Fatemeh, den evigt 17-åriga

INVANDRING. Som tjej, hazar och född på flykt från Afghanistan antogs Fatemeh Khavari ha en låg ställning i världen. Istället visade hon som 17-åring att det går att trotsa konventioner då hon blev talesperson och ledare för tusentals ungdomar som flytt till Sverige.

Bild från annonsen

De bemötte nazistattacker med kärlek, sittdemonstrerade i veckor och Fatemeh kom att bli en röst i storpolitikens centrum. Hur är situationen i Afghanistan idag? Vad har hänt med de ungdomar som rörelsen kämpar för? Och vad har Fatemeh för drömmar framöver? / Dalen Talks är en samtalsserie för idéer, kunskap och inspiration. Tidigare möten har varit välbesökta av både barn och vuxna, stod det i annonsen på Enskededalens bibliotekets sida på Facebook.

Arvodet till Fatemeh stod formellt föreningen Enskededalen för men föreningen får i sin tur skattefinansiering från stadsdelsförvaltningen Enskede-Årsta-Vantör. Jag antar att de även betalar ordningsvakterna som anses behövas.

Trots att besöket marknadsfördes även i lokaltidningen blev det en blygsam uppslutning på föreläsningen – bara ett ”trettiotal” personer närvarade, enligt bibliotekschefen. På bilder som biblioteket publicerade efter evenemanget syns dock bara sex åskådare. Efter föreläsningen bokades en taxi åt Khawari trots att det tar drygt 10 minuter till henne från Enskede bibliotek med tunnelbana.

I tidningsannonsen stod att Khavari är 17 år gammal trots att hon enligt svensk folkbokföring ska vara minst 19 år gammal. Denna omständighet uppmärksammades bland annat av debattören Erik van der Heeg på Facebook, enligt Samnytt. 

-Pettersson minns att Fatemeh Khavari sagt att hon ska bli statsminister i Sverige, jag tycker att en sådan ledarpersonlighet skulle fara hem och arbeta för Afghanistans uppbyggnad och ta de ljugande unga männen utan asylskäl med sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

10 thoughts on “Fatemeh, den evigt 17-åriga

  1. Hon blev en “invandringens Greta”, i Sverige verkar vi ha en tendens att ha olika sorters “Greta” för olika sorters aktivism som avlöser varandra. Kanske de alla kommer behålla sin ålder livet ut, som ett tecken på någonting, jag vet inte….

  2. Såg den här pojken eller mannen Khavari för några veckor sedan vid Medborgarplatsen på söder i Stockholm! Det bästa vore att skicka hem hen till Kabul eller Iran – där kan hon bygga upp sitt eget land, här i Sverige hör dessa Afghaner inte hemma! Sverige kommer om några år ha lärt sig skicka ut kriminella, lita på det, det är bara en tidsfråga!
    AFS i EU valet den 26/5!

  3. Fateme Khavaris ställning bland de afganska invandrarna beror troligen på att hon tillhör någon inflytelserik klan i Afganistan.

  4. Hon säger också själv att hon har glömt bort stt eget födelsedatum i Afganistan! hur kan en 17-åring göra det?? Det är med allra största sannolikhet så att hon ljugit om sin ålder och är alltså en illegal invandrare som borde utvisas härifrån för alltid!
    Podden där hon säger detta bortcensurerad eftersom den tillhörde Granskning Sverige, kan dock finnas någonstans, men hittar den inte nu.

  5. Greta och Khavari, dagens “hjältar” är inte vad de borde vara. Media lyfter upp nollor till skyarna. Globalisterna jublar.

Kommentera