”Begränsa invandring tills nyanlända är med i facket”


FACKLIGT. Tankesmedjan Tiden hette tidigare Arbetarrörelsens tankesmedja och grundades 2006. Smedjan drivs som en förening där Socialdemokraterna, LO och ABF är medlemmar. Daniel Färm är chef för tankesmedjan Tiden.

Nu har Tankesmedjan Tidens chef Daniel Färm skrivit på DN Debatt, 

 1. Flyktingar är inte problemet. Det är fel att utmåla människor i en utsatt situation som själva problemet.
 2. En reglerad invandring är inte problemet. Migration kan ha både positiva och negativa effekter.
 3. Ett pluralistiskt samhälle är inte problemet.
 4. Gränser är inte problemet.
 5. Rätten till asyl är inte problemet.
 6. Familjeåterförening är inte problemet.

Inga problem alltså, ändå vill Färm begränsa invandringen ”eftersom den riskerar att skapa en press nedåt på löner och villkor. Till dess att vi har en hög facklig organiseringsgrad också bland nyanlända samt hög kollektivavtalstäckning också i de branscher där många har sina första jobb i Sverige finns det skäl att hålla nere invandringen till Sverige. Arbetskraftsinvandringen bör begränsas starkt så länge vi har många arbetslösa i Sverige”.

-Pettersson säger att även 100 procent av de nyanlända går med i facket och varenda företag har kollektivavtal så hjälper inte det. Problemet är alla människor som inte har någon utbildning, alla som inte kan språket och har en värdegrund som hör hemma i Medeltiden inte passar i Sverige och ytterst få av dem kan få arbete med eller utan medlemskap i facket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


11 responses to “”Begränsa invandring tills nyanlända är med i facket”

 • Kenth Andersson

  Enligt Nya Tider så utvisar Trump tydligen färre illegala invandrare än Obama, varför ?
  Trump är och ska ju vara så bra.

  Gilla

 • Tony

  En undran bara, hur ska man kunna använda något
  man inte är i besittning av?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Naturligtvis finns det inga problem för socialdemokratiska företrädare. För dem finns bara ”utmaningar”

  Även fast ”utmaningarna” är problemen.

  Gilla

 • Bosse S

  Märklig spamrobot den där Akismet. Inläggen försvinner bara rätt vad det är slumpmässigt och dyker upp om man har tur igen fast på fel ställe i kommentarsfältet.

  Gilla

 • Krass sanning

  Vi behöver inte folk som flyttar hit och etablerar sig för att de ska vara en del av arbetskraften. Om vi behöver kompetens rekryterar vi den redan nu på världsmarknaden.

  Företagen kan få precis den kompetens de vill ha om de betalar för den. Använd internet!

  De hundratusentals outbildade som kommer hit varje år är inte rekryterade av något företag för att arbeta utan för att förändra landets demografi så det blir mångkulturellt och tränger ut etniska svenskarna och nationskulturen ur staten som maktintresset vill monopolisera och förhindra svenskarna att ställa rättmätiga moraliska och etiska krav på som hävdvunnet folk.

  Gilla

 • Tore

  Felet ligger hos fårskallarna som röstar så att Daniel virrpanna kan fortsätta sin lögnhals tankesmedja.

  Gilla

 • Kent

  Med sådana kompletta idioter som Daniel Färm som kan påverka hur Sverige styrs så är det inte konstigt att det går som det går.
  Stollen är inte ensam det finns tyvärr många fler.
  Arma land!

  Gilla

 • Maja

  Vad härligt att komma till Sverige och arbeta ett år med lönebidrag.Samt gå med i facket/ tvingas , för att sedan åtnjuta a kassa med deras pengar som har i årtionden betalat fackavgifter.
  Såg häromdagen på Södermalm 5 kvinnor i heltäckande samt en svensk ”lärare” som visade hur man delar lokal tidning . Jag tänkte i mitt stilla sinne hur folket reagerar på dessa svartklädda i trappuppgångar . Även ansiktet var täckt av ett par stycken.Svensk arbetspolitik när det är som bäst.

  Gilla

  • Bosse S

   Daniel Färm är en äkta sossepolitruk. Varför inte tvångsanslutning till sossepartiet också, då de flesta hitresta låtsasflyktingar ändå kommer att rösta s när tillfälle ges.

   Gilla

 • The proud swede

  Tankesmedja för ju tankarna till att tänka, men där sprack det för herr Färm…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: