Kommunen subventionerar taxiresor till krogen


SKATTER. I Oxelösunds kommun finns något som heter ”Turisttaxi”. För bara 30 kronor per person finns det under sommaren, juni – september, möjlighet att ta sig mellan de vanligaste besöksmålen med turisttaxi. Taxin kan användas varje dag mellan 9.00 – 22.00.

-Pettersson är tveksam till att subventionera taxiresor för friska privatpersoner som turistar med skattemedel men även bussresor är subventionerade och jag tror att företagen som är med på hållplatserna betalar en liten del, men skatter står för det mesta.

Det som definitivt är fel är att ”turisttaxin” kan användas och används av hembygdens relativt välbeställda ”törstiga” pojkar och flickor som tar sig från centrum till någon av krogarna vid sjön för att umgås och göra det man brukar göra på krogar. Dessutom gällde 30 kronor även vid hemresan kl 01:00 trots begränsningar till klockan 22.

Läget by Charlie. Hit kan Oxelösunds välbeställda gentlemän samt turister ta en skattesubventionerad taxi och för att äta och dricka gott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Kommunen subventionerar taxiresor till krogen

 • Kurt

  Kul jag som ha färdtjänsten och är beroende av det ska betala 45kr per resa med andra ord en resa från Frösäng till ICA i Oxelösunds Centrum kosta mig 90 kronor tor., ingen högkostnadsskydd där inte som på sjukresor (2200 kr egenavgift för sjukresor) Så ett besök från Frösäng till V. Centralen gå på 200 kronor Tor. Både på Färdtjänst och sjukresor är det inte ovanlig att man få vänta i timmar på att få komma hem. En resa från Eskilstuna lasarett på börjades kl. 11:00. Jag kom hem tro det eller ej kl. 20:00 men i alla fall samma dag. Resan gick kors och tvärs genom hela Sörmland till slut via Södertälje till Oxelösund.
  Det hela är vidrig

  Gilla

 • Stenbock

  Sitter ägarna till Krogen i fullmäktige,eller är de bara ”partimedlemmar” ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: