Veterandagen – på flera platser i Sverige råder idag krigstillstånd, fortsätt försvara Sverige


FÖRSVAR. Igår, den den 29 maj högtidlighölls veteranernas dag. Ett högtidlighållande av veterandagen som allmän flaggdag innebär att de svenska veteranerna återkommande uppmärksammas och synliggörs för den bredare allmänheten.

Det är ägnat att öka kunskapen hos befolkningen om veteranernas viktiga insatser och tjäna som en påminnelse om att militära och civila veteraner och deras insatser för fred och säkerhet är av särskild betydelse för Sverige som nation.

Veterandagen firades på många platser över hela landet.

Tyvärr missade Pettersson att skriva om detta igår så nu är det lite sent för dem som vill deltaga eller titta.

Försvaret högtidlighöll Veterandagen vid det nationella veteranmonumentet Restare utanför Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Under årets högtidlighållande genomför Försvarsmakten ett särskilt uppmärksammande av de veteraner som tjänstgjorde på Unef II i Egypten/Sinai under åren 1973 till 1979. Röda korset uppmärksammar på motsvarande sätt insatsen med fältsjukhus i Korea under åren 1950 till 1954.

”På flera ställen i Sverige råder det idag krigstillstånd, i alla fall om du frågar mig. Jag jämför med hur det var när jag var liten och under min uppväxt. För er ungdomar som tittar så kan jag berätta att för bara 20-30 år sedan behövde man inte vara orolig för terrordåd, eller för skjutningar med illegala insmugglade vapen och handgranater. När jag var liten var det ingen som hade hört talas om gruppvåldtäkt. Misshandel och våld utövat av okända personer var ovanligt. De risker som många av våra veteraner utsattes för i sin utlandstjänst. Är idag vardag för Polisen, Räddningstjänsten och sjukvården på många ställen i Sverige och det ser tyvärr inte ut att bli mycket bättre”

Fortsätt försvara Sverige


4 responses to “Veterandagen – på flera platser i Sverige råder idag krigstillstånd, fortsätt försvara Sverige

 • centurion

  Det var mycket fredligare på Järvafältet under 1900-talets första hälft. För då nyttjades området bl.a. som arméns skjutfält.

  Gilla

 • Jag

  den här eländiga massimporten av MENA-individer som bidrar till förfallet av vårt en gång så fina land. När jag växte upp i trygga Sverige på 1970-talet och med en bra skolgång, möjligheter fanns så var f@nskapen långt bort och nu finns de här (gruppvåldtäkter/mordbrand/granater/nogo-zoner mm mm). Tack vare sjuklövern och deras Sverigefrånvända politik – LANDSFÖRRÄDARE!!

  Hälsningar från en Veteran! Tack Pettersson för att du uppmärksammar Oss.

  Gilla

 • motvallsblogg

  Jag föddes under kriget men nu är det mycket värre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: