SD valets största segrare

EU-VALET 2019. Sverigedemokraterna ökade med 5,7 procent och blev valets segrare bland de svenska partierna. Feministiskt initiativ fick bara 0,8 procent och åkte ur EU-parlamentet, så Soraya Post får leta upp ett nytt jobb. 

Reklamprofessorn
Bild från Metro

Miljöpartiet backade rejält och det tyder på att Greta inte är oslagbar. Väljarna hade innan valet utsett klimatet till valets viktigaste fråga ändå tappade MP två av sina fyra mandat.

Både Moderaterna och Centern fick ett nytt mandat var. M ökade med 3,2 procentenheter till 16,8 procent, vilket räckte till 4 mandat. Och med det var partiledaren Ulf Kristersson mer än nöjd. Än mer ökade Centern, plus 4,3 procentenheter till 10,8 procent. Vilket ökade antalet mandat från 1 till 2.

Vänsterpartiet ökade med 0,6 procentenhet till 6,7 procent och behåller därmed sitt enda mandat. Vänstern som ökande en aning skyller resultatet på SVT-granskning av Malin Björks (V) traktamenten utan att tänka på att den granskningen var som en stilla sommarbris jämfört med granskningen av SD.

Socialdemokraterna backade 0,8 och hamnade på 23,6 procent, vilket gav oförändrade 5 mandat. Att politik inte är logisk fattar man när Stefan Löfven (S) berättar om framgångarna som lett till socialdemokraternas sämsta resultat någonsin.

Detta kallade Stefan Löfven en framgång och han är statsminister.

Liberalerna blir kvar, de klarade sig med 0,1 procent. Det visar att världen inte är rättvis. Sveriges mest EU-vänlliga parti borde ha åkt ut. Att Björklund är en floskelmaskin visar bilden nedan. Liberalernas främsta mål var att ett parti som stöds av över var sjätte svensk, över en miljon väljare, inte ska ha något inflytande alls. 3800 röster var marginalen till att åka ut. Tänk att det finns så många liberaler.

Liberalerna vars ledare har lovat sina barn att aldrig förhandla med Sverigedemokraterna pratar om att lösa problem gemensamt.

Europaparlamentsvalet blev en rejäl framgång för Ungerns premiärminister Viktor Orbán och hans parti Fidesz. Partiet fick 52 procent av rösterna och var långt före närmaste konkurrent, vänsterpartiet Demokratiska koalitionen som fick 16 procent. – Valsegern innebär att ungrarna gav oss uppgiften att stoppa invandringen till hela Europa, sa Orbán inför jublande anhängare i Budapest när valsegern var klar. Fidesz är det starkaste partiet i Europa trots den svenska presens försök att krossa Viktor Orbán som säger att Europa kommer att delas i två civilisationer, en traditionellt kristen i östra Europa och en blandat kristen/muslimsk i väst.

EU-kritiska och islamkritiska Lega gör ett succéval i Italien och blir största parti. Partiledaren Matteo Salvini la ut en bild på sig själv med ett stort leende på läpparna och en skylt med texten ”största partiet i Italien. Tack”.

Marine Le Pens Nationell Samling ser ut att bli största franska parti i EU-valet, president Emmanuel Macron får nöja sig med att bli tvåa.

Nigel Farages nystartade Brexitpartiet blir klart största parti i det brittiska EU-parlamentsvalet. När 85 procent av rösterna var räknade låg partiet på 31,6 procent enligt Europe Elects. Näst största parti, Liberaldemokraterna, hamnar på 20,3 procent. Labour och Torypartiet, som historiskt sett har varit landets två starka partier, gör båda svaga val. Labour får 14,1 procent av rösterna och Torypartiet får bara 9,1 procent. Nigel Farage säger att britterna ska lämna EU senast 31/10 med eller utan avtal.

Totalt ökade de EU-kritiska partierna i EU.

-Pettersson säger att det var lite blandat om valet. Jag hittar inga resultat för Alternativ för Sverige eller Medborgerlig samling, det tyder på att de ligger klart under en procent.

Förövrigt finns det heller ingen partiledare som säger att de gjort ett dåligt val, det visar att en del av dem inte lever i verkligheten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “SD valets största segrare

 1. Nu får Pettersson allt hålla koll på procent och precentenheter.

  “Sverigedemokraterna ökade med 5,7 procent”
  De ökade alltså från 9,7% i förra valet till 10,25%?

  Nej, det gjorde de inte, de ökande från 9,7 till 15,4, alltså de ökade med 59%.

 2. Miljön den viktigaste frågan?
  Tror inte det!
  För regimmedia och andra pkjournalister var det det narrativ de trumpeta ut varje timme i SR.
  När man än slog på radion så var det co2 och allt annat som kan gynna miljöpartiet.
  Ser man på miljöpartiets valresultatet med den uppbackningen från all pkmedia så kan resultatet bara ses som en ren katastrof.
  Hade SD fått motsvarande uppbackning så hade Sds siffror varit som de Skånska i hela Sverige.

 3. Ser också att liberalerna fick i Rinkebyområdet ~20%. Var det order från moskén?

 4. Jag satte mej och kollade statistiken över hur folk röstat här i mitt distrikt. Det blev en förvånande upplevelse, S på cirka 13%, och SD på cirka 24%. Jag förstår inte vad som kan ha hänt, siffrorna är precis det omvända mot valet för bara ett halvår sedan. I det här distriktet finns gott om traditionella S-röstande äldre, men de har tydligen bytt sympatier.
  Är det så här svenskarna skulle röstat om vi inte hade haft denna extrema s-röstande invandringen?

 5. Hurra för SD. När det gäller Förvirrade Idioter så blir det ett skitparti mindre. Jag vet flera som vi knappast skulle sakna…

 6. Komiskt att höra Fi kärringarna säga att det är inget fel på oss det är väljarna det är fel på. Rena ståuppkomiken.

 7. Björklund är nöjd att Liberalerna har stått upp för sina idéer, tappar mer än hälften av sina väljare. SD står också upp för sina idéer, ökar med fler väljare än återstoden av Liberalerna. Liberalerna må ha varit folkliga under Folkpartiet men ter sig mer och mer extrema som liberaler. Det enda extrema med SD är framgångarna.

 8. Ja, det gick ju hyfsat bra det där. Men inte så väldigt bra i Europa som man hoppats. Fast det kan kanske bli bra ändå, om Salvini lyckas få ihop nåt. Kul att Nigels Brexit-parti blev så stora, ja STÖRST, och kom in i parlamentet. Det blir lite omgrytrörning det. 🙂 En “Ian Wachtmeister” anno 2019! 🙂 Vad globslisterna ska bli störda på honom och hans gäng. 🙂 🙂 Och Frankrike, Ungern och Polen, toppen! Det blir nog Salvini som tar över EU nu. För vad har de andra annat än nollor, efter Merkel. Tur att skräcktingeltanglet lämnade sin post. Det var en glad nyhet, liksom att den konservativa och socialdemokratiska gruppen minskade. Mer oroande var det att den gröna federalistiska gruppen ökade så stort. Men, men…Vi får se hur det blir.

 9. Det är fantastisk hur politiker kan utmåla sig som segrare trots förlusterna.
  SD kunde ha blivit större om man skulle ta itu med förbannade torpederande av partikollegor, att prata med en kollegor i förtroende är farlig inom SD om man inte säkerställer att mobiler och diktafoner är avstängda. För att förhindra att man få kniven i ryggen vid lämplig tillfälle.

 10. Hmmm…
  Misstänker att det är Soraya Posts ego som är kränkt. Oroa sig för sin ekonomi behöver hon inte. Med den lönen hon haft samt skattefria traktamenten och kontorsersättningar torde hon ha sitt på det torra. Hon kanske t.o.m. får pension för sitt ‘arbete’.

  Dessutom blir det förstärkning i kassan om hennes dotter bidrar med sin dagersättning från fängelset.

  Finns t.o.m. risk att hennes man och son kan bidra med dagersättning.

 11. Missräkningen är naturligtvis att regeringsunderlaget fick så många röster som de fick. Svenska folket måste sluta läsa Aftonbladet och Expressen, sluta se på SVT och TV4 och sluta lyssna på SR.

  SD tappade på otydligheten i omsvängningen. Jag vet inte om de som jag anser att ett Europasamarbete är viktigt men inte i nuvarande form. Tillbaka till EG menar jag. Bort med parlament, kommission och eurokrater. Euron har jag ingen åsikt om annat att det är utesluter för svensk del. När euroländerna kommer på att det bara är Tyskland som tjänar på euron lär det bli livat.

  KD föll på målsnöret. Skyttedals och EBT blundrar gjorde slut på den framgångssagan. 1) Fördela “flyktingar” mellan länderna? Varför det? Europa ska inte släppa in några välfärdsmigranter. 2) Adaktusson har rätt, det är inte EU:s sak att styra familjepolitiken i medlemsländerna. Det borde de sagt och inte börjat med “att så hade inte de röstat”. 3) “Anhöriginvandringen”. När man har individer i landet som man inte vet ursprung på, vilken agenda de har och som inte ens försörjer sig själva så kan man inte släppa in andra lika okända som påstår sig vara släkt.

  Det är dock bra att det nya vänsterblocket gick bakåt och det nya halvhögerblocket gick fram. Bättre är det ändå att Ungern, Italien, Frankrike och Storbritannien gick rejält framåt. Sämre är det dock att miljötalibaner också rönte framgång.

 12. SD i VALU prog. 16.9%
  SD i Slutresultat 15.5%
  Backar igen.

  Bara undrar om det är nån som finjusterar?
  Eller börjar jag bli konspiratorisk?

 13. Att FY, förlåt FI åker ut var skönt.
  Att L hankade sig kvar var tragiskt.
  Likaså att inte (S) tappade ordentligt!!

  Sett från mitt perspektiv.

 14. Patetiskt att se och höra hur alla jublade både segrare och förlorare. Ett regisserat skådespel mest ungdomar som suktar efter välbetalda jobb som de aldrig kan få i det vanliga livet det är de för dumma och korkade för men i politiken där kan vilket pucko som helst komma upp sig.

Kommentera