Bengtsfors och Hedemora också


INVANDRING. Bengtsfors kommun går mot ett underskott på 21 miljoner kronor vid årets slut. Detta enligt 2019 års första ekonomiska rapport. Den politiska majoriteten vill, som en första åtgärd, införa anställningsstopp, skriver Dalslänningen bakom betalvägg. 

I december 2016 skrev nya Värmlands Tidningen ”Många flyktingar till Bengtsfors” vilket det socialdemokratiska kommunalrådet tyckte var bra eftersom man fick ”välfärdspengar” från staten. SD kämpade emot men det blev det vanliga rasistsnacket.

Hedemora tar emot flest flyktingar kunde man läsa i september 2015 i Dala-Demokraten och kommunen skriver på sin egen hemsida ”Hedemora har under en längre tid välkomnat nyanlända människor, vilket skapar unika möjligheter för bygdens utveckling”. 

Nu har förväntade tio miljoner i plus vänts till 30 miljoner i minus, alltså en försämring med 40 miljoner. Det ser dystert ut rapporterar SVT Dalarna.

-Pettersson hörde att finansminister Magdalena Andersson tryckte på snooze och somnade om. Drömmande om en urstark ekonomi och att asylinvandring är bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


15 responses to “Bengtsfors och Hedemora också

 • anne b rat

  Det vore intressant att få veta hur Sandvikens kommuns ekonomi utvecklats under senare år. Där hade man ju för ett par-tre år sedan ett stort överskott i sin ekonomi enligt en ”framstående” f.d. LO-ekonom.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag säger det igen. Sluta skyll på dom gamla som jobbat mellan 40 och 50 år samt betalat världens högsta skatter. De har minst skuld i kommunernas underskott.
  Men i Löfvens vänsterfeministiska Sverige är det väl straffbart att vara Svensk.

  Gilla

 • Carl ekström

  Är inte komunfolket utbildade.Hur. har dom tänkt.Tycker dom gnäller bara.Allt var ju så bra för 10-15 år sen..Tycker ni ska byta jobb..Ni klarar inte av ert uppdrag ni fått.Gå hem och skäms med er och stanna där.

  Gilla

 • Gringo

  Bara va lugn snart kan man slå ihop alla kommuner, regioner och landsting och skriva Sverige istället. Hoppas politiker, media, PK-folket och riksdagen är nöjda med sitt arbete, med att sälja ut och totalt förstöra Sverige.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Bajen666 !! Det var den bästa kommentar ja hört på mycket länge!!!!!! TACK!!!!

  Gilla

 • Billy Boy

  Den lilla puckeln

  http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  Magdalena Andersson såg ljust på den svenska ekonomin … och sa:
  ”De (= ”flyktingarna”), som kom i hösten 2015 är ju bara en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras minskat med 100 miljarder. Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor”

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-ser-ljust-pa-den-svenska-ekonomin

  Regeringen Löfven 1 hade i sin höstbudget 2016 och i sin långtidsprognos ända fram till år 2020 optimistiskt intecknat allt reformutrymme maximalt.

  Finansminister Magdalena Andersson (S) sa vid budgetpresentationen att kostnaderna för 2015 års rekordhöga asylinvandring på c:a 163.000 personer skulle åstadkomma ”en tillfällig liten kostnadspuckel i STATENS utgifter”.

  Vad hon inte nämnde var att under år 2017 och framåt skulle denna ”lilla kostnadspuckel” komma att vältras över på skattebetalarna i KOMMUNERNA & LANDSTINGEN/REGIONERNA. Då med otillräckligt eller i värsta fall med inget stöd alls från STATEN.

  Det är dessa ”små kostnadspucklar” som nu hamnar i knät på kommuner och regioner runt om i Sverige.

  Allians-partiernas höstbudgetar & långtidsprognoser för 2017 – 2020 visade invandringskostnader vars omfattning i stora drag var lika överoptimistiska som den förra rödgröna regeringens (Löfven 1).

  Vad som saknades i samtliga budgetar och prognoser är ”pengarna till de s k rejäla kostnadspucklarna” som behövs framöver för att täcka upp för de skriande bristerna inom polisen, försvaret, trafikverket för underhåll, upprustning & nybyggnation av järnvägar o vägar och annan infrastruktur + bostäder, höja kvaliteten & kapaciteten inom vård, skola & omsorg, sluta skattegapet mellan löntagarna och pensionärerna pga (jobbskatteavdraget) m m.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Exempel nedan på ”En liten puckel”

   Inte en enda liten värdefull puckel (se bilden ovan) har de anländande MENA-iterna orkat få med sig hit som ekonomiskt tillskott till finansminister Magdalena Anderssons (S) redan tomma lador att förstärka hela Sveriges och alla kommunernas / regionernas allt magrare budgetar med.

   Gilla

 • Bajen666

  Bort med alla tanter på dessa höga poster, det behövs stenhårda män som vet hur ekonomi fungerar och som inte går på alla rövarhistorier ifrån nyanlända…….nu tänker jag på socialkontor.

  Det går inte att styra ett land eller kommuner med känslor.

  Gilla

  • Annie lufy

   Måste va dom över 80 år som ynglat av sig nu igen som demografi rasar ihop, vi har sophämtning varje onsdag skicka burkakärrimgar med nästa bil.

   Gilla

 • Stenbock

  Det krävdes inga högre utbildning,för att inse detta redan under invasionens gång… Därför borde även de styrande röd/gröna packet insett vad importerna,kom att kosta i förlängningen !
  Att nu komma med undanflykter typ Finansminissans,(och lögner om orsaken) tvivlar nog även deras partitrogna på….

  Gilla

 • Ståfräs

  De enda som inte behöver spara och inte har ngn ”budget” är väl MIG verket, grattis PK idioter hoppas Ni skattas ihjäl.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Asyl-domino-effekten är igång… klick klick klick och så faller de alla.

  ”Vi har nog varit naiva…” nej… jag tror snarare att förklaringen ligger i att komunernas partiorganisationer är satelliter till rikspartierna och lyder kommando och litar blint på ledaren. Ni ser vad Staffanstorp får utstå i mental misshandel från ledaren i Stockholm.

  Nu får kommuninvånarna betala notan under många år för deras politikers ansvarslösa hantering, det kan klassas som bedrägeri och politiker bör ställas inför rätta; inte för att det på något sätt hjälper situationen, men för att statuera exempel.

  Alla som röstade NEJ och på SD och den del andra lokala partier borde slippa betala. Låt dem betala som tvingade in Sverige i denna domino-situation.

  Gilla

 • havemydoubts

  Vad hade PK-packet väntat sig? Men det drabbar ju inte dem, som kan sätta sina löner själv och dribbla med våra skattepengar.

  Gilla

 • ossie

  Detta med krisande kommuner är bara början. Kommer att innebära skattehöjningar samt besparingar som främst kommer att drabba gamla, sjuka handikappade. Hoppas sossarna är stolta över detta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: