Är vi körda nu?


Befinner sig Sverige i en fas där det är för sent att rädda upp situationen?

Jag tänker inte orda så mycket om de skjutningar, sprängattentat, våldtäkter, rån, stölder och misshandelsfall som idag kännetecknar vårt sargade land. Jag tänker istället orda lite om de partier som medvetet försatt oss i detta.

Vänsterpartiet räddas av de som avskyr allt vad nationalstat, gräns och kontrollerade gränser heter. Socialdemokraterna räddas från historiskt låga väljarsiffror av klanröster som initieras i förorter och moskéer. Miljöpartiet räddas gång på gång av hyperventilerande miljöaktivister som gärna tar flyget till fjärran land för eget nöjes skull. Centerpartiet räddas av de som fortfarande tror att partiet värnar om landsbygden och jordbrukarna. Liberalerna är bortom all räddning, oavsett vem som tar över efter Janne. Kristdemokraterna och Moderaterna vet jag inte vilka som räddar, ty deras politik gungar hit och dit som en eka i hård sjö, även om moderaterna till det yttre hittat en åra att parera stormen med. Sverigedemokraterna är de facto, oavsett vilka epitet man klistrar på dem, det enda av partierna i riksdagen som inte har någon skuld till denna katastrof.

Dock anser jag att Åkesson & Co utnyttjar situationen och verkligheten på ett förvånansvärt milt sätt. Ett tips från coachen är att redovisa siffror, statistik och jämförelser. Det är ett språk som alla medborgare begriper, infödd som invandrad svensk.

90 miljarder behöver skjutas till fram till 2026 för att bibehålla den välfärd vi har idag (Magdalena Andersson 12/6), men betänk då att välfärden redan idag är på dekis. Konjunkturen har nu vänt och vi går in i en lågkonjunktur där arbetslösheten kommer att öka, trots att sysselsättningen samtidigt spås öka (Småföretagarnas riksförbund 12/6). Lägg därtill att allt fler kommuner vittnar om en kris som kräver tillskott från staten, alternativt stora skattehöjningar eller rejäla besparingar.

I det läget väntar 330 000 asyl- och anhöriginvandrare på att få komma till Sverige. Tack vare regeringens, Centerpartiets och Liberalernas öppning för en än mer generös asylpolitik väntas antalet växa. Hur mycket vet ingen, men att det kommer att ske erkände Migrationsverket (19/1) och befarade SKL (17/5)

Jag vet inte vad som styr sju av åtta partier i riksdagen. Jag vill inte tro att rädslan för en negativ publicitet i media ligger bakom. Jag tror, men vill inte tro, att utfrysningen av SD kan ha en viss del i det hela. Jag är dock fullständigt övertygad om att mäktiga makter utanför riksdagen och partikanslierna är en betydande aktör i sammanhanget. För i ärlighetens namn, vem tror på allvar att svenska politiker är så uppenbart villiga att rasera något som generationer av hårt arbetande medborgare byggt upp, utan att någon bakomliggande orsak ligger och spökar?

Att hårt arbetande svenskar och deras anhöriga får stå emellan och att de snart nedprioriteras på punkt efter punkt, skiter de styrande bevisligen i.

Johan Westerholm på Ledarsidorna tog upp detta i en skrämmande artikel i fredags, en artikel alla borde läsa.

”Hur framtiden ser ut är med andra ord avsevärt mycket mörkare än den bild finansministern tecknar”

Rebecca Weidmo-Uvell tar också upp framtiden i en artikel från i torsdags, en artikel lika skrämmande som Johan Westerholms.

”Tre år tog det innan migrationsdörren stod på vid gavel igen och vi återgick till att ha EU:s mest generösa regler”

Dessa bägge artiklar i alla ära, men det mest skrämmande är ändå att styrande politiker och Sveriges samlade journalistkår vet om detta.


22 responses to “Är vi körda nu?

 • Kurt

  Svensken tillåter detta, jag ha inte set Svenne ute på gatorna och protestera.
  Som man bäddar får man ligger

  Gilla

  • Bajen666

   Nja hade vi haft en journalistkår värt namnet och som stått på folkets sida och inte på dom korrumperade politikernas lönelista så tror jag faktiskt att vi hade kunnat visa dessa drägg till politiker var skåpet ska stå.

   Med desinformation och hatretorik mot dom som vågar protestera är det lätt att lura svennebanan att rösta fel.

   Gilla

 • eurouJournal

  … ”330 000 asyl- och anhöriginvandrare väntar på att få komma till Sverige”………. detta är de officella siffrorna men kan lika gärna vara 500000 eller mer då de styrande inte på något sätt vill ge det svenska folket de rätta siffrorna. Vad som kommer drälla in är säkjerligen ca 100000 ÄFSare (ÄFS-äldreförsörnings stöd dvs äldre migranters pension
  oavsett de jobbat eller ej) de här importerade äldre kommer definitivt tränga undan svenskar på äldreboenden etc…….

  Gilla

  • Tony

   Jamen ska Annie Löövs dröm om 40 miljoner bli
   verklighet så är där en bit kvar?

   Men det är bara att konstatera att beslutsfattarna här
   är inte riktigt rediga i dom övre Regionerna.

   Gilla

 • Arne Groningsson

  Man kan undra vilken funktion EU borde ha, i sammanhanget?

  Den sekten agerar ju överförmyndare på alla andra områden, nästan…

  Gilla

 • Janne

  Situationen i Sverige kan beskrivas som när en kvinna i högklackade skor springer fortare och fortare för att inte ramla,
  men som ändå mycket snart
  dråsar i backen med ett brak!

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Ja vi är nog körda. När svenska folket till
  slut (när alla resurser är tömda ) vaknar då
  är situationen utom kontroll. Då återstår
  för barn och barnbarn att bygga upp landet
  igen, som tidigare generationer gjort för
  ca 100 år sedan .Arma land

  Gillad av 1 person

  • Stefan SH

   Men ursäkta Kaj, vilka barn och barnbarn?
   De som inte uppfostras i Svenska skolor för vett och plikt?
   Eller de som inte ens födds på grund av klimatångest?

   Jag tror inte på inbördeskrig, vi är ändå ett eftertänksamt folk i 2000-talet.. Att helt byta ut den styrande politiken kan ske utan krig också.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Det har gått alldeles för långt och landet är nu bortom räddning, vi har passerat point of no return och när det väl börjar rasa på allvar kommer sista delen att gå väldigt fort. Från dagens situation med skjutningar, sprängningar, brinnande bilar, personrån, våldtäkter och en tilltagande islamisering till morgondagens med till att börja med småskaligt inbördeskrig kommer det inte att ta mer än max tio år. Därefter ett större inbördeskrig liknande Libanon på 80-talet om inte grannländerna ingriper militärt och ställer Sverige under tvångsförvaltning. Vi får hoppas på det sistnämnda för att helt undvika ett shariastyrt islamistiskt samhälle.

  Gilla

 • Tore

  Hitler satte pistolen för tinningen när allt hopp var ute.
  Hade det varit Sverige hade han skjutit sig för flera år sen.

  Gilla

 • Ture

  Det är redan kört för Sverige. Inte ens SD kan rädda landet. Tyvärr så har vansinnet gått alldeles för långt för att det ska kunna finnas någon chans att reparera skadorna. Mycket tråkigt men dessvärre sant.

  Gilla

 • Rösten i öknen

  Raset kommer att gå mycket snabbt, bered er mentalt för ett fullständigt kaos.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ” Den svenska utmaningen” är verkligen problematisk.

  Tyvärr handskas den av politiker som inte löser problem, utan istället skapar problem.

  Gilla

 • Medborgarens svärmeri

  Det har väl aldrig varit bättre än nu?

  Gilla

 • eugenecork

  nu?…körda har vi vatt i ett par manåldrar

  Gilla

 • Är vi körda nu? – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: Befinner sig Sverige i en fas där det är för sent att rädda upp situationen? Jag tänker inte […]

  Gilla

 • Dino

  Vad kommer att ske vet jag inte men ett scenario har jag i huvudet och det är inte lovande pga drivmedels priserna så kommer det bli färre och färre som kan ta bilen till jobb osv bussbolag lägger ner olönsamma linjer så bor du på landet lär du få gå elr cykla håller ett tag sedan blir man arbetslös.
  Bönderna kan inte sköta sina jordbruk pga kostnader på el och drivmedel med andra ord ingen mat åkerier kan inte köra varor pga drivmedelspriset så inga varor i affärerna.
  Tåg och annat som behöver el kan inte köras pga elbrist.
  Så med andra ord Svea är körd i botten allt pga naiva politiker och svaret blir väl som vanligt.

  ”Vi hade ingen aning”

  Gilla

  • Stenbock

   Dino:
   Dina förmodade framtidsvisioner känner jag igen,från mina yngre år.
   Skillnaden är,att på den tiden såg man fram emot något bättre….
   I dag finns inget ”bättre” att se framemot. Framtiden är helsvart,om inte redan avliden.

   Gilla

   • Dino

    Ja du och med den skola och politiker vi har idag så lär inte framtiden se ljus ut heller men va fn vi har ju raketforskare och högutbildade analfabeter som byggt Sverige enligt dem styrande.
    Blir förvånad varje dag när man läser olika medier både dem fria(alternativa)och msm så länge det inte är bakom vägg vilket är ofta.
    Att som SN ha viktig samhälls information bakom vägg är ju horibelt men det är ju klart man vill ju att det dumma folket ska köpa skiten

    Gilla

 • Jan

  Svenskarna är så korkade att de inte förstår de håller på att förlora sitt land, innan det är ett faktum. Det måste svida i plånboken och viktiga samhällsfunktioner klappa i ihop.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: