Vad är värst?

SJUKVÅRD OCH SKATTER. I vissa länder måste man betala privat för att få sjukvård. I Sverige får de som har betalt hög skatt ingen vård. Vad är värst? 

Läs vidare på Dagens Nyheter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Vad är värst?

  1. I Sverige får de som har betalt dyr försäkring eller är riksdagsledamot eller kommunstyrelseledamot, privat vård på studs när de behöver.
    Tillhör man någon av dessa kategorier så får man ta del av de senaste forskningsrönen. Annars som vanlig skattebetalare kan man vara glad om man får någon form av vård i tid så man överlever till exempel cancer.

  2. Ja är man en humanitär stormakt där man bjuder in all världens
    befolkning att ta del av den jobbande befolkningens avkastning
    så ska ingen tro att inte någon får sitta emellan, Men är man en
    humanitär stormakt så är man, även om så hela världen skrattar
    ut oss!

  3. Karolinska sjukhuset byggs ju 10 gånger dyrare än sjukhus i Tyskland, och aborterar t.o.m. våra minderåriga barns barn i hemlighet för vårdnadshavare, gratis, on demand och momsbefriat. En typ av Ramadan 12 månader om året, där man nekas föröka sig när man är äkta vit, kallas vård.

  4. https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/hemnet/har-ar-sveriges-dyraste-lyxlagenheter-just-nu/?bullet=10
    Det här blogg hör till arbetare som blev utan jobb och fattigare. Länken
    hör till dem som fick nytta av den nya staten.
    https://www.sydsvenskan.se/2019-05-24/forskare-har-kartlagt-samband-mellan-kriminalitet-och
    Jag kan tänka mig de alla var titta av svenska förskare äng. demens. Sådana pengar inget tjänar med arbete.

  5. Det värsta är byggföretaget Skanska som lät sin engelska avdelning med säte i skatte paradis stå för entreprenaden av nya nks.
    Sen har Skanska mage att kalla sig samhällsbyggare.

    • Hela entreprenaden var på 60 miljarder totalt sponsrat av skattebetalarna, inte en skattekrona tillbaka till skola, försvar, sjukvård..
      Det är riktiga samhällsbyggare det.
      Samhällen byggs av skattepengar, SKANSKA!

  6. Även Inka infödingarna offrade barn och fyllde rum med guld och gav bort allt till nyanlända könsjukdomsspridare.

  7. Som S.Sauk sa i debattprogramet i fjoll mångkulturälskande och vänsterextrema TV4, Sverige har och har hur länge som helst haft världens högsta skattetryck men har inte råd med vård och annat !
    VAR TAR SKATTEPENGARNA VÄGEN ?
    Bra fråga och alla utanför begåvningsreserven vet vad skattepengarna går till idag och vad de gått till de senaste dryga 40 åren med en totalt okontrollerad massinvandring.

  8. så klart är det bättre att betala en försäkring och få top sjukvård än att betala jätte hög skatt för att se hela väntsalar fulla med importerade problem och svenska hypokondriker

  9. Regeringen ställer till det, så vi svenskar inte får den välfärd vi betalar för. Samtidigt verkar fientliga främlingar helt ostraffat tillåtas fuska till sig feta assistansbidrag. Ja det låter så galet så man tror man fattat fel. Stora omställningar tycks krävas innan Sverige lärt sig prioritera vården bättre och minska skattetrycket.

  10. läste ett inlägg på min lokala bostadsområdes fb sida. Mitt hjärta höll på att gå sönder. En dödssjuk man får ingen hjälp från sjukvården trots att han ber på sina bara knän om hjälp och han har åkt på någon sjukdom som gjort honom snabbt sjuk och det är dödligt. Han bad om ursäkt i lokala fb gruppen om någon hade hört honom få utbrott i sin bostad men det är för han är så ledsen och arg och frustrerad över att han inte får någon hjälp och han vet inte vad han ska ta sig till. Att vara frisk, produktiv till att brytas ned snabbt utan att få hjälp har knäckt honom. Hur fn hamnade vi här!?!?

    Jag har bott i usa där man får sjukvård via försäkringar. Man kör fram till akuten. En personal tar din bil och parkerar den åt dig så du kan gå rakt in på akuten och få hjälp direkt. Du får hjälp direkt utan 20 timmar i kö.

    Sedan läser man om en man som ber om ursäkt för han haft utbrott av rädsla, frustration, skräck i sin bostad för han håller på att dö för att ingen hjälper honom på sjukhuset, ingen har ansvar, ingen tar ansvar, ingen gör något.

    När jag opererades i usa så var det ”min doktor” på min klinik (som fristående vårdcentral) som opererade mig på sjukhuset. Han kom till sjukhuset och opererade sina egna patienter så de skulle få det bästa. När jag fick en allergisk chock av en medicin några dagar efter operationen och åkte till akuten kom ”min doktor” dit och behandlade mig på sjukhuset i deras lokaler. Sedan ringde han mig och min granne som var sjuksköterska flera dagar efteråt för att hålla koll på mig. Vanligt arbetarförsäkring. Inget märkvärdigt.

  11. Tydligen är det ok att roffa åt sig lura och bedra.
    Så gör som dessa raketforskare och hjärnkirurger som väller in…för det är ju ok för dessa VINST FÖR SAMHÄLLET enligt Socialdemokraterna.

    Barnet föräldrar till det barn som avled, borde anmäla den yttersta ansvarige, som har ordnat denna vinst för samhället.
    Anmälan bör avse: medveten vanvård samt medverkan till brott alternativt dråp.

  12. Har försökt komma till en specialist i 5 års tid som skulle göra att jag blir helt frisk. Men av olika anledningar görs inte detta och en remiss från min lokala vårdcentral är inte möjlig. Hur kan det vara möjligt?

    När jag var i Kina så fick jag direkt hjälp (5 minuter) och fick prata med överläkaren som gärna hjälpte mig men han sa att jag skulle resa till Sverige där man har mer resurser.

    Så, efter 5 års väntan funderar jag på att åka tillbaks till Kina för att få en diagnos eftersom överläkaren var direkt tillgänglig och mitt besök kostade hela 6 kronor (för 5 år sedan).

    IDIOTER!

  13. Konstigt, när vi har ”importerat” 100 tusentals, högutbildade proffessorer,
    läkare och sjuksköterskor?

    – eller har vi inte det?
    – är det bara avelsöverskott vi tvingats ta emot och bjuda vår välfärd?
    – att avla barn är ett nöje!
    – vi tar konsekvensen av andras nöjesaktiviteter!

    Vill vi det?

  14. PK sverige lägger alla pengar på invandring.
    Sen struntar man i dom som skattat hela livet
    för att få en trygg ålderdom.
    Skäms på er alla som är för nuvarande politik.
    Ni har lurat alla skattebetalare.
    Det är så bedrövligt så man vill spy.
    Och januariuppgörelsen, som ett skämt, bara för att Löfven ska
    trygga sin pension, det kan man kalla extremegoist.
    Den som inte fattat att fackpampen Löfven lurar oss är korkade.
    Återigen titta på Janne Josefssons program på SVT1 ang.
    bidragsbluffande invandrare, det är hemskt att se hur våra
    skattepengar rinner ur landet till svin.

Kommentera