AfS nekades hyra lokal i Nyköping

DEMOKRATI. Alternativ för Sverige, AfS, nekades i samband med sitt torgmöte den 17 april, att hyra lokal för öppet hus på kvällen med hänvisning till att de inte delade kommunens värderingar, rapporterar Södermanlands Nyheter

Kultur- och fritidsnämnden i Nyköping beslutade att neka partiets förfrågan om lokal med två argument. Dels hänvisar kommunen till en befarad störning av ordningen. Och dels till att det inte är tillåtet att hålla möten som motverkar demokratiska värderingar eller som strider mot kommunens policy i principiella frågor om delaktighet, jämställdhet, mångfald och integration.

– Vi anser att de inte följer de värderingar och den policy som Nyköpings kommun har kring demokrati, säger Karina Josevski (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

-Pettersson blir lite orolig över Nyköpings Kommuns policy och värderingar när det gäller demokrati. AfS är ett lagligt parti som ställde upp i det senaste riksdagsvalet och ska vara med i EU-valet. Vilka övriga lagliga partier vill Nyköpings kommun motverka?

När det gäller ordningsstörningar var det oroligt när AfS höll valmöte på torget i september 2018. Men det var inte AfS som bråkade utan invandrare, vänstergrupper och kriminella. Är det inte bättre att göra något åt dessa grupper?

Det såg mörkt ut bland “motdemonstranterna” i Nyköping som enligt kommunen har godkända värderingar.  Foto AfS.
Bild på mannen som attackerade AfS ordförande Gustav Kasselstrand i Nyköping. Saef Jalal har senare döms till tio år och sex månaders fängelse för bland annat grov mordbrand, misshandel, rån och mycket annat. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “AfS nekades hyra lokal i Nyköping

 1. En extremist är någon som anser att deras åsikt är den enda åsikt som får lov att existera. Det är också någon som anser att sina åsikter stå över alla andras. Maktfullkomlighet mao.

 2. En kommun ska INTE enväldigt bestämma över vad medborgarna ska tycka. Rena rama stalinistdiktatur, när man tar patent på vad demokrati är. DET ÄR INTE DEMOKRATI, utan precis samma ordsvängningar som vilken totalitär stat som helst. SANN DEMOKRATI HAR INGEN IDEOLOGI!!! Men det tycks despoterna i denna arma kommun tro.

  DEMOKRATI ÄR FRIHET, OCH ALLAS RÄTT ATT KOMMA FRAM, OBEROENDE AV NÅT ENDASTE ALLS!!!

  Detta demokratikränkande svineri, är mycket oroväckande. Det är som Löven som påstår sig försvara “demokratin” mot högerextremismen. Men så kan man inte göra, annat än att kränker den. Men vad Löven menar är inte demokrati, utan social-demokrati, det är det enda han kan godta, diktatorisk sett.

 3. Politikerna i Nykoping är rädda for AFS och Kasselstrand därfor han är en mycket kunnig politiker, som vet helt säkert det som är orsaken till problemen som drabbat landet och kommunerna.
  Nykoping var tidigare en kommun med lysande ekonomi men har även den dragits ned i problem, kommunalskatten ligger idag på 32,25 kr som gor det svart att hoja den, utgifterna kommer att oka men inte intakterna som gor att det maste bli nedskärningar.

 4. Regimen har ju bestämt att “värdegrunden” står över alla Svea rikes lagar.En värdelös värdegrund som ingen kan förklara vad den egentligen är.
  Ett verktyg för att tysta oliktänkande/regimkritiker och hålla ett helt folk i osynliga men effektiva bojor och munkavle.
  Journalisten Marika Formgren hade ett mycket bra föredrag om värdegrundsdemokrati som hon kallade den sk värdegrunden,mycket sevärd.Googla så hittar ni det.

  Ingrid och Maria skrev en bra artikel om just Afs torgmöten på deras frihetsturne.Skolan förstör medvetet våra barn med socialism/kommunism och detsamma bidrar regimtrogen media till dygnet runt år in och år ut.
  Den massiva hjärntvätten har gått alldeles för långt.Enligt fd Kgb propagandisten Yuri Bezmenov så måste man lära en ny generation barn sanning och rätt,sann patriotism och även kristendom sa han .Finns många videos på youtube för den som är intresserad av att förstå vad som händer idag i Västvärlden,för det Yuri Bezmenov sa då på 80 talet stämmer kusligt väl in i dag.

  Från Ingrid och Marias artikel;

  “I går skrev till exempel AFS partiledare Gustav Kasselstrand att en gymnasieelev kommit fram till honom på torgmötet i Sveg och berättat något fullständigt chockerande:

  ”Träffade en elev från Härjedalens gymnasium på torgmötet i Sveg. Han berättade att skolan gått ut med information om att elever INTE får gå till torget när AfS talar då det ’strider mot skolans värdegrund’. Han gick dit ändå, trots risk för sänkt betyg eller samtal med lärare.”

  Lärare begår grundlagsbrott
  Detta är alltså vad en del lärare i svenska skolor förmedlar. Tvärtemot grundlagen. I regeringsformens andra kapitel står det:

  2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

  Opinionsfriheter

  1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad
  1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
  2. informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,

  Att en lärare i en svensk skola försöker ta ifrån eleverna deras rätt att fritt inhämta och ta emot upplysningar är alltså ett grundlagsbrott. ”

  https://www.ingridochmaria.se/2019/05/07/opinion-obildade-vettvillingar-ar-demokratins-fiender/

 5. Nu har jag bestämt mig. Jag kommer att rösta på Afs i EU-valet.

  Afs kan tacka Nyköpings kommun för min röst.

 6. Så här behandlade Högern arbetarrörelsen för 100 år sen. Att det inte funkade kan man nog lugnt konstatera. Samma skitbehandling utsätter sossarna Afs och SD för och det kommer heller inte att funka men det tar sin tid.

 7. Vilka skitstövlar sossesvinen är!!! Den kriminella mordbrännaren från Irak välkomnas av Stefan Lövens partivänner! Låt oss mobilisera allt vi kan mot detta pack – rösta i EU valet den 26/5 på AFS!

 8. Hur många svenskar delar muslimjävlarna värderingar? Vad händer om de inte får hyra eller låna lokal? 5 miljoner i skadestånd. Vi lever verkligen i vänster- feminist-kommunisternas bisarra land.

  • Du pekar på någonting mycket viktigt här. Om en kommun inte vill hyra ut till exvis AfS “för att dom inte delar kommunens värdegrund” så kan den kommunen inte heller hyra ut till muslimer. Muslimer har en helt annan värdegrund som baseras på Koranen. Och kommuner måste rimligtvis behandla alla lika.

 9. Är det ens lagligt av en kommun att peka ut och straffa “fel” värderingar. Var står kriminalitet på värderingslistan? Tar kommunen ens emot skatter från “de med fel värderingar”? Eller gör kommunen avkall på sin överlägsna moral när det gäller pengar? Ur led är tiden och myndigheterna. Det behövs en omstart från ruta ett för att komma ifrån det mentala haveriet i Sverige.

  • Hej Ruben !

   Du ställer endast frågor.
   Du kommer inte med förslag på åtgärder.

   Nej, det är inte lagligt.

   Tjänstemannen har begått brottet Tjänstefel enligt Brottsbalken Kap 20. I straffskalan finns fängelse upp till sex år.

   Om ordförande i kommunala nämnden inte vidtar åtgärd så har även ordförande begått Tjänstefel och dessutom brottet ”Medhjälp” enligt Brottsbalken Kap 23. Det senare lagrummet är tillämpbart på ledamöterna i nämnden om de inte vidtar adekvata åtgärder.

   Är jag den ende Svensk som tycker att tjänstemän i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) skall ställas till ansvar?

   Tomas.
   Dissident Pappa till ”Fallet Axel, 28 år!”

 10. Kommunens värderingar om åsiktsfrihet och demokrati är tydligen inte kompatibla.

 11. Mycket Odemokratisk betende av kommunen, om jag är SD/AFS medlem få jag mantalsskriva mig i Nyköpings kommun? Om något är ett hot mot demokratin så är det Nyköpings kommuns inställning till demokratin.

 12. De enda som det nu är tillåtet att diskriminera och förfölja i detta sjuka land är ursprungsbefolkningen SVENSKAR samt oliktänkande!

Kommentera