Två attacker mot Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson

BROTTSLIGHET. I torsdags kastade någon en så kallad banger mot Jimmie Åkesson då han var på väg att lämna Mariestad efter ett avslutad torgmöte. I fredags utsattes SD-ledaren för samma sak igen i Tranås.

Här smälls en banger modell ”Cobra 8” och ja ni fattar, hade vem som helst utom Jimmie Åkesson utsatts för detta hade det varit fullt pådrag på press och polis…

Statsminister Stefan Löfven har pliktskyldigast fördömt attacken men inga verkar speciellt upprörda eller tala om ett hot mot demokratin. Inte ens polisen verkar ta hoten på allvar, enligt polisens presstalesperson Monica Bergström har en utredning gällande ringa misshandel eller misshandel av normalgraden inletts. Ingen misstänkt har ännu gripits.

-Pettersson säger att den som kan kasta en bangers kan kasta en handgranat och då blir det ännu värre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Två attacker mot Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson

  1. Men det här är ju ett typiskt fall på ett brott som borde få högre straffvärde för det är ett brott både mot en person och mot demokratin!

  2. Media har trissat upp hatet mot SD och tyvärr så finns det personer som är såpass lättpåverkade att de tror sig göra någonting gott genom att göra sådana dumma tilltag.

  3. Som vilken tramsnyhet som helst på svt? Byt ut
    Jimmie mot att samma sak hänt Stefan ”Storlögnaren” Löfven,
    hur många flåsande reportrar hade då varit på plats, plus
    att sengångaren Morgan Johansson hade snabbehandlat
    lagen som ska skydda politiker mot kritik, den som annars hade
    hamnat i långbänk ??

  4. Det är olagliga sprängmedel i Sverige och kan döda en människa. Det är bara för polis att sätta igång spaningsjobbet. Man har nu bevis på att det finns personer i omgivningen, som är beredda utföra säkerhetshot mot allmänheten. Dessutom att det finns personer, som vill skada demokratin, genom att angripa folkvalda representanter med sprängmedel. Hur kan Sverige överhuvudtaget acceptera att det får ske ouppklarat? Har hört att man kan hitta dna och fingeravtryck på resterna och det finns väl övervakningskameror? Jag antar att aktiviteten kring området är på högsta säkerhetsnivå för att samla bevis och att man stängde av alla flyktvägar när det small. Allt annat är en politisk skandal.
    Här en länk om hur polisen klassar bangers. Det är inga leksaker.
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-skarper-spraket-kring-bangers

  5. Först they laugh at you
    Then they fight you
    Then you win

    Håll siktet stadigt Jimmie!

  6. Som vanligt tramsrubriseringar på brotten!

    Landsförrädarna i sju-klövern ylar gång på gång om att höja straffen. Vad hjälper det när dom inte används!

    Rubriseringen borde naturligtvis varit terroristbrott!

  7. Tänk bara tanken.

    Om dessa hade slängts mot en partiledare sittandes i regeringen.Kanske mot regeringens samarbetspartners Annie Lööf eller Jan Björklund

    Hur tror ni media och politiker hade agerat då? Likadant? Knappast.

    Vilket visar att det är skillnad i hur partierna och media definierar ”allas lika värde”, trygghet och demokrati. Det är helt beroende på vem det gäller och vad man har för egennytta av det.

    Så gå och rösta på värdiga människor / partier i söndagens EU-val.

Kommentera