Livet går vidare


GOTT OCH BLANDAT. Den 3 april hördes herr Ärland kvittra framför torpet för första gången i år, tillbaka efter sin vintersemester i Nordafrika. Det är alltid lika trevlig och se den pigga fågeln vippa på stjärten hela tiden, varför den gör det vet i varje fall inte jag.

Sädesärla, hanen. Frun kom några dagar senare.

Några dagar efter herrn kom fru Ärland, de sprang omkring på gräsmattan och fångade flygor och andra småkryp. Då och då flög de upp på taket med ett grässtrå som de kröp in under takpannorna med. Båda hjälps åt med bobygget. Så småningom syns mest en av paret i taget, de turas om att ruva äggen, likaså med matningen. Båda kämpar med uppfostran och matning.

Så idag, den 3 juni, exakt två månader efter att herr Ärland dök ner framför torpet så hördes ett kvittrande och lockande. Paret Ärland har född fram fyra ungar som ser friska och glada ut och tycker det är dags att ge sig ut på äventyr. I ungefär en vecka får de hjälp av föräldrarna sedan får de klara sig själva. För att i augusti-september dra iväg på vintersemester…någon gång kanske Pettersson och den oäkta hustrun följer med till värmen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Livet går vidare

 • eugenecork


  gör Sädesärlan verkligen det, kvittrar alltså?
  …aldrig tänkt på detta, skall lyssa då de om
  ngn vecka anlänt till Dalarna
  …för deras skull skall jag klippa gränmattan
  utanför mitt f.d. Skogsbondenäste…

  Gilla

 • Stenbock

  Tycker du gjort dig förtjänt av en semester,långt bort från Abzurdien Pettersson.Sedan känner jag inte till Afrika,så det enda råd jag kan ge dig är,att undvika Islamskt styrda stater.
  Stenbock med fru tillbringade många vintrar på Teneriffa.Det finns många fina platser/småorter en bit utanför rummlet,där ni kan njuta vintermånaderna med + 20-25 grader i solen !
  Härligt vatten och förhållandevis billig förplägnad.

  Gilla

 • Kent

  Det är Pettersson väl unt att ta en tur till värmen liksom paret sädesärla när kylan och mörkret kommer. Och naturligtvis utan flygskam.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: