Lärare belönas efter sexbrott

BROTTSLIGHET. En lärare anställd av Örnsköldsviks kommun har köpts ut av sin arbetsgivare efter upprepade sexbrott. En rättsprocess om uppsägning skulle bli dyrare. Det var sent en decembernatt som tre unga kvinnor i en EPA-traktor upptäckte läraren vid E4:an i Örnsköldsvik. Hans udda klädsel och beteende fick dem att reagera, rapporterar SVT. 


Läraren var klädd i rosa tights, svart BH och rånarluva. Han gjorde onanirörelser och tungan syntes genom hålet i rånarluvan. Polisen kunde snabbt gripa honom och han dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande. Några månader senare gjorde läraren om samma sak och dömdes återigen för sexuellt ofredande.

Lärarens anställning inom Örnsköldsviks kommun har nu avslutats. Mannen fick 375600 kronor, 12 månadslöner, för att avsluta sin tjänst.

Nils Hörnström, personaldirektör i Örnsköldsviks kommun, säger till SVT Västernorrland att kommunen valde att agera snabbt, redan innan mannen dömdes för brotten. En process om uppsägning kunde ha slutat i Arbetsdomstolen och skulle troligen ha tagit längre tid än ett år. Det skulle då ha blivit dyrare än det avtal som nu skrevs.

-Pettersson säger att det är lätt att betala med andras pengar…

Nu kan läraren söka jobb någon annanstans, när han borde sitta på mentalsjukhus, fast de är stängda…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Lärare belönas efter sexbrott

  1. En lönsam utstyrsel !!!!!!
    Sådant kan bara hända i dagens vänsterextrema totalt omoraliska och Islamistiska satelitstat Sverige.

  2. Ett av alla fel i dagens Sverigeistan!

    Precis som Pettersson skriver, dylika personer skall aldrig någonsin dömas till någonting annat än dårhus!

    Nu blir det ju bara som om han har gått på porrklubb och betalat inträde!

  3. Han hade nog bara kommit vilse från pride-festivalen för där hade det varit ett fullt normalt beteende.

Kommentera