Varför gör riksdagen inget åt problemen med löner åt de riksdagsledamöter som inte arbetar?


DEMOKRATI. Tidigare L-ledamoten Emma Carlsson Löfdahl har plockat ut ungefär 200 000 kronor i arvode sedan hon tog ”timeout” från riksdagen i början av mars, skriver Aftonbladet. Riksdagens talman Andreas Norlén (M) reagerar nu på att hon fortsätter plocka ut fullt arvode trots att hon inte längre deltar i riksdagsarbetet.

Emma Carlsson Löfdahl

– Min generella uppfattning är att man bör ta tjänstledigt utan lön, om man inte ha för avsikt att delta i riksdagsarbetet, för att man är föremål för en förundersökning, säger han till tidningen.

Carlsson Löfdahl tog så kallad ”timeout” i samband med att det uppdagades att hon plockat ut ungefär en halv miljon kronor i bidrag från riksdagen genom ett bostadsupplägg där hon hyrde sin makes bostad.

Genom att sitta kvar mandatperioden ut kan Emma Carlsson Löfdahl få sin försörjning tryggad till 65-årsdagen, eftersom hon då hinner fylla 50 år. Sammanlagt kan hon då få ut omkring 9,9 miljoner kronor av skattebetalarna – inklusive riksdagsarvode och inkomstgaranti. Skaplig belöning för den som misskött sig.

-Pettersson säger att Carlsson Löfdahl varken är den första eller sista som utnyttjar reglerna och undrar varför inte de riksdagsledamöter som arbetar gör något åt systemet?

Ingen kan tycka det är riktigt att få lön utan att arbeta utom möjligen Sveriges riksdagsledamöter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Varför gör riksdagen inget åt problemen med löner åt de riksdagsledamöter som inte arbetar?

 • Brasklappen

  Emma Carlsson Löfdahl är som den övriga politikerklassen med Stefan Löven i spetsen – de vill leva la dolce vita på statens/skattebetalarnas bekostnad….Att kronans värde sjunker som en sten på grund av massinvandringen och att Sverige har flest fattiga pensionärer i Europa struntar politikerpacket i!

  Gilla

 • Edsbagge

  SVT OCH ANNA-MARIA HOLMGREN SKYDDAR KRIMINELLA DOMARE – KRIMINELL ÅKLAGARE DANIEL EDSBAGGE KRÄVER TOTAL KORRUPTION OCH GROVA BROTT MOT MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

  DETTA ÄR SVERIGE 2019!!!

  Domare påstås ha varit full – stor rättegång tas om
  Publicerad 18 juni 2019 av SVT
  När en domare vid en tingsrätt i Västsverige häromveckan skulle leda förhandlingarna i ett större mål tyckte flera vittnen att han verkade alkoholpåverkad. Nu tas hela rättegången om.

  Det var häromveckan som domaren skulle leda förhandlingarna i ett av de större målen vid den aktuella tingsrätten. Enligt uppgifter till GP ska han ha verkat vara påverkad av alkohol när han anlände till tingsrätten i sin bil på morgonen.

  – Jag var själv upptagen och träffade inte honom den dagen. Men vi har flera anställda som gjort iakttagelser och dragit slutsatsen att han var alkoholpåverkad, säger en jurist till tidningen.

  En av domarkollegorna kände inte igen den aktuella domaren:

  – Den här personen visade ett beteende som avvek från tidigare. Vi kände alkoholdoft. Vi gjorde vissa observationer som fick oss att fatta misstankar om alkoholpåverkan, säger en av domarna till GP.

  Chefsåklagare besviken
  På tisdagen beslutade alltså domstolen att hela rättegången måste tas om. Chefsåklagare Daniel Edsbagge säger att han är besviken.

  – Det är fullständigt oacceptabelt att den ska tas om. Det undergräver förtroendet för rättsärendet. Ska vi lägga ner ännu mer resurser och fler dagar för att få det här i hamn? Frågan är om vi kommer att klara det. Vi kommer förmodligen att behöva se över semesterplaneringen, säger han till SVT Nyheter Väst.

  Skadar förtroendet för rättsväsendet
  Han förklarar att faktumet att rättegången nu kommer att behöva tas om kommer att kräva betydligt mer resurser.

  – Att den ska behöva tas om i ett redan ansträngt läge är oacceptabelt. Det är stora resurser det handlar om – tio förhandlingsdagar som måste tas om. Att en rättegång som pågått i flera dagar och veckor ska tas om för att en domare ska ha varit påverkad, det skadar förtroendet för rättsväsendet.

  Han säger även att det kommer att ta längre tid för både häktade och målsägande tills dess att målet är avgjort.

  – Men om man kan spela upp förhören från tidigare förhandlingar är det bättre. Vi vet inte i nuläget hur det blir.

  SVT söker lagmannen vid den aktuella tingsrätten

  Anna-Maria Holmgren
  Publicerad:18 juni 2019

  Gilla

  • Brasklappen

   Vi vet inte om domaren var alkoholpåverkad! Man kan testa en bilförare, det görs kontroller på flygkaptener rutinmässigt enligt avtal mellan fack och arbetsgivare. Det är säkerhetsarbeten och rimligt att kontroller görs! Att komma efteråt, utan att alkoholtest gjorts och påstå att domaren var påverkad är INTE rättvist. Har inget test gjorts så borde rättegången INTE tas men advokatkåren göds av att vi får många rättegångar, att det kostar stora summor för skattebetalarna bryr de sig inte om. Det finns säkert de som blir mer skärpta av några järn, finns inga skäl att ta om rättegången på lösa grunder.

   Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Det bästa vore att hon tillsammans med alla hennes gelikar i 7-klövern totalt höll sig borta från riksdagen. Ge dom full lön – ge dom dubbel lön. Bara dom håller sig väck och inte förstör mer än vad dom redan gjort.

  Gilla

 • Argus

  Rent praktiskt borde det bli så att detta förvärrar skadan av hennes bedrägeri och därmed hennes återbetalningsskyldighet.

  Sedan kan man undra varför hon inte redan sitter bakom galler.

  Gilla

 • clay

  HAHAHAHAhahahahaha!!!

  Allt är korrumperat, när ska det gå in..

  Gilla

 • Tony

  Visst så är det, SAMHÄLLSTJUVARNA fortsätter att mjölka
  skattebetalarna på pengar även sen dom slutat i
  riksdagen, Sossar, Kommunister, miljöpartister är dom värsta
  snyltarna, alltså samma individer som skriker högst om
  hög Moral, det som dom själva är i avsaknad av, vi ska
  heller inte glömma att högste Bossen för regeringen, trots
  nerdragningar på alla håll i samhället, att han varje år
  beviljar sig själv en saftig löneökning, som givetvis
  sköljer över resten av statsråden med ?

  Gilla

 • Erling

  ”Allas lika värde” i teorin. Skillnad på folk och folk i praktiken.

  Den politiska adeln seglar fram. Inga problem där inte! De har åt sig designat ett lukrativt system med idel förmåner. De tjänar t o m kraftig månadslön utan att ens behöva sätta sitt lillfinger på jobbet!

  När de ngn gång lägger manken till handlar det mest om att beskatta oss gräsrötter, vanliga medborgare som inte ens i vår vildaste fantasi kan drömma om dylika excesser.

  Uppfinningsrikedomen är stor. Kiloskatt på vitvaror har nämnts, parkeringsskatt. Straffskatt för att vi existerar kan ligga i pipeline. Skatt för utsläppsrätt vid dagliga WC-besök.

  Tokigt? Försök hitta något i vårt samhälle som inte är uttryck för komplett
  vansinne! Jag lyssnar med spänning!

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Ha Ha att dom skulle försämra sina egne förmåner finns ju inte på kartan. Åkessons svärmor ”arbetade” ju i riksdan flera år utan att sätta sin fot där och uppbar full lön. Frågan är finns det nån arbetsplats på jorden som har såna villkor. Jag tvivlar. De är bara värda ett stort förakt.

  Gilla

  • Tony

   Dock har Åkesson sagt att han inte tyckte om att hon
   fortsatte att lyfta riksdagsarvode!

   Gilla

   • ossie

    Nä det var ju inte Jimmies fel, men han kanske borde motionera att detta förfarande ska omöjliggöras.

    Gilla

  • Maja

   Det är nog inte bara Åkessons svärmor utan flera lata som inte gärna deltar .Vi bör ställa krav på närvarorapport och avdrag från lönen.Hörde att Sabuni är en riktigt frånvarande person när hon är i Riksdagen så grattis L om ni väljer henne.

   Gilla

 • Thomas.B

  Det är den nya Adeln i Sverige

  Gilla

 • Ståfräs

  Bara PK idioter tycker att det är OK.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: