Den ekonomiska krisen på grund av invandringen har bara börjat, vi måste välja väg


INVANDRING.  Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, varnar för stora ekonomiska problem i kommunerna. I Flen, ”Sörmlands hjärta” har socialförvaltningen ett underskott på 55 miljoner. 

– Det här är bara början, säger SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog, till Expressen.

-Pettersson hör ytterst få som talar klarspråk, vi måste välja väg. Rakt fram som hittills eller köra till höger och stänga av de tre vänstra körfälten totalt. Det kan knappast kallas rasist, bara göra som dom behandlar dhimmies hemma och försöker göra här.

I Saudiarabien syns vad muslimerna menar med utbyte…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Den ekonomiska krisen på grund av invandringen har bara börjat, vi måste välja väg

 • Kenth Andersson

  Ekonomisk kris i Sverige ett av världens enligt uppgift absolut rikaste länder, det är väl ändå inte möjligt ?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Och nu kommer nästa fas!

  Idioterna tror att vi ska kunna bygga i samma takt som ockupanterna väller in och kullföderskorna förökar sig!

  Hörde på radion att vi behöver bygga 1000 nya skolor fram till 2026! TUSEN! Hur ska det gå till? Tror dom att behovet är täckt sen eller?

  Så länge ockupanterna får löneförhöjning varje gång dom gör sina stackars fruar på smällen så lär det aldrig upphöra!

  Gilla

  • Onkel Björn

   Nya skolor? Som om vi inte har problem redan med de skolor vi har. Någon som kommer ihåg utbildningsministern i Reinfeldts regering, Jan Björklund,som bestämde att i skolorna skulle alla lärare vara behöriga. Och hur blev det? Finns det egentligen någon skola idag där alla lärare är behöriga?

   Gilla

 • Kalle Anka

  Var det inte migranterna som skulle rädda våra pensioner då alla var läkare o raketforskare. Kommunerna måste nu tokhöja alla skatter,för att föda dessa gökungar. Tack för att ni valde Sverige.

  Gilla

 • Erling

  Om Sveriges samtliga kommuner får dramatiska underskott kommer vare sig politiker eller media ändå inte att erkänna verklig orsak.

  Vita män, högerpopulister eller SD får sannolikt klä skott för fiaskot.

  Så långt har hjärntvätten gått i ruinerna efter ett tidigare stabilt och tryggt land!

  Gilla

 • Mm

  Festen är över, dags att ta upp plånboken. Alla ni som villa ha det så här. Minska riksdagen med 175 ledamöter. 1 års avgångsvederlag. Gör det retroaktivt. De politiker som har det knackigt får väl göra som vi övriga. Dra in på utgifterna, gå till socialen och tigg pengar. Sälj huset, bostadsrätten, sommarstugan. Vi har inte råd med alla dessa parasiter. Dra in alla traktamenten, förmåner mm. Det går bra att göra som vi företagare fått göra. Lämna in reseräkning och därefter utbetalning. Dubbel folkbokföring behövs inte.
  Ni har själva ställt till det, så ta konsekvenserna. Det har vi fått göra svenska kronan sjunker som en gråsten.

  Gilla

 • Suzie

  Sveriges alla kommuner kommer vara som Malmö 2025 med fortsatt gigantiskt stort inflöde av bidragsmigranter från tredje världen.Sveriges regim bedriver bidragsdriven befolkningstillväxt som saknar motstycke i hela världen sett till per capita.Enligt Löfvenregimens landsomstörtande planer så kommer katastrofen fullbordas för det är deras sjuka och ondskefulla agenda för Sveriges land och folk.Så länge svenska folket tillåter att regimen fortsätter att fylla upp landet med id lösa och icke bidragande människor från dysfunktionella och våldsamma kulturer i tredje världen som skall försörjas av svenska folket så kommer inflödet aldrig upphöra och vad det innebär kan ju en tioåring räkna ut och förstå men inte 82 % av svenska folket uppenbarligen.
  Nationalekonomen Hans Jensevik har flera mycket informativa videos som alla bör se.
  I denna från 2017 förvarnade han vad som väntade Sveriges kommuner som tvingats ta emot migranter som måste försörjas via socialbidrag.

  Vad händer när landets kommuner får börja bära kostnaderna för de senaste årens höga migration till Sverige? Det kommunala självstyret har i praktiken upphört samtidigt som nya behov kräver att välfärden omfördelas. Vilka grupper kommer att prioriteras och vilka grupper kommer att drabbas? Jensevik menar att Sveriges kommuner står inför stora problem som måste lösas för att undvika en ekonomisk kollaps.

  Gilla

 • Lellegoo

  Fy fasen vad de slingrar sig. I rapport ikväll skylldes det på dålig konjunktur, minskad markförsäljning, ökat antal äldre OCH ökat antal barn och unga.
  Det enkla svaret är att det kommit för många invandrare som inte jobbar och betalar skatt, utan tvärtom bara kostar.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Jag hörde på P1 studio ett och där var det de äldres fel, inte ett enda ord om den misslyckade massinvandringen från dysfunktionella länder där mängder av människor försörjs via kommunala bidrag. Lägg ner public service.

   Gilla

  • Treb

   @Lellgoo
   Ormar??
   Löve’n och c:o..

   Gilla

 • Kungen

  Hur långt ner ska vårt land sjunka innan svensson äntligen VAKNAR upp ur dvalan ? Så länge de här sitter kvar så fortsätter det vänstervridna förfallet.

  Gilla

 • Stenbock

  Berlins motsvarighet till ”vår” Pettersson,heter Schupelius.
  Dagligen skriver han en krönika,som är i stort det enda läsvärda i BZ.
  I dag skriver han sanningen kring alla lyckosökare som letar sig fram till hans hemstads.
  Hittills i är år det c:a 90.000 nya,och dagligen tillkommer 31 ytterligare.
  Just nu från Afrika vilket betyder än svartare framtid för staden.
  För er som läser tyska lägger jag in dagens bidrag från honom:
  https://www.bz-berlin.de/berlin/kolumne/nur-07-prozent-der-asylbewerber-haben-anspruch-auf-politisches-asyl

  Gilla

 • Stefan SH

  SR / P1 / Studio 1 / andra timmen. (idag)
  Beskrivning och analys av kommande ekonomiska problemen på Sveriges kommuner. Tre personer medverkande med direktintervju.

  INTE NÅGRA KLARA ORD OM DET VERKLIGA PROBLEMET!

  Att inte ni skäms..

  Gilla

 • ossie

  Och som vanligt dödstyst om den största orsaken till underskotten nämnligen massinvandringen av blattar som vi ska försörja och som kostar skjortan.

  Gilla

 • li br

  Här är bara ett litet inklipp på alla EXTRA pengar kommuner och landsting fått för att maskera kommunernas underskott tidigare år.

  2015 och 2016 uppgick till 180 miljarder kronor. Det visar regeringens redovisning.

  2016:Regeringen skjuter till 11 miljarder för flyktingmottagning i kommunerna

  2016: 46 kommuner får extra nyanlända 300 miljoner

  2017: Regeringen satsar därför 50 miljoner kronor årligen för att förbättra tillgången till vård för att motverka psykisk ohälsa hos asylsökande och nyanlända barn och unga.

  2017: Asylsökande mellan 18 och 20 år får möjlighet att påbörja sina studier på ett nationellt gymnasieprogram.Därför tillförs 11 miljoner kronor per år så att statlig ersättning framöver ska kunna betalas ut för denna elevgrupp.

  2017: 1 miljard till kommuners skolor ett nytt bidrag från Skolverket som fördelas utifrån elevantal och med hänsyn till socioekonomiska faktorer.

  2018: 400 miljoner kronor, som bland annat ska finansiera så kallade mobila sjukvårdsteam för äldre patienter.

  2018 uppgår de satsningar regeringen har gjort till 13 miljarder i statliga pengar till hälso- och sjukvårdssektorn, varav cirka 10 miljarder fördelas till landsting och regioner.

  2018: 3,5 miljarder till kommuners skolor ett nytt bidrag från Skolverket som fördelas utifrån elevantal och med hänsyn till socioekonomiska faktorer.

  2018:Regeringen skjuter till 200 miljoner kronor extra till boende för ensamkommande

  2018 avsatte regeringen 500 miljoner kronor med syfte att uppmuntra fler kommuner och landsting att via extratjänster anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

  2019: Utöver de tidigare presenterade 10 välfärdsmiljarderna får kommuner och landsting ytterligare över 11 miljarder kronor för 2018.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Tacka:
  ÖPPNA ERA HJÄRTAN.
  //Fredrik Reinfeldt

  EN VINST FÖR SAMHÄLLET.
  //Stefan Löfven

  Detta har många röstat för, så när ni inte får vård, pensioner och ni och era barn och barnbarn blir våldtagna eller utsatta för misshandel/rån…. SÄG DÅ ….JAG RÖSTADE FÖR DETTA !!!

  Bara en idiot röstar för sin och sin familj undergång och misär.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: