Skippa symbolpolitiken – ta tag i invandringen

EU-VALET 2019. Det finns bara ett parti med en genomtänkt invandringspolitik för EU skriver Alice Teodorescu på Aftonbladet Debatt och fortsätter med Unionen har under senare år varit tondöv och oförmögen att hantera de riktigt komplexa och gemensamma frågeställningarna i vår tid: flyktingfördelningen, klimatfrågan, terrorism- och brottsbekämpningen.

I stället har samarbetet allt oftare glidit in på detaljreglering av områden som rimligen kan hanteras av medlemsländerna själva. Den så kallade sociala pelaren, som berör välfärds- och sysselsättningsfrågor, är bara ett varnande exempel på en sådan utveckling.

-Pettersson blir besviken, jag har alltid gillat Alice Teodorescu men nu har hon bytt jobb och är huvudsekreterare i Moderaternas idéprogramsarbete och talar om det hon vill skippa, symbolpolitiken.

Alice, du skriver att det handlar om trovärdigheten: Moderaterna har varit en drivande kraft för Europasamarbetet längre än något annat parti i svensk politik. Men det handlar också om det konkreta – inget i verkligheten blir bättre av symbolpolitik, teoretisk debatt om hur stort eller litet EU ska vara, eller naivt ”ja” till allt bara det handlar om EU.

Alice du påstår att det för EU:s del handlar det om två uppgifter: ”säkerhet” och ”ekonomisk frihet”. Det är när EU, och i förlängningen de enskilda staterna, inte kan garantera medborgarnas säkerhet och trygghet som liberalismen hotas i grunden.

Alice, sluta med symbolpolitiken, börja prata med Sverigedemokraterna och erkänn att SD varit långt före moderaterna när det gäller att ta tag i invandringen.

Båda dessa saker har rejält kringskurits av moderaternas politik, säkerhets och ekonomisk frihet, blev betydligt sämre när Fredrik Reinfeldt bad oss öppna våra, hjärtan, och du kanske minns att han är moderat och för min del verkar det som Reinfeldt eller Reinfeldts ande ännu styr stora delar av moderaternas politik, så jag skulle föreslå dem som vill ha säkerhet och ekonomisk frihet att inte rösta på moderaterna, det finns bättre alternativ…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

12 thoughts on “Skippa symbolpolitiken – ta tag i invandringen

 1. Jag gillar inte den där flicksnärtan och har heller aldrig gjort. Då hon gick till moderaterna, sjönk hon ännu mera i aktning hos mig.

 2. Oj har hon blivit SD sympatisör tänkte jag när jag såg rubriken, men hon menar förstås M det parti som under Reinfelt höll på att knäcka Sverige och som nu har en ledare som är en Reinfelt Vol 2.

 3. Alice Teodorescu skriver ett mycket bra debattinlägg om EU, i AB.

  Kan hålla med om det mesta. Mycket kloka ord.

  Sakpolitik ska naturligtvis alltid gå före symbolpolitik.

  För att inte snacka om signalpolitiken som EU och Sverige, har drivit inom migrationspolitikens område. Den har ju varit förödande för både flyktingarna och medborgarna.

  Då i de länder som då har tagit på sig ett orimligt och kostsamt mottagande. Som det varken har funnits resurser för eller som inte heller har var motiverat. Då den stora gruppen har varit ekonomiska flyktingar.

  EU behöver släppa på sin klåfingrighet i enskilda länders rätt till självbestämmande och istället koncentrera sig på det grundläggande. Det som Alice benämner som,….. ”säkerhet” och ”ekonomisk frihet”.

  Trots det, så får moderaterna ej min EU-röst. Men ett mycket bra inlägg i debatten, från Alice, som kan göra ett moderat parti bättre för framtiden.

 4. Alice!
  Nu är du verkligen inte rättvis i det du säger, att det endast finns ett parti som höjt varningens finger mot den famösa invandringspolitiken som förts under senare är har du helt rätt i, men det är självklart SD som gjort detta,från första stund har SD varnat för dårskapen.
  Jag anser att F.Reinfeldt är den absolut största boven i sammanhanget då han endast för det att han hatade SD gjorde en migrationsöverenskommelse med MP-stollarna.
  Om vi hade haft minsta rättssäkerhet i det här landet så skulle den jäveln suttit innanför lås och bom åtalad för LANDSFÖRRÄDERI!!!!
  Det står jag för och jag tål inte varken se eller höra detta as i något sammanhang !!

 5. Hur genomtänkt var det att öppna våra hjärtan och dörren till Sverige, mer än för Reinfeldts plånbok? Han tjänar numera tvåsiffrigt miljonbelopp i mutpengar.
  En miljon människor som ska försörjas med våra skattepengar, och det kommer fler. Nej du porslinsdockan, det får du allt ta tillbaka. Genomtänkt var det inte.

 6. Partipolitik har ingen betydelse i EUP, det är grupptillhörighet som gäller.
  Spelar ingen roll om M sent omsider ens skulle ta fram hållbar migrapolitik (vilket jag inte tror ett ögonblick att de skulle), ifall de tillhör en grupp som eldar på med mer immigration till Europa, och en grupp som dessutom samarbetar med andra grupper som eldar på.
  Det finns bara två grupper i EUP som vill minska/stoppa immigrationen, och tyvärr har Sverige representanter i bara den ena av dessa båda grupper, den försiktigare av de två.
  Rösta på den!!!

 7. Tror att Alice vet detta, men det är fortfarande skambelagt att nämna att SD har haft rätt hela tiden och stått vid det, och det är också detta som gör SD till Sossarnas största hatobjekt, dom vet att SD haft rätt men vågar inte på något sätt yppa något om detta, det är bättre att köra apspelet atrt
  SD är rasister,ett spel som även Moderaterna deltagit i, även om man kan skönja någon ljusning.

  Alice kan ju heller inte ha missat att Moderaterna tvärt av har stulit många av SD s förslag ,och gjort dem till sina egna?

 8. Ska moderaterna få tillbaka någon trovärdighet så måste de offentligt utesluta bedragaren och mutkolven Fredrik Reinfeldt från partiet.
  Lämplig ny partiledare skulle Christian Sonesson i Staffanstorp bli.

 9. Och vilken flagga hade SD dragit fram valnatten 2014???
  mig veterligen.
  Svenskt och bra.
  Blir svårt att snacka bort,va?

Kommentera