Basketturnering stördes av utomstående

BROTTSLIGHET. Helgens stora basketevenemang, Eskilstuna Basket Cup, blev en stökig historia, när ett stort antal, 25-30 utomstående ungdomar försökte tränga sig in i lokalerna och stjäla från lagen och dessutom agerade hotfullt. 

Polisen i Eskilstuna skriver på Facebook

“Nu i helgen har Eskilstuna Basket Cup spelats på flera skolor i Eskilstuna. Cupen är för pojkar och flickor födda 2003 till 2008 och är en av Sveriges största och populäraste basketcuper för ungdomar.

Ledsamt nog så har framför allt spelarna på Årbyskolan utsatts för mycket obehagliga händelser i form av ett en större grupp individer ”stormat” in i hallen och omklädningsrummen och uppträtt hotfullt. Man har försökt att stjäla spelarnas tillhörigheter och även lyckats med det i ett fall. När vuxna försökt att hindra individerna tillträde till skolan så har man mötts av hot och glåpord.

Flera lag valde att lämna skolan på grund av rädsla och otrygghet. Det här beteendet är helt oacceptabelt. Vi har haft hög närvaro på platserna under kvällarna men vi har varit tvungna att lämna stundvis på grund av andra ärenden.

Det har även begåtts stölder på andra skolor där spelare bott under helgen.

Det här är en tillställning som ska präglas av glädje och gemenskap bland idrottande ungdomar, föräldrar, coacher och ideella krafter. Idag lämnar flera deltagare Eskilstuna med en obehagskänsla i kroppen efter det som de utsatts för.

Jag och mina kollegor känner en stor frustration och besvikelse över helgens händelseförlopp kring turneringen. Jag hade aldrig kunnat förutspå att en ungdomscup i basket skulle behöva hög polisiär närvaro för att kunna genomföras utan ordningsstörningar”.

/Gruppchef Elenore

-Pettersson säger att det är för jävligt att polis måste kallas till en ungdomsturnering och att de hotfulla “utomstående” inte bryr sig om vad vuxna säger. Räkningen för detta borde gå till Migrationsverket så kostnaderna hamnar på rätt konto…

En av hundratals kommentarer säger det mesta “man får som man röstar” i det nya Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Basketturnering stördes av utomstående

 1. Den humanistiska stormakten har visat sitt fula tryne igen. Några ansvariga tycker att de bygger ett drömsamhälle, men vad är det vi bevittnar? EU-valet kanske äntligen blir en början på efterlängtade lagningar av Europas demokratiska samhällen i förfall?

 2. Den svenska mångkulturella tryggheten blir bara bättre och bättre !
  Eller hur 7 klövern och er trogna väljarkår ?

 3. Klart att ungdomar från vissa invandrargrupper inte har någon respekt för oss svenskar. Man har ju lärt sig hemifrån att vi är något av en lägre stående ras och att deras mål är att ta över landet.

  Och våra ledande rikspolitiker låter dessa hålla på.

 4. Dumsvensken tror tydligen att livet skall fortsätta som vanligt, trots importen av miljontals kulturberikare!

  Man får nypa sig i armen!

 5. Nu får vi verkligen hoppas att dom rasistiska föräldrarna och barnen talar allvar med varandra!

  Känna obehag av att bli berikade, har dom ingen skam!

 6. Tänk att vi i Sverige lyckats skapa dessa händelser fastän vi har fått hit så många välutbildade och fredliga främlingar. Tänk att vi har lyckats få våra ungdomar att bli sådana huliganer helt utan värdegrund.
  Det är väl SD’s fel förstås!

 7. Polisen i Eskilstuna ger en utförlig beskrivning av gärningsmännen:: “en större grupp individer”.

  I Stockholm blev i dag en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök mitt på dagen. Återigen ger polisen ett utförligt signalement på gärningsmannen: “Han hade kavaj”. . .

 8. Kan det bli något annat när man röstar in partier som accepterar sådan s-t i vårt offentliga rum. Fortsätt rösta på EU så får ni ännu mer av s-n.

Kommentera