Stäng

Varför är fängelserna fulla när problemet är en åldrande befolkning?

BROTTSLIGHET. -Pettersson har svårt att förstå statsminister Stefan Löfven (S). Varför har vi fullt i häktena och i fängelserna, och varför köper vi våningssängar för att alla ska rymmas när Sverige är på rätt väg, tryggt och brottsligheten minskar och det är gamlingarna som är problemet?

Expressen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Varför är fängelserna fulla när problemet är en åldrande befolkning?

 1. Bara en superidiot lyssnar på denna landsförrädare.

  Spottar svenskar i ansiktet, och visslar och trallar, medans Sveriges småbarn våldtas.

 2. Klart att problemet beror på åldrad befolkning, Ingen tror väl att det beror på en drygt 40-årig helt vansinnig ansvarslös och totalt okontrollerad massinvandring !!!!!!!!!
  Som fångvaktare på Kriminalvårdens välservade hotell i Kumla från 1984-2019 så vet man vilka som sitter inne på hotellet.
  Skönt att nu ha gått i pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa kriminella parasiter på dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.

  1. Tack ”Kenth Andersson”!

   Underbart och beundransvärt att du går ut med sanningar!

   Vi, som bara existerar i den pågående katastrofen, beter
   oss som en akvariefisk, som just hoppat ut akvariet.

   Flämtar för livet men kan inget göra.
   Skillnaden är dock att fisken har glömt vad som hände
   för en sekund sedan, medan vi vet varför vi flämtar.

   Tack än en gång för dina värdefulla ord!

 3. I Sagerska palatset finns det gott om plats.

  Men kanske ont om sängar.. Göran Persson behövde ju dom till sin gård….

 4. Varför inte göra gamla poliser med erfarenhet till polischefer
  som inte dansar enbart efter myndigheternas pipa, som vet
  hur ett polisjobb ska utföras. Till och med Stefan Löfven
  borde begripa att när merparten av alla polisjobb har att
  göra med utlandsrelaterade brott i städerna, så är det
  något som är väldigt väldigt fel?

  1. Stefan gör allt för att få en plats i EU så han vägrar ta tag i saken.Han är inte bra för Sverige.

 5. Stefan! Det är du som är ytterst ansvarig för utvecklingen i landet, och vi glömmer inte.
  Vi köper våningssängar! Fan är han på riktigt
  Eller bara en dålig mardröm.

 6. Stefan Löfven har inget grepp om någonting han är endast en marionette och svammelmakare.

 7. Apropå kriminalvårdens problem och de stora utökade kostnaderna för framtiden. Lite taget ur deras budgetunderlag för 2020.

  Oroväckande läsning om utvecklingen och hur kriminalvårdens problem eskalerar, utan att regeringen inser och har förstått det.

  ” Vår samlade bedömning på tio års sikt är att Kriminalvården behöver kunna ta emot minst 8000 frihetsberövade. Det motsvarar ett platsbehov år 2029 på 9 500 anstalts- och häktesplatser. En försiktig uppskattning är att detta innebär en ökning av antalet anställda med minst 3 000 till över 15 000 år 2029.

  En sådan omfattande utbyggnad skulle bli både kostsam och praktiskt mycket svår. Som alternativ bör regeringen överväga åtgärder för att hålla nere antalet frihetsberövade individer. En utveckling av frivårdspåföljderna och en utökning av antalet dömda som intensivövervakas är alternativ som bör beaktas.

  Vi har inlett ett arbete för en långsiktig kapacitetsökning vilken, om den tillåts fullbordas, på några års sikt kommer att binda staten för mycket stora utgiftsökningar.

  För att på kort sikt klara ett ökat klientinflöde har myndigheten redan fattat beslut om dubbelbeläggning och öppning av tidigare stängda platser. Dessa beslut är direkt och omedelbart kostnadsdrivande och har ytterligare förvärrat myndighetens ekonomiska situation.

  En inventering pågår sedan slutet av 2018 av möjligheterna att på mycket kort sikt skapa ytterligare tillfälliga platser för att lösa den akuta platsbrist som råder. Flertalet av dessa åtgärder kommer att vara kostnadsdrivande och kan därför inte genomföras i nu rådande ekonomiska situation utan att anslag tillförs.

  Som påpekats i många tidigare budgetunderlag har ett stort antal av de fastigheter som Kriminalvården hyr ett kritiskt underhållsbehov. Dessa anläggningar kräver omfattande renoveringar för att kunna fortsätta användas, alternativt att byggnaderna rivs och ersätts med nya.

  Några finansiella förutsättningar att åtgärda denna underhållsskuld har inte funnits på många år och saknas alltjämt. Ett betydande antal anstalts- och häktesplatser kommer därmed ofrånkomligen att gå förlorade också de år som ligger framför oss. ”

  https://www.kriminalvarden.se/globalassets/publikationer/ekonomi/kriminalvardens-budgetunderlag-2020.pdf

 8. Ett ärligt svar på den frågan vore i högsta grad spännande!

  Men det får vi aldrig!

  Eftersom (S)ekten inte längre vet vad sanning är!

 9. Det har varnats för en rekordvåg av skattehöjningar, konsekvenserna av den blir nog att dessa sängar kommer att behövas till våra pensionärer.

 10. Hörru Stefan. Om man som (S) verkligen går in för att importera mänsklighetens bottenskrap, då är det klart att fängelserna blir fulla.
  Skall det vara så svårt att inse detta samband ?

  1. Ja för en sosse är det mycket svårt att förstå, eftersom sossarna bara har två hjärnceller och dom kan inte samarbeta.

 11. Framtidens universitet som utbildar tusentals män för ett liv i den nya svenska ekonomin som är öppen 247. De anti-borgerliga AKA anti-svenska ser hellre ett land i total ruin än att en borgerlig samhällskultur etablerar sig igen.

  1. javisst. ”inga rasister på våra gator” skanderar de. Inga rasister någonstans är målet.
   Men eftersom samhällskritik är rasism så måste gator och hela samhället förstöras. Det är den logiken som råder.

   Överfulla fängelser beror då inte på för många brottslingar eller för få fängelser. Det beror på ogrundad effektivitet trots att polisen inte hinner utreda brott och domstolar knappt utdömer staff heller

Kommentera

%d bloggare gillar detta: