Erdogans kandidat förlorar i Istanbuls lokalval – igen


UTRIKES. Oppositionspartiet CHP:s kandidat Ekrem Imamoğlu går mot seger i omvalet till borgmästarposten i Istanbul. Regeringspartiet AKP:s kandidat Binali Yildirim har erkänt sig besegrad. Enligt det preliminära resultatet från den statliga nyhetsbyrån Anadolu fick Imamoğlu knappt 54 procent av rösterna mot Yildirims drygt 45 procent, när 95 procent av rösterna hade räknats.

– Såsom resultatet ser ut just nu leder min motståndare Ekrem Imamoğlu. Jag gratulerar honom och önskar honom lycka till, säger Yildirim.

Imamoğlu vann även det ursprungliga valet, men AKP överklagade resultatet vilket ledde till att valet gjordes om.

-Pettersson säger att det kan finnas hopp för Turkiet.

CHP, Republikanska folkpartiet är sekulärt, mot religiöst inflytande på politiken och mot kommunism. Officiellt grundat i september 1923 av Kemal Atatürk som inte gillade islamister.

AKP, Rättvise- och utvecklingspartiet, har under Erdogan blivit öppet islamistiskt. Partiledaren och presidenten Erdogan har sagt att turkisk kultur ska påverka Europa, men det får inte vara tvärtom, och han har fördömt assimileringen av turkar i Europa.

Vi får hoppas att Ekrem Imamoğlu gör ett bra jobb i Istanbul och att han överlever till nästa presidentval…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Erdogans kandidat förlorar i Istanbuls lokalval – igen

 • Roland Salomonsson

  Stalin och Hitler är ju Erdogans politiska föredömen. Stalin och Hitler hade samma devis, d v s låt folket rösta som de vill, men vi ser till att partiet räknar rösterna ”rätt”. Stalin och Hitler var ju bägge ultra-kommunister. Islam är ultra-kommunism!

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Ett steg åt rätt håll för Turkiet. Nu väntar jag på bättre behandling av kurder och andra minoriteter och ett trupptillbakadragande från norra Cypern.

  Gilla

 • Kurt

  Vi få väl se vad Erdogan hittar på nu för att förklara valet för ogiltig.

  Gilla

 • Lisa.

  Jag tog för givet att Erdogan själv skulle räkna rösterna den här gången för att ”eliminera val-fusket”.

  Är det någon som vet hur det gick i omvalet i Falun?
  Där hade vi själva så omfattande fusk, att valet gjordes om.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: