Denho Acar nekas uppehållstillstånd i Sverige

BROTTSLIGHET. Det kriminella nätverket Original Gangsters grundare Denho Acar har sedan flera år befunnit sig i Turkiet. Nu vill han återvända till Sverige och Göteborg – men nekas uppehållstillstånd av Migrationsverket, rapporterar Göteborgs-Posten, tyvärr bakom betalvägg.

Denho Acar och  Aftonbladets tidigare chefredaktör och SVT:s nuvarande programdirektör Jan Helin. 

Denho Acar, Original Gangsters grundare och tidigare ledare, född i staden Midyat i Turkiet 1974 och är etniskt assyrier/syrianer. Hans föräldrar tillhörde landets assyriska/syrianska minoritet och flyttade till Göteborgsförorten Bergsjön 1985. Acar har själv berättat om hur han begick brott redan som barn. 1991 stod han inför rätta för första gången, för två fall av misshandel och brott mot knivlagen. 1993 var han med och startade OG, och 1994 dömdes han i Danmark till fängelse för första gången efter ett grovt väpnat rån. Sedan dess har han dömts flera gånger för olika brott.

Denho Acar flydde 2007 till turistorten Marmaris i Turkiet eftersom han efterlystes för mordbrand. Misstankarna gäller ett brandattentat mot ett café i Göteborg, och Acar kan inte utvisas till Sverige eftersom han är turkisk medborgare. Han har i Turkiet tagit värvning och gjort värnplikt i den turkiska armén. Acar har också åtalats för urkundsförfalskning i Turkiet eftersom han använde ett falskt svenskt pass för att ta sig in i landet.

I augusti 2008 återkallades hans permanenta uppehållstillstånd i Sverige på grund av att han inte längre anses vara bosatt i landet.

I början av 2009 meddelades det att Denho Acar lämnar över den formella ledningen för Original Gangsters i Sverige till gängets tidigare vicepresident Geofrey Kitutu. Enligt uppgift ska Acar istället verka som ledare för OG i Europa, eftersom gänget håller på att sprida sin verksamhet till Norge, Tyskland, England, och Nederländerna.

-Pettersson noterar att nu vill alltså herr Acar “hem”. Är pengarna slut och bidragen hägrar eller…Bra Migrationsverket, låt honom stanna i Turkiet,

TIDIGARE 2014-03-08. SVT skyddar grov invandrarbrottling

SVT vägrar att till en åklagare lämna ut en intervju som Rapport-redaktionen gjort med en man som pekats ut som gangsterledare i Göteborg.

Det gäller ett nyhetsinslag som gjordes i februari 2009 med mannen som då hade flytt från Sverige till Turkiet. Åklagaren som begärt att få ta del av intervjun leder utredningen kring en skjutning på Stjärnbildsgatan i Bergsjön i april i fjol då en man sköts till döds. Enligt åklagaren “finns det anledning att anta att gärningsmännen handlat på uppdrag av NN”.

Men SVT säger alltså nej.

– Vi svarar alltid samma sak. Det är grundläggande för oss att våra medverkande, uppgiftslämnare och andra, vet att det de sagt inte lämnas vidare för andra ändamål än nyhetsrapportering, säger Jan Axelsson, chef för programetik på SVT.

-Pettersson konstaterar att SVT tycker att mord, stämpling till mord, mordbrand och grov gängkriminalitet inte räcker för att man ska vara beredd att samarbeta med polisen. Det är viktigare för redaktionen att grovt kriminella känner sig trygga med att SVT aldrig tjallar.

GP glömmer även att nämna Denho Acar vid namn…Åklagaren skulle ha sagt att det vara en Sverigedemokrat som felparkerat, då hade det nog låtit annorlunda!

2014-03-08_1200

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Denho Acar nekas uppehållstillstånd i Sverige

 1. Det kanske är så enkelt att han inte har det så bra i Turkiet längre. Om han är assyrier, så är han väl kristen? tror inte de kristna har det så bra längre i det muslimska Turkiet. Går nog inte att leva på brott där som det gör i Sverige.

  Må han aldrig få komma tillbaka. Vi har tillräckligt med kriminella element i detta landet nuförtiden.

 2. Vad ska han till Sverige att göra? Genom all skit som han har gjort, har han förverkat alla sina rättigheter att få vistas i landet.

  • Säpo måste informera allmänheten om hur många och varför islamska staten befinner sig i Sverige.
   Självklart har IS hjälp av regeringen men det måste också finnas kopplingar till media som hjälper till som SVT och SR.

   På något vis tror jag att säpo försöker skydda allmänheten genom att gripa flera muslimer men är kanske motarbetade, men allmänheten måste få en uppfattning om hur allvarligt tillståndet är i Sverige.

   En regering som tillåter IS befinna sig i landet bör avgå.

 3. Ingen anledning till oro.

  Detta beslut av migrationsverket har redan överklagats.
  Naturligtvis skall pojken få återförenas med sin släkt i Sverige.
  Det kommer hovrätten i den humaniska stormakten Sverige se till.

  Misslyckas även dom får Aftonbladet och dess chefsredaktör rycka in och visa etablissemanget var den riktiga makten i Sverige ligger!

 4. Vad kommer detta sig? Sverige har ju länge haft en politik som attraherar brottslingar med låga straff och begränsad nödvärnsrätt, och man har i praktiken också gjort Sverige till den enda fristaden i hela Europa för terrorister som varit med i IS och bedrivit folkmord, så jag trodde man välkomnade alla som bryter mot lagen här….

 5. Av vilken orsak söker han uppehållstillstånd i Sverige skulle jag vilja veta. Har Sverige efterfrågat hans yrkeskunskaper? Nej kriminella ska förstås göra rätt för sig i sina forna hemländer. Lite oroande att SVT:s högsta ledning tycks vara i maskopi med honom. SVT är skattedrivet och ska förstås inte hylla kriminalitet eller låsa sig i politiska ställningstaganden.

  • En viktig orsak kan vara eller rättare sagt är att Sverige är de kriminellas paradis här på jorden, med Kling och Klang som beskyddar allmänheten och hur bra det går det vet ju alla utanför begåvningsreserven !

 6. under IS kriget i 9 år hur många skrev sverige ut då de “förmodas flyttat” i från landet?

 7. Varför inte åka hem till Syrien och bygga upp landet och gottgöra lite synder?

 8. Jan “SVT” Helin ser stolt ut, med att hångla med en kriminell. Men han jobbar ju på SVT, så då är ju allt normalt…. Länge leve AFA, Länge leve Expo… Framåt kamrater!!!!

 9. Mmmm, man är uppvuxen vägg i vägg med med Bergsjön i Kortedala och är nästan jämngammal med Denho men tidigt fick man erfarenhet av denna familj…….
  Spred bara elände från dag ett känns det som………
  Stötte på honom i Turkiet för några år sedan och han vandrade runt på stranden i Speedos (trot eller ej) som den värsta kungen…….
  Hoppas han är förpassad för evigt och han aldrig får sätta sin fot i Sverige igen………
  Ett riktigt kryp…….
  Tråkigt också för många andra i samma årskull som kom samtidigt blev mina vänner under skoltiden…….

  • Du verkar ha mycket att berätta.
   Varför inte en egen artikel/berättelse här på bloggen?

Kommentera