Förstår Ebba?

Anna Dahlberg på Expressen skrev igår en ledartext som borde läsas av såväl journalistkollegor som politiker.

“Ser ni inte verkligheten” lyder rubriken till artikeln som är oerhört kritisk mot regeringens, Centerpartiets och Liberalernas migrationspolitik.

Socialdemokraterna vill nu med stöd av Miljöpartiet och de nya vännerna i C och L införa mer generösa asylregler för att så många som möjligt ska få återförenas med sina familjer och att fler ska få en bättre chans till ett uppehållstillstånd i Sverige. Petterssons är en av många alternativa och faktiskt också etablerade medier som noterat att Sverige åter en gång ska bli bäst i klassen och införa asylregler som sticker ut från övriga Europa.

En väldigt bra ledartext av Anna Dahlberg som avslutar med orden.

“En mer ansvarsfull hållning vore att inse att Sverige har överskridit sin integrationspotential. Det är inte hållbart att låtsas som något annat”

Expressen

Det är bra att Anna Dahlberg insett det omöjliga i svensk migrationspolitik, men var fanns denna insikt för några år sedan då hon använde påklistrade epitet om det enda av riksdagens partier som erkände och insåg att detta inte håller? Trovärdigheten hos Dahlberg när det gäller asylrelaterade frågor kanske inte är på topp trots allt.

En annan kvinna vars trovärdighet bör ifrågasättas är Kristdemokraternas nya partiledare Ebba Busch Thor.

Den 8:e oktober bekräftade Busch Thor att Kristdemokraterna som gick till val på att återinföra generösare regler för familjeåterförening, nu backade från det ställningstagandet. Tidpunkten för att genomföra detta är fel, menade Busch Thor som tillade att KD:s syn i migrationsfrågor ligger fast.

Expressen

Den 13:e juni gav så Ebba Busch Thor sitt och Kristdemokraternas stöd till regeringens, Centerpartiets och Liberalernas mer generösa linje när det gäller familjeåterförening och nya generösa asylregler av olika humanitära skäl.

Expressen

Idag, den 16:e juni, går Ebba Busch Thor ut och kräver stramare regler för asylinvandring.

“De senaste fem åren har Sverige ensamt tagit emot långt fler än dubbelt så många asylsökande som övriga länder i Norden gjort tillsammans. Utlänningslagen behöver nu ses över i sin helhet och en ny lagstiftning behöver tillämpas så att Sveriges mottagande hamnar på nordisk genomsnittsnivå. Det skulle innebära att dagens söktryck skulle minska med omkring 70 procent”

Att svenskt mottagande nått vägs ände, att problemen bara hopar sig på hög och att svensk asylpolitik varit överdimensionerad i många år, vet nog de allra flesta idag. Det som skiljer partierna åt är att några bryr sig om konsekvenserna, andra inte. Nu vädjar Busch Thor till Stefan Löfven att se över alla delar i utlänningslagen för att nå en hållbar migrationspolitik. Tyvärr Ebba Busch Thor, kunde du lika gärna vädjat direkt till en tegelvägg, ty Socialdemokraterna är idag beroende av en stor asyl- och anhöriginvandring från Afrika och Mellanöstern.

Expressen

Så frågan är var Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna står? De vill behålla en generös politik för familjeåterförening och de står bakom att den görs ännu mer generös, samtidigt som man trycker på för nya och mer generösa skäl för människor att få uppehållstillstånd i Sverige.

Har inte fru Busch Thor insett att det är just den generösa anhöriginvandringen som utgör det kanske största problemet? Har hon inte insett att det är just den som får familjer att skicka hit ensamma ungdomar i syfte att få komma efter? Förstår hon inte att migranter, oavsett av vilka skäl de söker sig till Europa, lusläser de medier som informerar om vilka länder de har lättast att få stanna i?

Ebba Busch Thor nämner i Expressens artikel att Sverige de senaste fem åren tagit emot tre gånger så många asylsökande som övriga Norden tillsammans. Orimligt förstås, men verkligheten är emot henne. Redan 2014 tronade Sverige i topp när det gällde asylmottagande per capita och redan då tog vi emot betydligt fler än de övriga nordiska länderna tillsammans.

Någon som minns att Ebba Busch Thor fört fram detta i debatterna åren 2015-2018? Nej, kan tänka det och jag tänker faktiskt göra min medborgerliga plikt och fråga henne. Återkommer om detta…

18 thoughts on “Förstår Ebba?

 1. Jag sitter inne med den absolut bästa lösningen på att dessa utomjordingar skall återförenas.
  SKICKA HEM ALLA DOM SOM MED HJÄLP AV SINA MILJONER HAR TAGIT SIG HIT, SÅ KAN DOM FÖRENAS HUR MYCKET DOM VILL.

 2. Ebba har insett att sjunkande popularitetssiffror beror på kd:s nyligen blottade invandringspolitik. Därav ett desperat utspel för att skapa lite förvirring och lura ouppmärksamma väljare att kd minsann står för en stram och återhållsam migrationspolitik. Risken är nu när de som nyligen lämnat ska lockas tillbaka, så lämnar de som vill ha invandring och inte är tillräckligt uppmärksamma om vad Ebba egentligen vill.
  Vi får väl hoppas på ett riktigt ordentligt väljartapp och ett fall utanför riksdagen vid nästa val. Såna här oklarheter bör straffas ordentligt.

 3. Hattifnatt Ebba, inte mycket att lyssna på, tyvärr. Hon ändrar uppfattning troligen lika ofta som hon byter trosor.

  • Instämmer till 100%, flicksnärtan mytomanen och hycklerskan Ebba vänder bara kappan efter opinionsmätningar !
   Hon är lika falsk som exakt alla andra välgödda och verklighetsfrämmande politiker i dagens svenska riksdag.

 4. KD har en motsägelsefull och virrig migrationspolitik. De vill minska invandringen med 70%, men samtidigt stödjer de regeringens generösare regler för anhöriginvandring och införandet av en ny humanitär skyddsgrund som innebär att asylsökande som saknar asylskäl ändå ska få stanna i Sverige.

 5. Det är för sent.

  Finns tiotusentals vanliga enkla personer utan högre utbildning som räknade ut denna negativa utveckling för årtionden sedan.

  Man satt där vid fikabordet, drack kokkaffe och käkade en finsk pinne. Hörde de alla prata om kulturers olikheter och skatter. Kollegorna! Ja, jag mest tänkte för mig själv, ska jag säga något?

  Enda anledningen till att de aldrig sade sin mening var att de inte vågade. Jag vågade inte heller. Knäpptyst.

  Nu på senare år, sista jobbet jag hade inom industrin, år 2013. Då såg man kaoset i full blom. Ni skulle bara veta vad jag sett. Det var hotfull stämning och psykologiskt kaos på arbetsplatsen. Kulturkrockar och nonchalans. Alla satt med sina egna grupper. Det var jag och en svensk till. Han hälsade inte på någon utan satt mest och tittade skräckslaget på allt.

  Jag tänkte snart. Nu har jag gjort mitt i svenskt arbetsliv. Det är över.

  Utspelen på ledarsidorna är patetiska. Är så less på denna innerstadsnonchalans och arrogans.

 6. Vi är riktigt illa ute när vi styrs av totalt intilligensbefriade och verklighetsfrånvända politiker. Arma land och dess invånare!

 7. Svekfull, labil, hysterisk, självgod, egocentrisk, narcissistisk, pompös,, verklighetsfrånvänd självbild.

 8. Ebba.
  1. När man som du säger en sak för att få bättre opinionsresultat.
  2. Röstar för motsatsen i riksdagen 13 juni.
  3. Gör ett korrigeringuttalande när (2) visade sig få alltför stor kritik.

  Då har man gjort sig förtjänt av epiteten velpotta, hycklare ryggradslös och kappvändare.

  • per22;
   enligt mitt episka och genuscensurerade “språk” är Ebba B Thor helt enkelt en,
   RODDARE !!!!!

 9. Självklart ska familjer återförenas. Det ska givetvis ske i deras hemland. Var annars

 10. Ebba Busch Thor, du har förbrukat allt ditt spirande förtroende hos mig. Det kan endast återställas med konkreta och bestående handlingar.

 11. Först säger de ja till en massinvandring av anhöriga sen säger de att invandringen ska stramas åt. Liknar att först fyller man källaren med 1 meter vatten sen stänger man ned tillflödet. SUCK !!!!

  • Eller, Först lägger man ner miljoner på att ta fram nya pengar, sedan förbjuder man kontanter.

 12. Jag är för återförening…i respektive hemland vill säga, varför ska allt ske här.?

  Kan det ha att göra med att här kan man leva sorgfritt på bidrag hela sitt liv och att vi har mer eller mindre utvecklingsstörda politiker.?

Kommentera