C räddade Strandhäll

INRIKES. Centerpartiet räddade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, i riksdagens misstroendeomröstning. ”Kärnfrågan är om regeringen har rätt att förflytta en generaldirektör och vi tycker att regeringen ska ha den möjligheten”, sa C:s partisekreterare Anders W Jonsson.

Självklart ska regeringen ha rätt att sparka en generaldirektör eller någon annan statsanställd som inte gör sitt jobb. Men det gällde inte i det här fallet. Upprördheten i fallet med avsättningen av Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler beror på att:

  1. Hon följde regeringens instruktioner att försöka få ned sjukskrivningstalen.
  2. Avskedet skedde i strid med reglerna.
  3. Orsaken tycks vara politisk och att det skedde i upptakten till en valrörelse.

Efter det har det blivit värre:

  1. TV4 har visat att Strandhäll och hennes medarbetare inte framförde någon större kritik mot Begler innan hon sparkades.
  2. Strandhälls socialdepartement har med illa förtäckta hot försökt att hindra Försäkringskassan från att lämna ut uppgifter till medier.
  3. En rad tidigare topptjänstemän på Försäkringskassan har anklagat Strandhäll för att ljuga för Konstitutionsutskottet i frågan.

172 ledamöter röstade för misstroendeförklaringen, 113 röstade nej och 59 ledamöter avstod.
Det hade behövts 175 röster för att fälla Strandhäll.

-Pettersson säger att centerledaren Annie Lööf ger legitimitet åt en lång socialdemokratisk tradition av maktmissbruk samtidigt som hon talar om värderingar. När Lööf låter Strandhäll sitta kvar ger hon signalen att det går bra att politisera byråkratin och glida på sanningen inför Konstitutionsutskottet. Det är inte svårt att tänka sig Lööfs och Strandhälls Twitterflöde om något liknande hade hänt i Victor Orbáns Ungern!

Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “C räddade Strandhäll

  1. Ja cirkeln är sluten, S och C i koalition 2019 precis som på 50-talet då S och C dåvarande Bondeförbundet regerade tillsammans !

  2. Personen som besitter erfarenhet och kunskap, allt från kalsongresår till hjärnkirurgi🤔!? Familjen mfl. måste känna sig stolta! Sossarnas utbildningar har överträffat Beglers🤔

  3. Är någon utanför begåvningsreserven förvånad över att det mångkulturälskande och landsförädarpartiet C med redtopp i spetsen stödde Strandhäll ?

  4. Jaaaap,då är det så här.
    Strandhäll själv har sagt att det bör avvaktas ”innan allt kommit på bordet i KU. Detta har också Annie Lööf sagt.
    Rykten går att KU kommer att pricka och ge Strandhäll stark kritik. Det har med andra ord ”kommit på bordet”.

    Tar SD nu inte detta ”smashläge ” och med KU i ryggen yrkar misstroende mot ministern Strandhäll är de PK.

  5. Tja denna brud har väl gett alla invandrare våra sjukpengar så att vi blir utförsäkrade .Detta hände första gången 2007 när sjukförsäkringspengarna tog slut efter invandrarnas fuskande med bidrag , pensioner och assistansersättningar ,mm.Exempel kunde det då bo 20 personer i en tvåa men egentligen bara två som såg till att pengarna kom fram till dessa arton som levde i landet om flytt i från. Fick det från en säker källa från utlänningsroteln… Tyvärr förekommer det säkert fortfarande på det viset. Vi Svenskar blir blåsta hela tiden på våra skattepengar. 🙁

  6. Varför har Rö´skrikan ännu icke käkat upp sin högra sko ? Kanske att det passar bättre nu när hon har presterat dubbelt upp som dörrmatta och kan sleva i sig bägge dojorna på en gång, för sitt dubbel-svek mot sina väljare.

  7. Vi visste att Annie”Stödhjulet” Lööf skulle rädda
    Pladdermaja från att åka ut ur regeringen.

    Lagar är bara till för vanliga människor,skenheliga politiker
    kan begå vilka nesligheter som helst, dom ryggdunkande
    kollegorna ställer upp och räddar ansiktet på dem
    !
    Svensk politik Fy fan.

  8. Och dörrmatte partiet V den ständiga dörrmattan. Här finns människor som inte får sjukersättning.
    Nu är det således legitimt och utesluta de människor Bilmekanikern Thomas Lundberg han drabbats av kronisk reumatisk värk, tvingats transplantera en njure, fått en tumör i ryggen och en allvarlig form av Chrohns sjukdom, som ger kraftiga diarréer.
    Han får inte sjukersättning

  9. C räddar politikerförakt

    C räddar kompisandan

    C räddar sig själva

    C tror kommunistregering är bättre för dem siffermässigt siffror 8.6% riksdagsvalet 10.8% i EU valet…..

    C vill bekämpa nazism inte kommunism

    C räddar ett korrupt system

  10. I en riktig demokrati som i Polen eller Ungern hade hon naturligtvis blivit avsatt, men i ett fascistiskt land kan de styrande göra som de vill.

  11. Och stöddig var prussiluskan också efter omröstningen, fy tusan för det falska stycket
    men Annie ser väl henne som sin syster.

  12. Naturligtvis fanns det ett pris för detta. Den vidriga Rödskrikan missar nog inte detta tillfälle att pressa den makthungrige svetsaren.

  13. Och igen och igen och igen och igen och igen och igen:

    ”Förtroendevaldas” notoriska humbug i full aktion!

  14. Allt för maktens skull, nu har det gamla ordspråket fått ett ansikte.

    ”Gå över lik” = En bild på rödskrikan

  15. Annika Strandhäll (S) säger …

    ”Jag tror att svenska folket är väldigt trötta på den här typen av politiska spel”

    Tror, borde Annika Strandhäll ägna sig åt i kyrkan eller i moskén om hon nu skulle föredra den.

    https://pbs.twimg.com/media/DcdNrOJXcAAAFdw.jpg

    Bildkälla: Annika Strandhäll Twitter

    I sitt politiska arbete som minister borde hon själv skippa det politiska spelet och i stället strikt hålla sig till fakta och sanningar.

Kommentera