalom har så korta skidor nu, så att det ser verkligen fånigt ut. Barnskidor…

    Störtloppet för herrar, är faktiskt inte fånigt, där är det tufft och mycket tuffare än det var förr. Vi får se hur OS blir, finns det mycket snö, och en lång bana, så kan störtloppet bli den gren som vi kommer ihåg.

    Gilla

   • Lisa.

    Poker.

    Gilla

 • Thomas

  Yipeeee😎😎 vi slipper det evighetslånga dravlet om ett klimat-os ,miljötänkande och Greta Thunberg som invigningstalare.
  Bara miljömupparna i Sverige kan vara så naiva.
  Konservatism, tradition och kvalité är det som gäller inom IOK.
  Inget sabla miljötänk.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Härligt och glädjande besked, nu slipper vi sosseregimens solande i glansen, nu slipper vi Löfvens, Johanssons, Ygemans, Strandhälls med flera flinande trynen. Nu kanske detta stora privata kapital kan användas till att minska sjukvårds och operationsköer, öka resurser till äldrevården, minska kriminaliteten osv osv. Bra jobbat IOK, forza Italia och grattis svenska folket och skattebetalare.

  Gilla

 • Kardanaxel

  Juste! Där sparade vi minst 13 mijarder! Tack IOK.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Mycket bra!

  För i Sverige lär det varken finnas snö eller kyla år 2026, om vi får tro miljöpartisternas ”miljöexpert” Pär Holmgren.

  För inte att prata om ”vetenskapskvinnan” Greta Thunbergs ”domedagsprofetior”.

  https://www.expressen.se/nyheter/snon-pa-vag-att-forsvinna-for-alltid/

  Gilla

 • Holden

  Bra, vi har inte råd.

  Gilla

 • ossie

  Kan det bli annat än pannkaka när denne dysfuntionelle svetsare lägger sig i. Sen har nog Italienarna mutat en del delegater från icke vintersportande länder där ju korruptionen är en del av vardagen.

  Gilla

 • Argus

  Quelle surprise.

  Andra länder är bara kompis med oss när de får betalt. Kanske dags att inse det och sluta kasta pengar på svinen. Förövrigt är jag bara glad att vi slipper denna nitlott. Kostar ohemult ned skattepengar och ger inget tillbaka. Det är nästa så att okontrollerad invandring har högre ROI.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: