20-årig syrier bakom Danmarks äckligaste glassbarer

ENTREPRENÖRER. Den 20-årige syriska flyktingen Walid Hussein Dalo är en driftig ung man som på bara ett år har öppnat tre filialer med glassbarer, som heter Roma Ice Cream Shop och ligger på ön Fyn mellan Själland och Jylland, rapporterar EkstraBladet

Samtidigt är han kandidat på att bli dansk mästare i ämnet på att bryta mot dansk livsmedelslagstiftningen, vilket säkerställer att många kunder får diarré och kräkningar.

Sedan början av sommaren 2018 har han fått 17 straff från Livsmedelsverket, visar Ekstra Bladets räkning.

De 17 brotten har avslöjats av livsmedelsinspektionen, som är en permanent gäst i glasskioskerna, med totalt 11 inspektioner.

Walid Hussein Dalo har svårt att acceptera att det i hans tre filialer i Faaborg, Ringe och Assens måste finnas möjlighet för de anställda att kunna tvätta händerna i varmt vatten och tvål.

Herr Dao har också haft svårt att följa reglerna som dikterar att toaletter måste hållas avskärmande från köket, för att hindra avföringsbakterier att sprida sig.

Walid Hussein Dalo har också kritiserats för att ljuga för kunderna. Han hävdar att glassen görs på riktiga råvaror men har använt skummjölksprodukter.

Med mera, med mera…

Nu är livsmedelslagstiftningen i Danmark så obeveklig att man måste sätta upp kontrollrapporter i entréområdet som varning för konsumenterna, vilket inte är så bra för affärerna.

Också den regeln har Walid Hussein Dalo brutit med att den kan inte hänga på utsidan, då blir den blöt. Kontrollanten fick förklara att den går att tejpa upp på insidan av rutan.

Men den här regeln har Roma-isbutiken också brutits.

Roma Ice Store är med på svarta listan, medan Paradise, Frisko och Frellsen lyckas bra vid kontrollerna.

Läs gärna om Dominos Pizza också, om ni inte är känsliga…

-Pettersson skulle inte bli förvånad om den trakasserade Walid Hussein Dalo flyttar till Sverige, här räcker det ofta med att betala kontrollavgiften. Kommunens kontrollanter har sällan tid att göra några besök och det är inget skämt, det är dagens sanning, i varje fall i Oxelösund…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “20-årig syrier bakom Danmarks äckligaste glassbarer

 1. Svensk myndighet är tillsatt mest för att lägga locket på, när Yalla Yalla grisar med lort och falskt kött. Exempel: f.d. pizzaanställd i Sverige skryter om att de sålt falskt kött, kostar totalt 7 kr per portion, för 159 kr till naiva svenne banan. Det betyder > 20 gånger vinst.

 2. Helt otänkbar artikel om det vore Sverige. Här framhålls driftiga invandrare som föredöme i artikel efter artikel. Inte sällan läser man litet senare på Petterssons blogg m fl att företaget gått i konkurs med skatteskulder!

 3. Ska ni äta pizza gå till en Italiensk restaurang där pizzan kommer ifrån sluta gynna dessa äckliga blattar !

 4. Suck. Inte ens det klarar dom omistliga av, det Svenska
  Livsmedelsverket hade lotsats som ingenting vid ett liknande
  tillfälle, det är trots allt skillnad på folk o folk, det har vi sett
  med andra myndigheter?

 5. Fy fan vad äckligt. Jag äter aldrig på invandraresturanger, som vanligt permanenta gäster hos miljö och hälsa.

 6. Svenska media håller också tyst om vilka butiker det är, såvida det inte är ICA.

  Påståendet att media medvetet undviker att publicera fakta som skulle kunna gynna SD har ju blivit ett belagt faktum och att berätta VILKA livsmedelsbutiker som säljer smuggelcigg, “livsmedel utan svensk innehållsförteckning” och rökverk långt under åldersgränsen gör man naturligtvis inte.

  Inspektionerna i “små livsmedelsbutiker” får inte sällan eskorteras av polis av arbetarskyddsskäl.

 7. Jovars görs det kontroller.Jag i min lilla livsmedelsbutik har fått betala 6500 extra för två extra kontroller.( Grundavgiften per år är 5600 i dagsläget.) Gäller märkta etiketter på svenska .Leverantören hade glömt att trycka med extra svarta bokstäver vissa näringsämnen,detta föranledde en extra kontroll. Fick även 1000 kronor i böter /sanktionsavgift för att jag sålde utländskt läsk i plastflaska.Nästa gång kostar det 10 tusen, snacka om att svälja kameler och sila mygg!
  har sett massor med utländska butiker där inga märkningar på svenska sker, men dit vågar väl inte tanter gå och tjafsa.

 8. Bussa Regeringen, 7 klövern o PK idioterna till hans förträffliga ställen och tvångsmata dom i mångkulturens tecken, en win-win situation.

Kommentera