Stäng

Flyktingsmuggling på Medelhavet

INVANDRING. Frontex, Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, är Europeiska unionens gränskontrollmyndighet för de yttre gränserna. Den utgör en del av Europeiska gräns- och kustbevakningen. Myndigheten svarar för samordningen av de nationella gränsbevakningsväsendenas verksamheter för att säkerställa skyddet vid EU:s gränser till icke-medlemsländer.

Frontex har släppt en video på hur smugglare transporterar ut migranter till sjöss och sedan överför dem på en mindre båt när de närmar sig Lampedusa. Migranterna var från Bangladesh, Libyen och Marocko.

-Hade Pettersson fått bestämma hade EU sänkt den större fisketrålaren, så hade det inte blivit några fler resor.

Uppdaterat: Italienska myndigheter har beslagtagit ”moderskeppet” och arresterat sju smugglare.

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Flyktingsmuggling på Medelhavet

 1. Sverige var INTE medlem i Frontex under Reinfeldts tid.
  Nu bidrar Sverige med 17 gränskontrollanter. , Tyskland med 225 och Polen med 100.
  ”Gräns- och kustbevakningen påbörjade sitt arbete under 2016, efter att ha godkänts av Europaparlamentet och Europeiska unionens råd.[4] Av EU-länderna står Irland och Storbritannien utanför. Förslaget om inrättandet av Europeiska gräns- och kustbevakningen antogs med bred majoritet i Europaparlamentet i början av juli 2016”
  Skumt.Först skulle alla flyktingar släppas hit 2015, sedan spelar EU med andra kort för att förvilla oss. Sätta plåster på såret när skadan redan har skett.
  Läste om kustbevakning innan 2016 .Troligen var det begränsad på något sätt då ,men läste att Finland med flera länder deltog ungefär samtidigt som Sverige skickade Ship to Gaza.

 2. Kör tillbaka ALLA som kommer. Fiskebåten skulle stoppats mycket längre ut av militär och eskorterats tillbaka. Om man gör så med ALLA båtar som kommer så tröttnar dom. Ett nej är ett NEJ. Kom inte hit

 3. Lukrativ verksamhet det där med flyktingsmuggling,
  förlorarna på det är dom länder där dom lyckas ta sig in.

 4. Ingen organiserad flyktingsmuggling förekommer enligt dagens Islamistiska satelitstat och sjuka idiot-Sverige !

 5. Det som sker över Medelhavet är en ekonomisk flykt till ett lätt och bekvämt liv exempelvis i Sverige som tagit emot den här typ av flyktingar där motivet varit att få socialist röster för att bibehålla den politiska makten.
  Att stoppa flykten över Medelhavet är mycket enkelt, det är att se till att de här som kommer in illegalt blir häktade och sänt tillbaka varifrån de kom.
  Ryktet sprider sig sedan att det går inte att komma in i Europa smuggelvägen och därmed upphör trafiken.
  Ingen betalar smugglarna stora summor pengar och de kan inte komma in i länderna i Europa.
  Det är sådant land som Sverige som stimulerat den här smuggeltrafiken med att de kommit in i landet och fått uppehållstillstånd med alla bekvämligheter, som bostad, försörjningsstöd m.m.
  Sverige har tagit emot massor av de här insmugglade människorna från tredje världen som medfört att Sverige är på väg att bli ett U-land med mycket hög kriminalitet och brister på det mesta.
  Svenska kronan har helt enkelt kraschat, därför utgifterna har blivit enorma genom den ekonomiska flyktinginvandringen från tredje världen.

  1. Europa borde lära sig från de asiatiska länderna och Australien när det gäller illegala invandrare som de här ekonomiska flyktingarna är.
   Den som kommer in i länder illegalt som Singapore, Thailand, Malaysia med flera länder blir omedelbart häktad och sedan blir det deportering.
   Nu är det mycket svårt att komma in illegalt, men om så sker blir det deportering, eller som Australien gör de blir placerade på en ö och kan aldrig komma in till Australien.
   De här länderna tar emot folk från andra länder men de måste söka
   uppehållstillstånd den legala vägen.
   Australien hade tidigare problem med illegala båtflyktingar, men när de blev placerade på en ö och aldrig kunde komma in i Australien upphörde den trafiken helt.

   1. Svenska kronans kollaps har att göra med den här ekonomiska flyktinginvandringen från tredje världens länder.
    Utgifterna har blivit för stora i förhållande till inkomsterna.
    Myndigheterna har försökt missleda folket att det har med den låga räntan och låg inflation.
    Inflationen ökar när valutan sjunker som den svenska kronan har gjort, på bostäder har det varit en mycket kraftig inflation, el och bränsle som bensin och olja har stigit kraftigt.
    Matpriserna har stigit därför mycket av jordbruket är nedlagd och det mesta importeras från EU med hög valuta där.
    Viss elektronik har priserna hållits låga som beror på massproduktion genom nya länder som tillkommit.

   2. Det finns länder som försökt göra samma sak som sosse regeringen i Sverige, att köpa röster för att behålla makten, men alla har misslyckats med den politiken.
    Mugabe i Zimbabwe tog i beslag marken från de vita farmarna och delade ut den till polisen och militären, där motivet var att behålla makten, men allt slutade med en ekonomisk kollaps och en valuta som i slutändan blev helt värdelös.
    När ANC kom till makten 1994 nationaliserade de banker och företag och såg helst att de vita tappade sina jobb med kvoteringar.
    ANC behöll den politiska makten men ekonomin gick ned och deras valuta har fallit väldigt mycket sedan 1994.
    Allende i Chile var en socialist och nationaliserade jordbruk och företag , som gjorde honom populär men ekonomin brakade ihop och valutan deras föll mycket kraftigt, som gjorde att militären blev tvungen att ta över för att rädda landet, från total kollaps.
    Venezuelas president nationaliserade företag och kom med kostbara reformer för att behålla makten, som var baserad på högt oljepris, när oljepriset föll, kollapsade också valutan med stor ekonomisk kris, därför jordbruket var i princip nedlagd med hungersnöd som följd.
    Sosse regeringen har köpt röster genom import av odågor från tredje världen , som kostat enorma pengar och nu har kronan kollapsat, som valutan gjort i andra länder som försökt köpa röster.

   3. En flykting som söker asyl skall inte kunna passera genom flera länder , utan skall sändas tillbaka till det första landet som flyktingen passerar.
    Sverige har löst det på det sättet att när de kommer till svenska gränsen kan de inte ha några handlingar som visar hur de kommit från sitt asylland till Sveriges gräns.
    Därför har de inget eget pass och inga färdbiljetter som visar deras färdväg.
    Att de köper resan från sitt hemland av människosmugglare är helt accepterat av svenska myndigheter och den här insmugglade personen kan söka asyl och uppehållstillstånd i Sverige.
    Det här medför att de vet ingenting om personens bakgrund och rätta identitet, eftersom personen kommer in i landet utan pass.
    De som kommer från tredje världen och kan betala stora pengar till människosmugglare kan misstänkas att det är pengar från något kriminellt.
    Kriminaliteten har ökat enormt med den här importen av odågor , men myndigheterna löser det på det sättet att av 10 anmälningar läggs 9 ned, för att hålla nere statistiken som är mycket obekväm, och vilka som begår brotten.

  2. Smugglarna har tagit ca 2000 euro per person mer än 20.000 kr som betalning för överfarten från Libyen mot Italiens kust.
   Många gånger har båtarna varit överfulla , då har helt sonika personer kastas överbord för att lätta på lasten.
   De kan lätt ha tagit 50 personer ombord som ger smugglarna en inkomst på 1 miljon kronor för en resa.

   I Sverige har man lagt ut på Internet bostäder och försörjningsstöd m.m. som de får när de tar sig till Sverige, som lockat många att ta risken och bege sig till Europa och Sverige som har de bästa förmånerna i Europa för lycksökarna, men de sämsta i Europa för sina egna folkpensionärer.

 6. Pettersson. Att skjuta båten i sank hade aldrig våra korkskallar till politiker accepterat.

 7. ”Migranterna var från Bangladesh, Libyen och Marocko.” ??? returnera dem,inga krig i de länderna……….asylskäl 0.

  Tidningen DalaDemokraten skrev redan 2015 att smugglarna+NGOs (non gevernment organisations)lovat migranterna ett liv i lyx+villiga blondiner+pengar när de kommer till Europa-Skandinavien . Det är därför 99% män har sökts sig hit.
  —Dala-Demokraten, Arab migrants are being promised ‘free blonde Swedish girls’ and taxpayer-funded luxury treatment if they pay people smugglers to help them reach Scandinavia.—-
  https://www.prisonplanet.com/report-arab-migrants-promised-free-blonde-swedish-girls-by-people-smugglers.html

Kommentera

%d bloggare gillar detta: