“Vänsteraktivisten” Jonas Linde dömd till fem års fängelse

BROTTSLIGHET. Jonas Linde, född 1987, dömdes idag till fem års fängelse efter att ha gömt tunga vapen i en container utanför Jönköping. Ett halvautomatiskt vapen, vapendelar, magasin och patroner hittades förra sommaren i Taberg. Delarna hade kunnat sättas ihop till flera funktionsdugliga vapen.

Linde, som har kopplingar till vänsterextrema miljöer, dömdes för synnerligen grovt vapenbrott. Han har erkänt att han hyrt containern men nekar till brott. Jonas Linde har haft anteckningar om att genomföra en statskupp i Sverige.

– Brottsligheten är ideologiskt motiverad, sa åklagaren Petra Schöniger och Linde har fört anteckningar om att genomföra en statskupp i Sverige.

Kuriosa är att det var en utländsk stöldliga som upptäckte vapnen och larmade polisen.

Jönköpings tingsrätt B 2199-18

-Pettersson noterar att synnerligen grovt vapenbrott, vapen för krig, och planer för statskupp inte räcker för Dagens Nyheter, det är fortfarande en vänsteraktivist. Vänstern kan tydligen aldrig bli extremister i DN:s ögon.

TIDIGARE 2019-04-24. Åtal för vapengömma kopplad till vänsterextremism

BROTTSLIGHET. När polisen slog till hittades bland annat ett halvautomatiskt gevär och delar som skulle ha räckt till ytterligare fyra funktionsdugliga vapen. Nu åtalas en man som enligt åklagaren har kopplingar till den extrema vänstern.

AR-15, automatkarbin, finns i mängder av varianter i de flesta av världens arméer.

Ur åtalet Jönköpings tingsrätt B 2199-18 2019-04-23

Synnerligen grovt vapenbrott:

Jonas Linde har, mellan den 31 december 2015 och den 25 juli 2018 på Industrivägen, Taberg, Jönköpings kommun, och på andra platser i Jönköpings kommun eller inom Sverige, ensam eller tillsammans och i samförstånd med andra, olovligen tagit befattning med och innehaft vapen och ammunition enligt följande.

Ett stort antal vapendelar som kan sättas samman till totalt fem stycken kompletta halvautomatiska gevär av typen AR-15 samt vapendelar avsedda för halvautomatiskt gevär av typen AR-10, har beställts från utlandet och förts
in i Sverige, varefter de förvarats/innehafts på platser enligt ovan.

Av ovan angivna vapendelar har delar till ett halvautomatiskt gevär av typen AR-15 satts samman och underbeslag borrats upp, vilket lett till ett funktionsdugligt skjutvapen. Vapnet har borrats upp i en container på Industrivägen i Taberg och har avfyrats efter sammansättning. Tillsammans med vapnet har magasin med en kapacitet av 30 patroner samt 20 patroner försedda med helmantelkula och stålkärna innehafts. Av angivna vapendelar har vidare delar till ytterligare fyra kompletta halvautomatiska gevär, av samma typ som det färdigställda, innehafts i containern i syfte att färdigställas på samma sätt som det funktionsdugliga vapnet.

I containern och/eller på annan plats i Jönköpings kommun har även innehafts bland annat nio magasin med en kapacitet av 30 patroner, ytterligare vapendelar samt 184 patroner, allt kompatibelt med AR-15.

Brottet bör bedömas som synnerligen grovt eftersom det varit fråga om ett stort antal vapen av särskilt farlig beskaffenhet samt eftersom innehavet varit av synnerligt farlig art, särskilt då brottsligheten varit ideologiskt motiverad och vapnen innehafts i en kriminell miljö där de kunnat befaras komma till brottslig användning.
Jonas Linde begick gärningen med uppsåt.

TIDIGARE 2018-06-12. Vänsterextremister bakom stöldgods

I en container i utkanten av Jönköping har man hittat märkliga fynd.

Det finns en del märkliga inslag i detta, inte minst att det var en utländsk stöldliga som upptäckte fyndet och larmade polisen.

I containern fann man polisuniformer, peruker och automatvapen. Uppmärksamheten riktades av naturliga skäl mot en utländska stöldligan, men ganska snart växlade man fokus åt ett helt annat håll.

Den autonoma vänstern.

En av de gripna är en 40-åring med kopplingar till den våldsbejakande vänstern. 40-åringen är också anställd som kurator på Alfred Dalin-skolan i Huskvarna. Hans namn skriver jag inte ut då han ännu inte är dömd för något brott, men jag förutsätter att media uppger det så fort det finns anledning.

Säpo och polisen utreder nu fallet som klassas som ett brott med politiska motiv.

Aftonbladet

5 thoughts on ““Vänsteraktivisten” Jonas Linde dömd till fem års fängelse

  1. Patetiskt !
    Livstid hade varit mer befogat, alltid bra att ha vänsterextremister bakom lås och bom.

  2. Aktivist är ett mildare uttryck för detta vänsterextrema pack.
    Märkligt att PK-pressen ens nämner det hela,när det går ut över deras vänner !

  3. Hade det varit en ‘högerextremist’ hade det tjatats minst en hel dag i Regimmedierna och sedan delvis i flera efterföljande. Nu har man knappt hört något alls om denne Vänsterextremist!

  4. Säpos terrorhot varningar är mycket låga / obefintliga när det gäller vänster extremism i Sverige……Gött att veta…..

Kommentera