Thomas Bodström får 525.000 kr för mål i tingsrätten och han är bara en av många i samma mål


BROTTSLIGHET. För en tid sedan skrev vi på bloggen om fyra invandrarkvinnor som dömdes för grov mordbrand av Linköpings Tingsrätt dom B 4822-18. Brottet ock kostnanderna, både ekonomiska och mänskliga det för med sig kan tillskrivas Sveriges migrationspolitik som är ett totalt socialt misslyckande.

Morin Korial förekommer i belastningsregistret under fem avsnitt, varav fyra avser förelägganden av ordningsbot för trafikförseelser. I februari 2017 dömdes hon för stöld till villkorlig dom. För grov mordbrand är föreskrivet fängelse i lägst sex år. Straffvärdet bedöms inte överstiga straffminimum. Annan påföljd än fängelse är inte aktuell. Då det alltjämt finns flyktfara och det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas ska Morin Korial kvarbli i häkte.

Vian Salah Sulaiman – som skulle fylla 21 år månaden efter det nu aktuella brottstillfället – dömdes i september 2017 för ringa narkotikabrott till dagsböter. För grov mordbrand är föreskrivet fängelse i lägst sex år. Straffvärdet bedöms inte överstiga straffminimum. Med beaktande av Vian Salah Sulaimans ålder vid brottstillfället bedöms dock straffmätningsvärdet uppgå till fängelse fem år. Med hänsyn till brottets art och straffvärde finns särskilda skäl för fängelse och annat påföljdsval är inte aktuellt. Då det alltjämt finns flyktfara och det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas ska Vian Salah Sulaiman kvarbli i häkte.

Ahlan Abdikarim Ali är tidigare ostraffad. För grov mordbrand är föreskrivet fängelse i lägst sex år. Även med beaktande av att Ahlan Abdikarim Ali, enligt vad som har blivit utrett, inte var en av de medgärningsmän som gick in i bostaden i samband med att branden anlades bedöms straffvärdet motsvara straffminimum. Annan påföljd än fängelse är inte aktuell. Då det alltjämt finns flyktfara och det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas ska Ahlan Abdikarim Ali kvarbli i häkte.

Farhiya Ibrahim – som var 20 år vid brottstillfället – är tidigare ostraffad. För grov mordbrand är föreskrivet fängelse i lägst sex år. Även med beaktande av att Farhiya Ibrahim, enligt vad som har blivit utrett, inte var en av de medgärningsmän som gick in i bostaden i samband med att branden anlades bedöms straffvärdet motsvara straffminimum. Med beaktande av Farhiya Ibrahims ålder vid brottstillfället bedöms dock straffmätningsvärdet uppgå till fängelse fyra och ett halvt år. Med hänsyn till brottets art och straffvärde finns särskilda skäl för fängelse och annat påföljdsval är inte aktuellt. Då det alltjämt finns flyktfara och det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas ska Farhiya Ibrahim kvarbli i häkte.

Den före detta socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström var advokat åt Farhiya Ibrahim och för det får han ersättning av staten med 524.608 kr. Av beloppet avser 295.320 kr arbete, 98.120 kr tidsspillan, 26.246 kr utlägg och 104.922 kr mervärdesskatt.

Tänk också på att det var totalt nio åtalade för mordbranden och andra brott och var och en av dom hade varsin advokat. Dessutom var det målsägande, offer, i målet som var och en hade en advokat. Åklagare, biträden, polisutredningar, vakter, fängelsetid osv.

Kostnader för detta sociala experiment är runt 30 miljoner plus mänskliga kostnader och sedan får vi räkna med att de överklagar.

-Pettersson säger att det är galenskap som pågår…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Thomas Bodström får 525.000 kr för mål i tingsrätten och han är bara en av många i samma mål

 • Onkel Björn

  Kan man ju bara undra hur mycket målsägaren får?

  Det är nog mer lönsamt att vara advokat än brottsoffer.

  Gilla

 • Robin H.

  Ture har rätt i att TB belönas för sin politiska korrekthet och för att han är en i sossetoppen men märkligt är att
  Meg Tivéus inte ens nämns i Allra skandalen!
  Vet någon varför hon skyddas?
  mvh Robin.

  Gilla

 • SasjaL

  En dyr advokat är ingen garant för att vinna ett domstolsmål … En sanering behövs, med början i Advokatsamfundets topp.

  Gilla

 • Ture

  Han belönas väl för sin politiska korrekthet och för att han är en i sossetoppen.

  Gilla

 • Tony

  Sammhälls tjyvarna i Sosse armen gör som dom brukar?

  Gilla

 • Bosse S

  Huggsexa på skattepengar. Krimellt höga arvoden.

  Gilla

 • Dalmasen

  Socialdemokrater dom kan dom.
  När andra tjänar pengar är det fult, när dom själv plundrar staten
  tycks det vara ok.
  I detta fall är väl direktutvisning givet.
  Och definitivt en lågprisadvokat.
  Man blir bara så trött på denna dubbelmoral signerad Bodström igen.

  Gilla

 • ossie

  Den där skithögen minns när han satt i TV och hejade på Expressens förföljelse av oliktänkande. Sen var han ju med i toppen av Allra bolaget som svindlade bort pensionspengar. Han borde sitta inne.

  Gilla

 • Bajen666

  En del är inte ens värda en advokat, det bästa och ultimata hade varit att skippa hela rättegången och kört hem damerna till sina respektive hemland och aldrig mer låta idioterna återvända.

  Gilla

 • turrim

  Till svenska åldringar och till Försvaret är det ont om pengar.

  Gilla

 • Olof.p

  Om Pettersson säger att det är galenskap det som pågår, säger Olof. P att det bara är förnamnet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: