Stäng

4 reaktioner på “När Islam kommer in i ett land slutar det alltid illa

  1. Kanske lite OT
    Följer Turkiet med intresse. Tidigare under alla år har ju militären varit en garant för det sekulariserade samhället i Turkiet. men efter de senaste årens utrensningar är det inte längre så. För en utomstående verkar det som att Erdogan håller på att islamisera hela statsapparaten. Men än verkar det inte helt kört, med tanke på de lokalval som hölls och där regeringspartiet AKP tappade både i Ankara och Istanbul.

    Med Erdogans goda minne har transporter av både materiel och folk till IS gått via Turkiet. Iof med den baktanken att IS skulle kunna bekämpa kurderna, vilket man dock inte klarade av. Och tur var väl kanske det.

    Så i nuläget tror jag inte att Islam är det största hotet mot vårt land. Trots att det numer finns tusentals islamister här.

    Däremot klansamhället är nog ett mycket större hot, genom att det föder en svågerpolitik och en brottslighet som vi inte vill ha i detta land. Vi har redan sett alltför många exempel på det. Allt från våra domstolar till gatans gängkriminalitet. Och klansamhället är inte kopplat enbart till islam.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: