Stäng

Sabotage mot oljetankers i Förenade Arabemiraten, ett norskt fartyg skadat

UTRIKES. Förenade Arabemiraten meddelar att fyra oljetankers utsatts för ”sabotage” i farvatten nära hamnen. Enligt det emiratiska utrikesdepartementet har de fyra oljetankrarna utsatts för en ”sabotageoperation” nära landets territorialvatten.

Att få stopp på oljetrafiken genom Hormuzsundet vore en dröm för islamska terrorister och kanske Iran.

”Att utsätta kommersiella fartyg för sabotageoperationer och hota deras besättningars liv anses vara en farlig utveckling”, skriver departementet.

Uppgifterna släpps sedan Irans statliga tv-kanal Press TV, med hänvisning till den libanesiska tv-kanalen al-Mayadin, rapporterat att sju oljetankrar attackerats i Fujairahs hamn. Detta förnekas helt av UAE.

-Pettersson säger att om bensin och diesel är dyr nu så är det inget om vad det kommer att kosta om det blir oroligt kring oljetransporterna runt det viktiga Hormuzsundet.

The Drive

Den norska tankern Andrea Victory har fått en rejäl skada i aktern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Sabotage mot oljetankers i Förenade Arabemiraten, ett norskt fartyg skadat

  1. Stoppa klimat Greta, det börjar bli så jä–la kallt.
    Jag vill ha sommar och varmt.

  2. Det där är iscensatt av någon för att påverka västvärlden, säger min magkänsla. Vem gör vad just nu, och mot vem? Vilka sanktioner är utfärdade etc? Där tror jag man ska börja diskussionen.
    Klimatnissarna, knappast, tror inte de vågar sig in i områdena där.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: