Lagen ska inte längre gälla lika för alla

LAG & RÄTT. Redan i tredje Moseboken står En och samma lag skall gälla för eder, den skall gälla lika väl för främlingen som för infödingen”. Det har varit en viktig princip i tusentals år. Det vill regeringen ändra på.

Regeringen vill skärpa straffen för dem som begår brott mot politiker – eller deras närstående. I dag skickas ett förslag till lagrådet, säger justitieminister Morgan Johansson. – Den som angriper en förtroendevald angriper inte bara den här personen, utan också demokratins funktionssätt. I värsta fall kan det ju innebära att människor inte vågar ta förtroendeuppdrag längre och då faller hela grundvalarna för demokratin, säger Morgan Johansson, till Sveriges Radio

Socialdemokraterna vill skapa en överklass, som gynnas av speciallagar.

Journalistförbundet vill att det straffrättsliga skyddet även för journalister ska ses över. Beskedet från Morgan Johansson är att justitiedepartementet just nu arbetar med lagförslag som rör andra yrkesgrupper.

-Pettersson säger att nu är regeringen inne på en farlig väg. Lagen ska gälla lika för alla.

Likhet inför lagen är en viktig princip som vi inte ska börja ändra på. Vad blir nästa steg, politiker, journalister, socialdemokrater, muslimer…att den inte gäller Sverigedemokraternas yttrandefrihet och föreningsfrihet vet vi redan.

Ska lagen ändras ska det vara hårdare straff för de politiker och journalister som hotar oliktänkande som försöker använda sina demokratiska rättigheter. 

Morgan, se till att brottslingar grips och straffas enligt de lagar som finns. Nya lagar gör ingen nytta när polisen inte klarar av de nuvarande. Hotar någon en politiker, journalist eller Sverigedemokrat. Se till att de grips och döms enligt befintliga lagar.

Läs brottsbalken Morgan: “Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning… …Om brottet är grovt döms för grovt olaga tvång till fängelse i lägst nio månader och högst sex år.

**’

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Lagen ska inte längre gälla lika för alla

 1. Har ni lagt märke till att i vissa lägen hinner Morgan Plutten Johansson
  med att plocka fram lagförslag på kort tid, alltså när det gynnar
  hans egen regering, men när det handlar om att skärpa till
  straffet för grov brottslighet, ja då hamnar det i långbänk, med
  årslånga utredningar?

 2. Lite…eller mycket sjukt med detta förslag.

  Först att dessa ska vara mer värda och deras nära likaså. SINNESSJUKT !!! Demokrati, sure visst !
  Detta sjuka förslag kan få som följd att: När någon gör nått brott mot en politiker eller närstående till politikern, så kommer brottslingen göra allt för att ev. brottsoffret eller vittnen till brottet (barn, flickvän, fru etc.) ej kommer kunna vittna….Alltså detta sjuka förslag, kan (obs.kan) medföra att ev. brott mot dessa politiker eller nära vänner, kan övergå till mycket värre brott än vad som var tanken från början.

  När lagen värderar olika personer olika, då är landet på väg att bli en diktatur….och i länder med diktaturer, det vet vi normala att dessa diktatorer brukar inte sluta sina dagar av ålderdom.

 3. undrar lite vilka som kommer att räknas som journalister, tro inte stödet är en skyddad titel. Är det i så fall tänkt att det bara skall vara journalister på mainstream media eller kommer även Lamotte att ingå?
  F.ö tror jag inte längre att Sverige styrs av Sverige. Något annat ligger nog bakom!

 4. Lika vettigt som:

  ”Våldtäkt av normalgraden”
  ”Gruppvåldtäkt av normalgraden”
  ”Misshandel av normalgraden”

  Är möjligen, jurister, politiker och journalister
  ”dumskallar av normalgraden”, som överhuvud taget kan
  tänka sig att skriva något så dumt?

  => men visst; Journalistik, juridik och religion är väl inget som
  är förankrat i verkligheten?

  //age,

 5. Undrar om likhet inför lagen någonsin har existerat? I praktiken kan personer i den privilegierade sektorn till och med få belöningar när de gör bort sig. Otaliga gånger under min livstid har jag sett detta demonstreras.

  För gräsrötter saknas skyddsnät ens i närheten av dessa.

  Men det är klart, försvinner den även i teorin öppnas ju alla dammluckor.

  Desto större behov att anpassa teorin efter verkligheten är att helt eliminera begreppet “förtroendevald”.

  Detta har inte den minsta förankring i verkligheten! “Vald” i brist på annat vore ett långt bättre begrepp. Begreppet förtroende har den politiska adeln sen länge med stor framgång utraderat.

  Förtroende är ett vackert ord. Med synonymer som tillit och förtröstan.

  Smaka på orden. Gå sen ut i verkligheten och sök efter en politiker för vilken du känner detta. Lycka till!

 6. Brott mot alla människor skall bestraffas och det skall vara lika inför lagen, det Johansson vill införa är ännu exempel på politikeradelns friheter utöver höga löner och rikliga pensioner samt ryggkliande i allmänhet. Vi kan nog också vara ganska säker på att dessa lager kommer primärt att gälla brott mot sossar och med ett undantag för politiker från SD som får skylla sig själv.

 7. Tim Pool; ” I found the country of Sweden to be very creepy.”
  I made the Swedish threat list! What a truly great accomplishment.
  Today I am talking about a list of people deemed to be hateful by the Swedish government.

 8. Sverige och mollgan johansson har fortfarande efter många år och flertalet påtryckningar från Europol bl a inte tagit fram/skapat /skärpta terrorlagar som skyddar landets medborgarna och möjliggör fängslande och utvisning av is terrorister,vilket övriga länder inom Eu redan gjort, flertalets länders säkerhetstjänster är förbannade över detta att Sverige är en fristad och garnison för all världens farligaste och mest bestialiska terrorister som finns i världen idag och som utgör en mycket stor fara för allmänheten och människor liv.Bla Putin har sagt att, vi ska jaga dem ( is terrorister alltså) över hela jordens tills vi får tag i dem och sopar bort dem från jordens yta.Man förstår ju Löfven regimens stora rysshat med tanke på att Ryssland vill utplåna is medan Löfvenregimen gör allt,precis allt för att skydda dessa satans monster på bekostnad av Sveriges land och svenska folkets säkerhet och liv.Sverige är en skurkstat för skurkar som alltmer liknar det forna Sovjet bara det att det går långsammare och statens repression mot regimkritiker/oliktänkande inte ännu är lika fysiskt brutal som i det forna Sovjet och gamla DDR.Här utövas en mycket aggressiv och otäck psykologisk terror mot regimkritiker och oliktänkande och sanningssägare.
  Den amereikanske journalisten Tim Pool besökte Sverige under ca två veckor för ett par år sedan och han sa att Sverige var så läskigt/otäckt så han ville aldrig mer återvända till Sverige, och då ska man veta att Tim Pool är en riktig tuffing till journalist som rest runt i världen och gjort reportage från krigshärjade områden, det säger inte så lite det.Tim Pool säger sanningen och fakta rakt av om vad han ser och hör under sitt Sverigebesök, och hans reportage är mycket välgjorda och välunderbyggda, och beskriver verkligheten precis som den är .Och pga hans ärliga reportage så blev han satt på Sveriges regims hotlista,ja exakt så är det och då förstår vi varför regimen vill tysta sanningssägare ,för att inget och ingen skall hindra dem att slutföra det sataniska landsomstörtande projekt de jobbat som besatta med under lång tid och folket skall inte få stoppa dem,för det är bara folket som skulle kunna sätta stopp och göra sig av med den folkfientliga regimen.

 9. Till alla som inte har läst boken “1984” av George Orwell,
  Gör det!
  Läs sedan även “Djurfarmen” av samme författare!
  Den beskriver i allegorisk form framväxten av en diktaturstat, i det fallet den kommunistiska staten Sovjetunionen, men gäller med full tydlighet även för den Socialdemokratiska regimens totalitära övertagande just nu i Sverige.
  Det är bara att följa med i manualen kapitel för kapitel.

  • ”Bosse”!

   Ja, och det började i större skala 1999 när socialdemokraterna
   ingick ett kontrakt med Muslimska Brödraskapet om att bidra
   till att göra Sverige till en islamisk stat.

   Pettersson har flera gånger publicerat kontraktet med medias
   kommentarer.

   => men ingen verkar reagera ändå!

   Är ni rädda eller fattar ni inte att detta är det värsta
   hotet mot Vårt Fosterland sedan Hitlers tid!

   Det är det värsta LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid!

   Försök fatta att DU, Dina närmaste, allt du äger och
   ditt fosterland är sålt och förrått av socialdemokraterna!

   VARFÖR GÖR DU INGET ! ? ! ?

   SÄPO verkar vara inblandat eller allierat
   i konspirationen?
   SÄPO svarar inte på en skriven fråga om saken, från mig!

   Är det socialdemokratin i verkligheten?
   D.v.s. att de blev köpta av Saudi Arabien vid besöket?

 10. Följ folkets vilja och ingen blir angripen, ljug så att du är blå och gå emot folkets vilja. Då är man tvungen att ändra lagarna lite, så att man kan blåljuga och gå emot folkets vilja lite mer

 11. Vad blr nästa steg ?? Det är väl lika bra att byta ut vår stolta vackra Svenska flagga mot nordkoreas.Vi går en trist framtid tillmötes.Oppossion mot regimen och dess medlöpare skall tystas.Vår Svenska kultur skall förringas.Ska vi bara acceptera denna nedmontering utan att ha det fria ordet och rätten att protestera och demonstrera ??

 12. Efter Ny istid, Ozenskiktet, massinvandringen och nu slutligen klimathysterin känner den politiska klassen såpass säker på att kunna styra folket att man nu på allvar gör sig till ett frälse.

  Men liten tuva stjälpa ofta stort lass och en sten i skon är inte behagligt så i brist på inhemsk oppositionsrörelse (möjligtvis bensinupproret undantaget) ställer vi vårt hopp till Trump och Farage.

 13. Hade Socialdemokratiska företrädare förföljts som Sverigedemokratiska blir av gammelmedia hade nya lagar redan varit på plats gällande förtal i media, Morgan Johansson är ingen demokrat utan en stor jä… hycklare….

 14. I sak har han rätt, då politiker utsätts för mer våld och hot än städerskor, snickare, ingenjörer m.fl.
  Vad lärare, sjuksköterskor, poliser, socialarbetare m.fl har att säga i frågan är en annan sak.
  Sedan har vi ju detta med att politiker fattar tandlösa lagar som gör att kriminella kommer lindrigt undan.
  Givetvis kan man ifrågasätta att detta kommer nu och inte under alla de år när Sverigedemokrater hotats och hatats?

 15. Skillnad på folk och fä har det alltid varit !
  Lika inför lagen har aldrig existerat i verkligheten och kommer heller aldrig existera.

 16. Det är inte svårt att förstå Regimens egentliga syfte med denna lagändring. Den kommer att användas som en sorts HMFlag som ytterligare skyddar Regimen och dess lakejer så att de kan agera ännu mera efter eget godtycke, mot det SVENSKA folket och mot meningsmotståndare.

  • ”Tony”!

   Jag säger bara:
   läs : ”www. socialdemokraterna kontrakt 1999”!

   Vi har ingen regering; Vi har en islam- ministär!

Kommentera