Att prioritera

Vissa händelser är mer svårsmälta än andra. Fallet med somaliern som 2018 våldtog en utsatt kvinna är nu uppe till diskussion och fattas bara.

Glädjande nog har vissa medier uppmärksammat detta och i söndagens partiledardebatt fördes fallet upp på tal av också andra än Jimmie Åkesson.

Ni minns fallet med den 33-årige somalier som våldtog en kvinna, men som klarar sig från utvisning då han befunnit sig i Sverige sedan 2009. Utöver våldtäkten har somaliern figurerat i polisiära sammanhang p.g.a. narkotikabrott, rattfylleri och vållande till kroppsskada.

I söndagens debatt gick det inte att ta miste på Ebba Busch-Thors genuina ilska, Jimmie Åkessons ärliga ord om importerad brottslighet och Ulf Kristersson som försöker skaka av sig Reinfeldts spöke. Stefan Löfven såg ut som vanligt (ni ser i filmen nedan), medan Annie Lööf och Isabella Lövin mest såg besvärade ut. Jonas Sjöstedt då? Ja, man är ju inte vänsterpartist för inte.

Hanad Mohammed har varit i Sverige i tio år och därför klarar han sig från utvisning, brottsling som han är.

Farhad Asadzadeh hade bott i Sverige i sjutton år när han utvisades p.g.a. att tjänsten som taxichaufför inte utannonserades korrekt.

Vedran Kutic hade bott i Sverige i fem år när han utvisades då en f.d. arbetsgivare inte betalat ett fullgott försäkringsskydd.

Ivan Vysochanskyi hade bott i Sverige i tre år när han utvisades p.g.a. att arbetsgivaren gjort ett litet fel.

Ty Thi Ngo och Hao Thi Le hade bott i Sverige under flera år när beskedet om utvisning kom. Detta p.g.a. en arbetsgivare som betalat ut fel lön och semester.

Arsen Khachatraryan hade bott i Sverige i sex år när han utvisades p.g.a. för låg lön.

Ali Omumi hade bott i Sverige i tre år när han utvisades för att han saknade sjukförsäkring.

Detta är några fall där människor som bott i Sverige under flera år, som jobbat, betalat skatt och gjort rätt för sig på alla vis, ändå utvisas. Samtidigt kan våldtäktsmän och andra brottslingar känna sig relativ trygga, åtminstone om de vistats i Sverige mer än fyra år.

Inser alla hur sjukt det här landet blivit?

12 thoughts on “Att prioritera

 1. Sveriges genom alla tiders största landsförrädare, står och tittar helt tomt rakt fram utan någon som helst sympati för alla barn och kvinnor i Sverige som blivit utsatta för dessa importerade sjuka AIDS våldtäktsmän, som han bär det yttersta ansvaret för att det sker.
  FY FAN FÖR DENNA HYCKLANDE ÄCKLIGA FÖRRÄDARE !
  Man ska aldrig önska någon nån sjukdom, men i detta fallet så är det så så svårt, att inte göra det.

 2. Jag är själv från Somalia och jag skäms väldigt mycket över det som en del invandrare gör i Sverige. I ett land (som har välkomnat de och gett de samma rättighet som etniska svenskar) gör de sånt istället för att visa tacksamhet genom att följa lagarna och värderingarna som gäller här. Jag skäms över det. Det är äckligt usch.

  • H O. Kan du vara snäll och ta ditt pick&pack och flytta hem. Du verkar lite vettig och det behövs vettiga somalier på hemmaplan.

   • Varför tycker du att jag ska åka hem när jag betalar skatt och följer lagarna här?

 3. Sverige känns mer som träsklägret i Knasen med General svammelman som tror sig styra, men mest sitter och väntar på vad Pentagon (EU) ska ge honom order vad göra!

 4. Jag hörde i dag talesmannen för UD i Rapport säga, att vi är försiktiga med uppgifter om Skråmos barn. Trots att det nu framgår att det är UD som nu aktivt ser till att de kommer till Sverige. Det kunde jag i varje fall förutsäga för flera veckor sedan att så skulle bli. Oavsett dimridåerna från Löfven och Wallström.

  Men grundlagen säger att all makt utgår från folket. Hur kan då UD vara försiktig med uppgifter? Hur ska folket kunna bilda sig en uppfattning och ta ställning om Wallström agerar i lönndom?

 5. Finns tyvärr en stor del puckon som har stort behov av att ’ ta hand om’ och se det goda i alla människor.

 6. Dom svenska landsförrädarna samlar ju på utländskt slödder, därför får dom stanna! Landet har blivit en stormakt i både dumhet och världsmästare när det gäller att samla på sig mest slödder av alla världens länder!

 7. Detta görs med Regeringens och rättssystemets goda minne för att injaga skräck i befolkningen. Sverige har blivit ett ruttet land, när man låter grova sexualbrottslingar stanna kvar och fortsätta att förstöra livet för Svenska
  kvinnor! Det var bara att titta på Löfvens tomma blick, kort sagt så skiter han i hur många kvinnor som råkar ut för dessa odjur!

 8. I detta vänstervridna, genustramsande land är det alltid mest synd om brottslingen speciellt om denne är 17 år men i verkligheten 35 år. Det konstiga är att vänstervridna kvinnor inte känner empati för kvinnor/flickor som blivit våldtagna av ett skäggbarn. De tycker synd om honom istället. Jag säger som i på spåret : vart är vi på väg ?

 9. Det är viktigare att behålla kriminella än folk som gör rätt för dig? Hjälp jag bor i ett dårhus!

Kommentera