Brå:s falska rapport om sexualbrott, är inte forskning utan propaganda


Från Tino Sanandajis Facebook: 

Brå har med hjälp pålitliga Jerzy Sarnecki skrivit en ny rapport och går ut i media ”Brå: Ökning av sexbrott går inte att koppla till flyktingar”. Är det sant? Lika sant som ni själva kan gissa.

Brå förklarar i sin rapport att de överhuvudtaget inte undersökt invandrares sexualbrott ”Inom ramen för denna studie har det dock inte varit möjligt att närmare studera denna fråga, till exempel om överrepresentationen är oförändrad eller hur brottsnivåerna utvecklats bland personer utan utländsk bakgrund”

Tricket är att använda en noisy statistik metod som närmast garanterar att man inte får några samband, i detta fall korrelation mellan kommunmottagna asylsökande 2015 med ändring av sexualbrott mellan 2013–14 och 2016–17. Både mått har hög brus och fångar endast svagt vad de försöker mäta.

Brå undersökter inte invandrare, de undersöker inte vem som begick brott och använder framförallt en oseriös metod (i vetenskapliga temer har deras metod extremt låg power men drar slutsatser från absence of evidence).

De flesta kommuner är små och har extremt få sexbrott varje enskilt år, så variation i en så kort period är mest slump och hoppar vilt. Nu hittar Brå ändå att kommuner med fler flyktingar har större ökning av sexbrott, men skriver att sambandet var liten, därför fanns ingen samband.

Jag testade samma variabel en längre tidsperiod för utrikes födda 2000-03 mot 2016-18 och hittade en statistik signifikant korrelation på +0.38. Även med denna primitiva metod är det lätt att se att kommuner med fler invandrare har större ökning av sexbrott, om man faktiskt letar i stället för att trolla bort.

Andra tricks är strawman att flyktingar som kom just 2015 inte kan förklarat hela ökningen i sexbrott, därför påverkar flyktingar inte alls sexbrott. Korrekt frågan är *hur mycket* de som kom 2015 påverkar. Med Brås logik har en påse chips per dag ingen effekt på övervikt så länge det inte förklarar hela viktuppgången. Bara en bråkdel av alla invandrare kom just 2015, och som Brå påpekar finns flera andra viktiga förändringar som leder till fler sexbrott, såsom utvidgad legal definition, ändrade normer, internet och mer festande.

Rapporten är framförallt om en annan viktig fråga, dvs. om sexbrott faktiskt ökat eller inte. Dold i tjocka lager av dimridåer visar det sig att ja, sexbrott har ökat, inklusive allvarliga sexbrott som våldtäkt. Dock är den explosionsartade ökningen i NTU på senare år mest ökning av ofredanden, och bara delvis en ökning av våldtäkt.

Tino Sandaji

-Pettersson säger att Jerzy Sarnecki ägnar sig inte åt forskning utan åt propaganda och medierna hakar på… 


30 responses to “Brå:s falska rapport om sexualbrott, är inte forskning utan propaganda

 • Billy Boy

  Ylva Johansson, the integration minister of the social democrats in Sweden, went on BBC regarding the Trump statement.
  She lied about rape, about crime, and about integration. (Publicerades den 4 mars 2017)

  Vid c:a 3:30 in i videon nedan säger / ljuger Ylva Johansson (S) med det här uttalandet i BBC: ”… if there has been a rape to her or sexual harassment we can see the level has been going down and going down and going down … ”

  Från Ingrid & Conrad i samma ämne om: ”Våldtäktsepidemi”-debatten i riksdagen mellan Richard Jomshof (SD) & Ylva Johansson (S) den 2017-04-05. (Publicerades den 6 apr. 2017)

  Gilla

 • Norden

  Ny svensk rapport: Økningen av seksualforbrytelser har ingenting med innvandringen å gjøre.

  https://bit.ly/2HHkomt

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Viktigt att läsa ur utredningen från Brå. Jag citerar: ”Det rör sig även här om tentativa analyser, som delvis bygger på osäkra skattningar.”

  Nedan ett litet stycke ur rapporten som borde få svensk media att reagera direkt. Men för DN passar det tydligen, med utebliven fakta och en oseriös undersökningsmodell.

  ” I uppdraget till Brå har också ingått att i den mån det är möjligt ge en bild av gruppen gärningspersoner. Det har inte varit möjligt att närmare belysa denna grupp på grundval av vare sig genomgången av anmälningar eller analysen av uppgifter i NTU.

  Det beror på att uppdraget avser den självrapporterade utsatthet för brott, där det endast finns uppgifter om gärningspersonernas kön, ålder och relation till den brottsutsatta, respektive anmälda brott, där det ingår en stor andel brott där det saknas en identifierad misstänkt.

  Brå har gjort tentativa analyser av demografiska förändringar bland grupper i befolkningen med en känd överrisk för registrerad brottslighet, såsom män, unga och utrikesfödda personer som invandrat till Sverige.

  Analyserna visar att en del av dessa grupper gradvis ökat sin andel av befolkningen under perioden. Denna jämna ökning följer dock inte ökningskurvan för anmälda och rapporterade sexualbrott, som varierar mycket mer och ökar kraftigt i slutet av perioden.

  Det tyder på att sådana demografiska förändringar inte är någon huvudförklaring till den långsiktiga utvecklingen av anmälda och rapporterade sexualbrott sedan 2005.

  En demografisk förändring som dock sammanfaller med den kraftiga ökningen av lindriga sexualbrott i NTU år 2015–2016 är den omfattande flyktingmottagningen 2015.

  Med hänsyn till den offentliga debatten om sambandet mellan flyktingtillströmningen 2015 och ökningen av polisanmälda och rapporterade sexualbrott i NTU, har Brå gjort vissa övergripande analyser för att försöka pröva frågan.

  Det rör sig även här om tentativa analyser, som delvis bygger på osäkra skattningar. Med det sagt talar inte analyserna för att flyktingtillströmningen 2015 skulle kunna svara för annat än en liten del av ökningen i den rapporterade utsattheten i NTU 2016. ”

  Gilla

 • Hasse

  Till Erki varför skulle vi inte ved i spisen?
  Det hade vi innan alla som kom och fortfarande kommer.
  Vad menar du?

  Gilla

 • Född i folkhemmet

  Tagit en månadslång paus från webben. Men jag kan konstatera att våra ”experter” fortsätter att uppfinna det rektangulära hjulet igen. Sarnecki är tydligen spetskompetensen som ska lösa problemet med anmälda brott?

  Kanske man ska ta paus från debatten igen?

  Gilla

 • Gringo

  ”Det är för väl att lögnen finns – för tänk om allt man hörde var sant!”-
  Albert Engström 1869-1940

  Gilla

 • Erki

  Satans svin, skriv inte mer skit om invandrare, jag älskar att de bor i Sverige. Utan dem så skulle vi inte ha ved i spisen din satans gris.

  Gilla

 • Tore

  Allt är propaganda idag
  Reklam, skolan, greta,t och media.
  Men sanningen säger-Om mångkulturen var så underbar och förträfflig som man försöker hyvla på oss, Varför måste den då påtvinga.
  Världens mest mångkulturella stad Mostar innan religionskriget är idag en etnict och religiöst delad stad. Barnen går fortfarande i samma skola men olika tider för att slippa se varandra.
  Mångkultur har aldrig fungerat och kommer aldrig fungera.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  DN tog upp BRÅ rapporten som en sanning.

  DN tog upp Sandvikens halvmiljard vinst på
  flyktingmottagande som en sanning.

  Säger allt om den här rapporten och den kritiska
  granskning som journalisterna säger sig utföra.

  Gilla

 • Johan

  Det handlar egentligen om hur många skidor och skridskor man har hemma.

  Gilla

 • li br

  BRÅ och regeringen : Svenska folket har blivit hjärntvättade via kryptiska påverkans meddelanden i sina mobiler och befinner sig i en masspsykos där det svenska folket tror att invandrare gängvåldtar och sexuellt utnyttjar kvinnor……..okej……

  Favorit Margot ensam har tagit på sig uppgiften att bekämpa internet och dess hjärntvättan av det svenska folket…….

  Halleluja……….Sverige 2019

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  ÖKADE BROTT I SVERIGE BEROR INTE PÅ INVANDRINGEN, LIKA LITE SOM ATT JORDEN ÄR RUND !
  ( Är jorden rund, hade jag ingen aning om !? )

  Sveriges inhemska befolkning lider av våldtäkter av barn (pedofili) och kvinnor, pensionärer är uteliggare, AIDS och andra ”utrotade” sjukdomar i Sverige ökar dagligen, vården går på knäna, bedrägerier ökar, skjutningar/sprängningar och misshandel samt mord är en vardag, NO-GO zoner nu i varje stad….
  MEN INGET AV DETTA BEROR PÅ INVANDRINGEN.

  Många svenskar är naiva, blinda, lättledda och saknar eget tänkande….men alla är inte det !

  VAR NORMAL, TÄNK SJÄLV OCH SE SAMT FÖRSTÅ !
  ELLER VILL DU FORTFARANDE BLI SPOTTAD PÅ OCH SES SOM EN IDIOT !?

  Gilla

  • Tritonen

   You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. (Abraham Lincoln)

   Gilla

 • Olof.p

  Snart hoppas jag världens befolkning kan lägga ihop ett och ett. Samma propagandamaskin som spottar ut reklam för flyktingar och hot mot miljön har gjort samma sak i decennier om andra världskriget och tyskarna. Allt är bara stora lögner för att nå ett mål som vi vanliga dödliga människor inte har en aning om.

  Gilla

 • Billy Boy

  Brottsförebyggande rådet – Brå – borde omedelbart byta logotype till …

  … och justitie- & migrationsminister Morgan Johansson (S) …

  … borde omgående avgå!

  Gilla

  • Karlsson

   Han är farlig för sverige.
   Vore det nån tåga i Säpo skulle de revoltera mot sina herrar och arrestera halva Rosenbad för att de är hot mot rikets säkerhet och landsförräderi!!

   Gilla

 • Karlsson

  Regeringen glider sakta men säkert över mot maktfullkomlighet.
  Det talas fint om att det inte får råda politikerstyre men likt puppetmasters drar de i trådarna hela tiden så myndigheterna dansar denna morbida dödsdans för Svea rike.

  Gilla

 • Brå:s falska rapport om sexualbrott, är inte forskning utan propaganda – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: Från Tino Sanandajis Facebook:  Brå har med hjälp pålitliga Jerzy Sarnecki skrivit en ny […]

  Gilla

 • turrim

  Strandhäll borde få uppdraget att avsätta denne Sarnecki. Hon vet ju hur man gör

  Gilla

 • Opeter

  Tycker alla poliser i detta land borde sträcka på sina ryggar och berätta för folket hur verkligheten ser ut !!! Enligt mina vänner inom poliskåren som jobbar i en stad med runt 60 000 invånare säger att 90-95% ??? Vi snackar 90-95 % av alla deras utryckningar året runt har med invandrare att göra ! Tror inte dom har någon anledning att ljuga utan säger ofta att om folket fick reda på verkligheten ! Tror heller inte att denna stad utmärker sig mot andra städer i detta avlånga ! Så Snicke-Snackes statistik ger jag inte mycket för ! Allt handlar om att folket inte ska få veta ! Det enda jag inte kan förstå är varför poliserna inte har modet att berätta som Peter Springare gjorde ? Med risk för att förlora jobbet kanske ???

  Gillad av 1 person

  • li br

   staten centraliserade polisen och alla andra myndigheter för att kunna lägga munkavel på alla anställda i Sverige.

   När Frankrike, usa och England skulle hjälpa till att ”hjälpa” Tyskland att bygga upp och omformatera landet efter andra världskriget så var en sak särskilt viktig.

   Att polisen i Tyskland aldrig mer skulle vara statligt centralstyrd så polisen aldrig mer skulle kunna användas mot folket ala gestapo med en ledare.

   Polisen i Tyskland delades upp i olika självständiga organisationer skilt från varandra på statlig, kommun, länsnivå. Så polisen skulle kunna skydda folket om det nu kom någon ny hitler någon gång och att polisen skulle kunna ingripa mot någon ev ny diktator på eget bevåg.

   Sverige centraliserade polisen. Tog bort länsman, kommunpoliser, polis distrikt som var självständiga och självstyrande.

   Idag är polisen centraliserad, tyst, uttalar sig knappt om något, förtroendet för polisen har störtdykt, man mörkar,

   Gillad av 1 person

   • li br

    Efter andra världskriget så vågade man inte bara släppa Tyskland helt fritt.

    Allt i landet var byråkratiskt fel.

    Så det har varit en oerhörd kontroll på Tyskland och dess utveckling och hur de sköter sig. (FN, olika värdländer, olika kontrollorgan)

    Tyskland har fått anpassa sig, göra om och rätt gång på gång då kontrollerna varit oerhört tuffa och hårda.

    Det är oerhört imponerande att läsa om hur genomtänkt rättssystemet är och fungerar i Tyskland.

    Vi borde ta in samma team i Sverige för att rensa upp här.

    Gilla

   • Arne Groningsson

    Det var då det, nu nya ”oväntade” problem och samma sorts rekrytering i Sverige med samma effekter, sannolikt!

    http://www.morpheusblogg.se/2017/11/04/kris-i-tyska-polisen-vi-har-fienden-i-vara-egna-led/

    Gilla

 • Kungen

  Och dessa lögner sprids i tv och radio. Halvsovande Svensson går på det som vanligt. Allt som sägs i media är ju sant – eller hur ?

  Gilla

 • Blodsven

  Lägg ner denna ljugande idiotmyndighet då den inte gör ett förbannade dugg för att beivra brottsligheten, som har skenat iväg så in i helvete tack vare ”flyktingarna” och ”humanisterna”….

  Gilla

 • li br

  BRÅ = Brunsmetande Rådande Åsikter

  Gilla

 • Stefan SH

  Och vi fortsätter att svälja det och så fortsätter vi att rösta för mångkultur. För den visst berikar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: