Varför behövs en bransch som omsätter 60 miljarder i trygga Sverige?

TRYGGHET. Ett växande antal svenskar upplever en ökad otrygghet och osäkerhet i samhället, det betyder goda tider för säkerhetsbranschen. Organisationen SäkerhetsBranschen representerar över 440 företag med sammanlagt 33.000 anställda och 57 miljarder i omsättning.

Socialdemokraterna har varit största parti i Eskilstuna så länge någon kan minnas och nu blir det mer och mer likt Malmö

Efterfrågan på säkerhet växer på många områden. Vi har den fysiska säkerhet, och hur gör man gator och torg säkrare. Det finns många produkter som utlovar ökad säkerhet, nästan inbrottssäkra ytterdörrar, hemlarm, allt fler svenskar oroar sig för brott. Vi har ID-kapningar, flygplanskapningar och terrorism.

Varför behövs det övervakningskameror?

-Pettersson säger att det är en märklig tid. Sverige blir bara tryggare och tryggare säger politikerna. Ändå växer säkerhetsbranschen med 4-6 procent per år vilket i praktiken är mycket mer då många produkter är elektroniska och blir billigare.

57 miljarder i omsättning plus dem som inte är med i organisationen är inte dåligt för en bransch som startade 1972 och då enbart sysslade med brandlarm. Det fanns naturligtvis en och annan nattvakt och ordningsvakter på krogen och i varje fall Pettersson gick hem om han blev tillsagt att lämna lokalen vilket hände.

Hur kommer det sig att vi i ett land som påstås bli bättre och bättre, tryggare och tryggare behövs så många väktare, så mycket larm, så många övervakningskameror, så många säkerhetsdörrar och allt annat som säljs i mängder.

-Pettersson tycker att det är bättre att vi gör oss av med dom vi försöker skydda oss mot, det går nämligen inte att skydda sig, de kriminellas behov av pengar är konstant så när vi skaffar en säkerhetsdörr så stjäl de pengar på annat sätt. Däremot behövs inga säkerhetsdörrar för inlåsta kriminella eller för dem som aldrig släpps in i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Varför behövs en bransch som omsätter 60 miljarder i trygga Sverige?

 1. Frågan borde ställas till Stefan och Morgan och även till deras företrädare Thomas Bodström
  Beatrice Ask (M).
  Laila Freivalds
  Gun Hellsvik (M)
  Thage G. Peterson
  Anna-Greta Leijon
  Sten Wickbom
  Märk 2 moderater och resten socialdemokrater. Alla har de varit justitieministrar i olika regeringar sedan 80-talet och alla är de medskyldiga till den situation som idag råder.

  Undrar om någon känner något uns av dåligt samvete. Bodström han har ju i alla fall fått en massa jobb tacka vare den ökande brottsligheten, så han är nog ganska nöjd.

 2. Det behövs vakter i alla större butiker köpcenter m.m.
  Det kräver personal och drar kostnadr.

 3. Regeringen hälsar att kostar det så kostar det att övervaka hööögern som sätter klisterlappar i Ludvika samt att bevaka 1,2 mille SD anhängare som när som helst kan säga ngt rasistiskt. I övrig är samhället i fullständig socialistisk harmoni och lycka.

Kommentera