Ubåten HMS Uppland sjösätts i Karlskrona


FÖRSVAR. HMS Uppland sjösattes första gången den 27 september 1996, men togs i tjänst först i oktober 1997. Ubåten har i upprustningen förlängts med två meter och är nu 62 meter lång, 6,2 meter bred och kan i uläge komma upp i 20 knop.

Foto: Flt Sgt Artigues/NATO Allied Maritime Command

Ubåtarna ska genomgå flera tester innan de kan användas operativt, men marinchefen Jens Nykvist hoppas att de ska användas av försvarsmakten operativt nästa år.

HMS Gotland, ett hot mot USA:s Marin

Svensk ubåt sänker USA:s nyaste och dyraste hangarfartyg utan att upptäckas

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Ubåten HMS Uppland sjösätts i Karlskrona

 • Stenbock

  I Ystad fanns tidigare Perssons skrot, (vet ej om det finns kvar) en kyrkogård för gamla genomrostade fartyg. Kanske kan Marinen hitta några godbitar här,att rusta upp.
  Uppland är ju snart 25 år gammal,och kan väl knappast uppfylla nutida krav ? Visste f.ö. inte det kom an på längden,för detta försvarsvapen ! Möjligen finns det även gamla Slagskepp från 2;a VK,liggande i Ystad ?
  Ett tips i fattigdomens tider….

  Gilla

 • eugenecork


  Sverige kan oxå me fog liknas med en ”ubåt”
  som ligger med motorhaveri på botten utanför
  Nynäshamn 480 meters djup…frågan är inte
  om, utan när vraket kommer implodera?

  https://www.nyteknik.se/fordon/ubat-forsvann-for-ett-ar-sedan-funnen-pa-havsbotten-imploderad-6939507

  Gilla

 • centurion

  Sveriges försvars-strategi är som att släcka bränder med fotogen. Vi gör små tafatta försök att, i elfte timmen, skenbart rusta upp försvaret. Samtidigt som fienden redan, sen länge, finns mitt ibland oss. Och fienden fortsätter, med vårt goda minne, att välla in över de vidöppna s.k. gränserna. Hur skall JAS-plan och U-båtar användas mot invällarna när den stora slakten mot ”de otrogna” tager sin början på allvar ?

  Gilla

 • Thor

  Jaha, tyvärr är ju landet redan invaderat och ockuperat. Den fina u-båten gör alltså att den befintliga ockupationsstyrkan kan ligga tryggt på sofflocket.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: