Skråmos barn har landat i Göteborg med sin morfar

INRIKES. Barnen till IS-terroristen Michael Skråmo har landat på Landvetters flygplats utanför Göteborg tillsammans med sin morfar Patricio Galvez, skriver flera medier. Barnen kommer nu att tas om hand av socialtjänsten i Göteborg.

Till SVT Nyheter säger Patricio Galvez att barnen är glada över att vara i Sverige och att de skrek ”jippie” när de landade.

– Resan har gått bra och barnen har varit lugna. Vi ska gå ner till ett ställe nu där polisen ska hämta oss. De ska föra oss till socialtjänsten och ett ställe där vi kan få vara i lugn och ro, säger han till SVT.

-Pettersson säger att så långt är allt om inte bra, så kanske så bra det kan bli. Det som gör mig misstänksam är barnens mormor.

Den dödade IS-terroristen Michael Skråmos svärmor Umm Hamza som konverterat till islam och levt i IS huvudstad Raqqa under två år med svärsonen, dottern och barnbarnen. Hamza som bytt namn avslöjades i tv när hon försökte rekrytera kvinnor till terrorsekten.

Umm Hamza lever nu i Sverige på socialbidrag och under skyddad identitet om jag förstått det rätt. Hur är det möjligt att hon kan sätta sig på ett plan, flyga till Irak och träffa barnbarnen, spela islamska sånger för dem för att sedan flyga “hem” igen? Hur kunde morfar gå med på det?

Umm Hamza pixlas och skyddas av någon obegriplig anledning av de etablerade medierna.

Varför är Umm Hamza inte åtalad enligt Brottsbalken: 19 kap. Om brott mot Sveriges säkerhet

Umm Hamza – IS-terrorist – övergav sina barnbarn och satte sig själv i första rummet. Hon vill rädda sitt eget skinn.

I videon berättar hon i sin lägenhet i Göteborg att det var tryggare i IS-fästet än på gatorna hemma i Sverige. Det var okej att leva där. Säger något om hur det har blivit i Sverige! Fy! Finns det hopp för Sverige? Nej, det tror jag inte. Myndigheterna klarar inte av det som sker. Hoppas Skråmos barn kommer till goda hem. Varje barn behöver en egen famn. En EGEN famn i den bästa av världar. Morfar kan inte räcka till. Möjligtvis för ett barn.  Ann Helena Rudberg har skrivit bra om denna story. Läs där!

Skyddar svenska medier islamister och terrorister? Videon kommer från Kanadensiska journalister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Skråmos barn har landat i Göteborg med sin morfar

 1. Varför i all världen skall dessa dj-a skitungar och denna klan verka vara någon slags livsviktig riksangelägenhet ? Om det nu, av någon anledning, måste ske någon import av ungar vore det väl mer logiskt att ta han om IS-slaktarens OFFER´s barn.

 2. Det är DEN sidan av släkten som är oroväckande. IS-sidan! För det var nog dessa som övertygade Skråmo från början, att konvertera, och att bli IS-sympatisör. Och de vill ju inget hellre än att få barnen dit också. Var lugn för att de har sina tentakler ute. BARNEN, vilket terroristmaterial, för illvilliga sjuka hjärnor!

 3. På morfaderns adress är en tonåring med samma efternamn också skriven. Hans barn?

 4. Jag räknar med att morfar försörjer alla barnen tills de klarar sig själva…

  • Sen när klarar sig, en ur islam uppfostrad, sig själv utan att parasitera?

  • Tveksamt, världsberömda svenska välfärdsbidrag lär få stå för försörjningen !

 5. När det handlar om Skråmo barnen så väcker det ett antal
  frågor, Hur många kvinnor hade han dessa barn med?
  flera av dem ser ju ut att vara lika gamla,, eller har hon fött
  flera åt gången . Hade Skråmo tid att strida med?

  När det gäller Morfadern, kommer han nu att söka sig ett
  arbete och börja att försörja Barnaskaran? Eller han ser ett
  gyllene tillfälle att hösta feta Barnbidrag o Flerbarns tillägg
  m.m.???
  Varför går figuren arbetslös, han ser ju både stark och frisk
  ut,, eller han har kanske utarbetad nu när han med hjälp
  Svensk media lyckats ta hem fler problem till Sverige,
  han ligger ju ändå i lä mot vad Centerpartiet o Sossarnas,
  bedrift med att ta hit 9000 Afghaner till, JA VAD DÅ???

 6. Vilken fin familjesaga som vi svenskar har stor tur att få ta del av !!!!!!!!
  En perfekt import, Sveriges icke kristna framtid är säkrad.

 7. Mormorn lär säkerställa att barnen hotar, rånar, misshandlar, våldtar o till sist mördar “Kuffarnas” barn!
  Ofta tvingas dessa “Kuffar” eller skötsamma men fattiga Svenska familjer bosätta sig nära de importerade rashatarna med Herrefolks-ambitioner!
  Ingen orkar i längden sitta i bilköer enkel resa till o från jobbet på mer än 2 timmar.
  Nästan alltid har Miljöpartiet arrangerat så att vägnätet är över 30 o hopplöst underdimensionerat.
  Rasistapornas största terror består av grova brott mot okända med “fel” Svenska utseende.
  Något som nästan aldrig ger några straff och gärningsmännen (nästan alltid många mot en) släpps per omgående.
  Denna omfattande etniska rensning döljs effektivt av PK-cancern!
  “Vad är problemet om dessa tusentals o åter tusentals som får sina liv söndertrasade med” fel” Svenska bakgrund aldrig någonsin syns i media?? “

 8. Svenskar fick inte demonstrera mot höga bensinpriser då de inte fick tillstånd av polisen.

  Men det finns tillstånd att demonstrera i förmån till och stötta terror imanerna som blivit gripa nu under någon vecka eller två.

  Demonstration för de frihetsberövade imamerna i Stockholm på lördaghttps://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/demonstration-for-de-frihetsberovade-imamerna-i-stockholm

 9. Större brott än LANDSFÖRRÄDERI, d.v.s.
  socialdemokraternas kontrakt med
  muslimerna, kan man väl inte tänka sig.

  Ändå är ingen anmäld, granskad eller dömd
  för brott mot Sveriges säkerhet.

 10. Intresseklubben antecknar 7 nya guldklimpar till den humanitära stormakten. Kanke dags för Stefan och hans nyandliga fru att adoptera dessa barn?

 11. Inom en snar framtid står också föräldrarna vid gränsen och vill komma hem till bidragen, då kommer Lööf och diverse andra batikhäxor att kräva att de får återförenas med barnen. Finns det någon som tror att föräldrarna är döda?, det är bara ett spel alltihop.

 12. En demokrati fungerar enbart när alla andra runt omkring en godkänner och vill leva i en demokrati.

  Det har tagit Sverige över 2000 år att nå hit där barn, män , kvinnor har kunnat ha frihet, mänskliga rättigheter, samma möjligheter. Där fred och samarbete och respekt är värdenormer.

  Vi har fått gå från odlar/samlarstadiet till upplysningstiden till att frigöra oss från religiösa extremister. Vi hade industrialismen och allmän skola till allmän demokrati till dagens teknologiska samhälle.

  Det finns enbart ca 20 demokratiska fredliga länder i hela världen. Alla andra 160 länder är odemokratiska med regimer, millitärstyre, diktaturer. 160 länder vars utveckling har fått stått tillbaka pga av krig, religiösa extremister, korruption och osämja.

  Det tar 100 tals år och ibland 1000 tals år för ett land att bygga upp en välfärd, demokrati, fred, trygghet och det går att rasera ett land jäkligt snabbt bara på några månader genom krig.

  Att hylla och välkomna terroristbarn i Sverige är så makabert så jag inte har ord för det. Hur i helvete hamnade vi här????

  Vi kan inte släppa in barbarer i demokratier. Det fungerar inte.

 13. Eftersom föräldrarna varken var svenska medborgare eller av överväldigande svenskt ursprung har Sverige inga skyldigheter gentemot barnen. De bör antingen överföras till Norge, Danmark eller Chile eller adopteras bort till personer i dessa länder alternativt något annat land i väst förutom Sverige.

 14. Jag har följt muslimernas politiska inträde under flera år i Sverige. Det finns nog ingen ”folkgrupp” som blivit så utredda inom alla olika områden i samhället som muslimerna. Allt arbete har gått ut på att föra in Islam som en rättighet över allt i samhället. Först så har muslimerna kartlagt upplevd diskriminering och hat mot muslimer inom alla områden som finns i ett samhälle. Sedan har staten gjort åtgärdsprogram mot detta inom alla områden och även stått ansvarig över hur alla myndigheter, kommuner, landstings personal ska agera mot just muslimer så de inte blir kränkta.

  Ingen har frågat hur svenskar kände sig eller upplevde muslimer och terror efter 9/11 nä…….man utredde hur diskriminerade muslimer kände sig efter 9/11 i Sverige och hur muslimer upplevde att tv visade terrordåd och nämnde muslimer och islam i samma mening. Att det är negativt för dom och att svensk media inte får göra detta mer.

  Ingen statlig myndighet har utrett hur svenskar upplever alla terrordåd som händer i Europa – hedersvåld – hedersmord – barnäktenskap – alla våldtäkter utförda av mena – grupprån mot barn – IS terrorister – IS barn – alla märkliga friande domar mot muslimer som begått brott i hovrätt/HD – moralpoliser – explosions ökning av migranter i samhället – försämring av välfärd – utträngningseffekter mot svenskar gällande boende – den ökade försörjningsbördan för svenskar.

  Muslimer i Sverige har utövat aktivt medborgarskap i flera decennier är det först under senare år som politiskt aktiva muslimer skapat debatt och nyhetsrubriker i det politiska rummet. Att inneha ett aktivt medborgarskap innebär att man ”tar ett medansvar för politiska beslut och har en beredvillighet att acceptera politiska uppdrag”.

  Den svenska statens långtgående ambition att samordna civilsamhällets aktörer är något som underlättar ett aktivt muslimskt medborgarskap. Staten, länsstyrelserna och kommunerna underlättar etableringen av organisationer genom finansiellt och organisatoriskt stöd och många civilsamhälleliga engagemang har ett nära samarbete med staten. En av de viktigaste politiska strukturerna är det ekonomiska bistånd som religiösa samfund kan få mot att de organiserar sig enligt de föreningstraditioner vi har i Sverige. Detta har möjliggjort många organisationers bildande och fortsatta existens och även bidragit till ett ökat aktivt medborgarskap bland muslimer.

  Här är exempel på massvis utredningar om muslimer, för muslimer och hur sverige ska ändra sig och hur de ska ändra sig…….

  Integrationsverket (2002). Muslimer och islam i svenska nyhetsmedier: Om rapporteringen av terrorattackerna i USA den 11 september 2001. Norrköping: Integrationsverkets skriftserie III.

  Integrationsverket (2003). Samtal med svenska muslimer: Situationen för svenska muslimer efter terroristattacken i USA den 11 september. Integrationsverkets rapportserie 2003:3

  En studie som undersöker hur svenska muslimer upplevde 11 september, där fokus låg på om deras liv förändrats efter den 11 september. En undersökning där moskéer, islamiska föreningar och islamiska skolor och muslimer fick uttala sig. Hur upplevde muslimer sin situation efter den elfte september 2001? 2. Kände sig muslimer trygga och delaktiga i samhällets krishantering eller kände de sig utpekade, skuldbelagda och diskriminerade efter terrordåden i Förenta Staterna? 3. Vilka möjligheter upplevde muslimer att de hade att förmedla sina erfarenheter (exempelvis via media)?

  Över 90 procent av deltagarna i studien, det vill säga fler än 159 personer, angav att de hade upplevt situationen som ganska svår under perioden efter terrordåden och att de upplevde att attityderna mot islam och muslimer generellt hade försämrats. Diskriminering och trakasserier yttrade sig bland annat i form av faktisk misshandel och verbala trakasserier eller hot om våld.

  2006: Mediernas vi och dom – Mediernas betydelse för den strukturella diskrimineringenSOU 2006:21 Rapporten granskar den strukturella/institutionella diskrimineringen inom media och sverige måste tänka på hur man framställer folk som är minoriteter, har olika religioner etc i media. https://www.regeringen.se/r

  2006: Är rättvisan rättvis? Tio perspektiv på diskriminering av etniska och religiösa minoriteter inom rättssystemet SOU 2006:30 ägnades åt att undersöka diskriminering av religiösa och etniska minoriteter inom rättsväsendet. Även i den rapporten kommer man fram till att muslimer är särskilt utsatta och att detta drabbar rättssäkerheten för muslimer som grupp. Muslimska kvinnor i rättsproceser ofta framställs som passiva individer, som står offer för ett kulturellt och religiöst förtryck från män i deras närhet. I flera domar hänvisas till muslimsk kultur eller muslimska sedvänjor på ett sätt, tänkt att förklara varför den åtalade/målsägande betett sig på ett visst sätt

  https://www.regeringen.se/r

  2013: Forskning om diskriminering av muslimer i Sverige- Uppdragsgivare och år: Diskrimineringsombudsmannen (DO),

  Islamofobi i utbildningsväsendet, socialtjänsten, arbetsmarknaden, bostadsmarknade, Islamofobi i läromedel i svenska skolor, Islamofobi och muslimsk klädsel, Attityder mot slöjan – ett uttryck för kvinnoförtryck, Islamofobins uttryck i medier, Internet och nya former för medial islamofobi, Islamofobi i politik och välfärdssystem, Attityder, fördomar och hatbrott mot
  muslimer i Sverige
  http://www.do.se/globalasse

  2013: Statens medieråd driver kampanjen No Hate Speech Movement i Sverige. Kampanjen är ursprungligen initierad av Europarådet och har drivits av Statens medieråd i Sverige sedan 2013. Syftet är förebygga rasism, sexism, främlingsfientlighet och andra former av intolerans. Kampanjen är särskilt inriktad på att stärka barn- och ungas förmåga att använda sin yttrandefrihet och respektera mänskliga rättigheter, att öka den demokratiska delaktigheten samt stimulera till källkritik och eget kritiskt tänkande i relation till medier.

  Regeringen uppdrar åt Statens medieråd att genomföra kampanjen No Hate Speech Movement 2017-2020. Genomförandet ska ske i syfte att höja kunskapen om rasism och liknande former av fientlighet på internet bland barn och unga.

  https://www.regeringen.se/r

  2015
  rapporten: representationer, stereotyper och nyhetsvärdering – en rapport om medieanalys av representationer av muslimer i svenska nyheter.

  “”De stereotyper som framför allt förknippats med muslimer i tidigare studier har dels varit kopplingarna till våld och terrorism som nämnts ovan. Andra återkommande stereotyper har handlat om muslimer som lättkränkta, kvinnoförtryckande och anti-moderna och har därmed framställts som en motpol till ett föreställt modernt, jämställt, rationellt och framåtsträvande svenskt ”vi”.””

  Strategier för en nyanserad bild
  Vikten av att aktivt leta efter experter och intervjuföremål som
  inte är vita män.

  Ekot har som uttalat mål att 20 % av de som hörs i radion ska ha utländsk bakgrund som en del av kravet på mångfald i sändningstillståndet.

  I inrikesnyheterna skildras individer mer, och ämnen som islamofobi och hot mot muslimer finns närvarande, liksom fler artiklar som har positiva vinklar.

  Fler personer med ”annan bakgrund” ska synas i nyheterna, och anser att det är viktigt att muslimer inte bara får uttala sig i frågor som rör diskriminering eller mångfald utan i alla möjliga frågor

  http://www.do.se/om-diskrim

  2016: En analys av anmälningar om diskriminering från muslimer och förmodade muslimer – DO

  Upplevelser av diskriminering inom utbildningsområdet
  Upplevelser av diskriminering vid anställning
  Upplevelser av diskriminering vid uppsägning
  Upplevelser av trakasserier med antimuslimska förtecken
  Undermåligt stöd av fackliga aktörer
  Upplevelser av diskriminering i mötet med hälso- och sjukvården
  Upplevelser av diskriminering i mötet med Arbetsförmedlingen
  Upplevelser av diskriminering i mötet med socialtjänsten
  Upplevelser av diskriminering i mötet med rättsväsendet
  Upplevelser av diskriminering i mötet med andra samhällsinstitutioner ….
  Upplevelser av diskriminering i samband med köp av varor och Misstänkliggjord – vid köp av varor och tjänster
  Nekad tjänst eller köp av varor och tjänster
  Nonchalerad som konsument
  Kränkande behandling vid köp av varor eller tjänster .

  Anmälarna använder antidiskrimineringsstrategier Anmälarna använder olika strategier för att hantera upplevelserna i stunden och för att motverka liknande upplevelser i framtiden, utöver att anmäla till DO. Tidigare forskning har hävdat att antidiskrimineringsstrategier är viktiga för att de påverkar hur inkludering och exkludering sker

  Stragegi mot diskriminering
  För att motverka diskriminering är det viktigt att fördjupa kunskapen om och i så fall hur diskriminerande etnisk och religiös profilering genomförs, i vilka kontexter och av vilka aktörer

  2016:
  Regeringens beslut Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att samordna och följa upp arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott under perioden 2016–2019

  Statens kulturråd Uppdrag
  Att under 2016 genomföra kunskapshöjande insatser kring hur verksamheter som tillgängliggör konst och kultur kan synliggöra normer och utmana negativa stereotyper i syfte att bidra till ett öppnare samhälle. Målgrupp för uppdraget har varit kulturutövare, representanter för civilsamhället, verksamma på kulturinstitutioner, programläggare, producenter och beställare av kultur från exempelvis region, kommun och skola.

  Uppdrag: Statens skolverk ska vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans.
  Skolverket ska också genomföra fortbildning och utveckla material till konkret stöd i frågor om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans. Målgrupper Skolhuvudmän, förskolechefer och rektorer, förskollärare, lärare och fritidspersonal.

  Diskrimineringsombudsmannen (DO) Diskrimineringsombudsmannen har haft två uppdrag som nedan redovisas i var sitt avsnitt: 1) Uppdrag att utveckla arbetet mot främlingsfientlighet och liknande former av intolerans 2) Uppdrag till Diskrimineringsombudsmannen att vidta kunskapshöjande åtgärder om afrofobi. Finns ingen statistik över diskrimineringsfall som specifikt rör afrosvenskar. seminarier och föreläsningar om ”Slavhandelns arv” då sverige har ägt slavar.

  Uppdrag till Forum för levande historia om att utvidga och förlänga utbildningsinsatsen om rasism i historien och idag Uppdrag Myndigheten har i uppdrag att 2015-2017 genomföra en utbildningsinsats om olika former av rasism och intolerans i historien och idag. Uppdraget omfattar rasism och liknande former av intolerans såsom afrofobi, antisemitism, antiziganism, islamofobi, homofobi och transfobi. Den primära målgruppen har hittills varit skolpersonal.

  målgruppen från lärare, skolledning, övrig skolpersonal, elever och andra
  grupper i grund- och gymnasieskolan till att omfatta även andra yrkesgrupper som i sin verksamhet arbetar med frågor som rör rasism eller liknande former av fientlighet eller som i sin myndighetsutövning respektive i sin publika verksamhet möter personer som utsätts för rasism eller liknande former av fientlighet. Det kan t.ex. röra sig om anställda vid arbetsförmedlingar, socialarbetare, polisanställda och anställda inom verksamheter som tillgängliggör kultur

  2018 skolverket:. Stöd för lärare Europarådet har tagit fram ett material som stöd för lärare i att utveckla undervisning om kontroversiella frågor.
  Olika frågor kan uppfattas som kontroversiella beroende på situation och erfarenheter. Det kan vara allt från politik och religion till kultur och traditioner. Det kan beröra frågor som till exempel rasism, heder, sex och samlevnad, diskriminering och våldsbejakande extremism.
  https://www.skolverket.se/s

  När DO lämnar remissvar på:
  När vi bryr oss – förslag om samverkan och utbildning för att effektivare förebygga våldsbejakande extremism Diarienummer LED 2014/15 Remissvar på SOU 2013:81, 12 mars 2014 så ska : DO ber att få hänvisa till studier som indikerar att det finns risker för en tydlig motvilja mot muslimer och negativa bilder av islamisk kultur och värderingar samt där islam och muslimer uppfattas som säkerhetshot och “muslimsk kultur” utgör ett hot mot de värden som västvärlden förknippar sig med. Kunskap om hur inställning till “den muslimska kulturen” kan vara avgörande för socialarbetares bedömning av enskilda fall och påverka beslut och insatser kan också användas för att medvetandegöra relevanta individer i utredningens förslag.

 15. Vedervärdigt! Den där jäveln borde avsluta sitt ynkliga parasiterande liv!

  Nu kanske den jäveln får tillgång till sopsäcken ibland..

 16. Pengar…. Umm Hamza hade råd att boka två rum på två lyxhotell… feta bankkonto i Arabvärlden + socialhjälp från Sverige….???

  • sannolikt har SVT och övrig regimmedia samt diverse invandringsaktivister stått för kalaset.

Kommentera