C kommer inte att fälla Annika Strandhäll

INRIKES. Centerpartiet kommer inte att fälla socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) i en misstroendeomröstning, säger partiets gruppledare Anders W Jonsson till TT.

Partiet kommer att lägga ner sina röster, enligt W Jonsson. Det betyder att misstroendeförklaringen inte går igenom, eftersom det hade krävt aktivt stöd av C.

Beslutet fattades vid ett telefonmöte som hölls på måndagskvällen och enligt uppgifter till SvD ska stor enighet ha rått i partiet.

På tisdag klockan 12 kommer omröstningen att hållas med anledning av hur Strandhäll agerat när Försäkringskassans förra generaldirektör Ann-Marie Begler petades.

-Pettersson konstaterar att politikerna gör allt för att väcka förakt…

 • Statsminister Löfven påstår att Strandhäll kritiseras för att hon är kvinna, att hon ljugit har tydligen ingen betydelse.
 • Centerpartiet anser att Ann-Marie Begler gjorde ett bra arbete och att det var fel att avsätta henne.
 • Centerpartiet tjuvhöll sitt stöd för den ljugande Strandhäll till efter valet att inte riskera att förlora några röster, kanske inte så farligt om man tänker på hur länge C dolde sitt stöd för S.
 • Allt är till salu i politiken. Moral, rättfärdighet, tillit, heder, löften. C har redan fått betalt med januariavtalet och amnesti för 11.000 afghaner utan asylskäl samt anhöriginvandring.

M-SD-KD-L har 174 mandat, det behövs 175 för att avsätta Strandhäll. Törs någon centerpartist gå emot partilinjen och trycka “fel”?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “C kommer inte att fälla Annika Strandhäll

 1. Hmmm…
  När jag var ung så använde vi ett SÄRSKILT ORD för politiker som ljög väljare rätt upp i ansiktet för egen vinnings skull, för politiker som prioriterade partiets framför väljarnas bästa, för politiker som i avsaknad av kompetens men med rätt partibok fått sitt på det torra, för politiker som i valrörelser kunde lova vad som helst för sina väljare för att behålla makten plus sin feta lön o.s.v.

  Då fanns det inget PK-etablissemang och statstelevisionen var inte politiskt styrd så det var fullt tillåtet att använda ord som t.ex. ‘neger’ och ‘zigenare’ eftersom ingen kommit på att var kränkande. Det resulterade inte heller i några som helst konsekvenser om man använde det SÄRSKILDA ORDET i något sammanhang.

  Idag kan ordet ’neger’ och ’zigenare’ faktiskt vara en lukrativ inkomstkälla för lättkränkta personer.

  Om man söker på det SÄRSKILDA ORDET i Wiktionary så står för ”(nedsättande, om en grupp personer) slödder, pack, avskum”. Det är sannerligen inga ord man bör använda offentligt inte ens för att definiera IS-soldater som bränner sina offer levande eller politiker som inte kan stava till ordet ‘moral’. Vem fan vill frivilligt skylta i media för att ha kränkt en IS-soldat eller en politiker?

  Så alla ni som kanske ibland känner er lockade av att använda det SÄRSKILDA ORDET för att definiera något som uppfattas som helt galet i dagens samhälle kan se fram emot en eventuell långvarig inlåsning samt böter.

  p.s.
  Och ordet var “PATRASK”.
  d.s.

 2. Strandhäll kritiseras för hon är kvinna
  Löfven kritiseras för att han är en oduglig åsna.


 3. någon kunnig…mixa ett gäng dig. karikatyr på en
  gam. hederlig “bakomfumlare” mellan Löven
  …mkt lämpligt gåva, ämnade som onanimotiv
  utplacerade på respektive partiers muggväggar?
  grovt??….nej då, verkligheten är ännu värre!

 4. Stefan Löfven har säkert lovat bort några förläningar till centerpartiet genom sin utnämningsmakt.

 5. Är någon förvånad?

  Detta är ju det nya maktagerandet, som man kan förvänta sig av centerpartiet. Att ärlighet och förnuft får stå tillbaks då, är bara ett faktum.

  Fast det måste väl ändå finnas någon klok centerpartist i riksdagen. Eller är det att hoppas på för mycket? Helena Lindahl kanske gör det igen.

  Dags för ny stavning av partinamnet, Senterpartiet.

 6. Det var väl helt väntat Rödskrikan har naturligtvis pressat svetsarn på någon som vi inte får veta- Vidrigt och avskyvärt bara för att rädda en helt inkompetent minister.

 7. Var tog rakryggheten och ärligheten och moralen vägen i den Svenska politiken ?? I dag kan man sälja ut sin gamla Mor bara för att få vara kvar vid köttgrytan.Ljug och bedra och håll varann om ryggen är tidens melodi.Att sedan gnälla om hatsvans mot politiker är bara en vanlig sund reaktion mot eländet som ni har skapat.

 8. Är någon utanför begåvningsreserven förvånad över att det mångkulturälskande landsförädarpartiet C inte fäller minister Strandhäll ?

Kommentera