Stäng

Hur har det gått med socialdemokraternas vallöften?

INRIKES. Efter valet 2014 lämnade Stefan Löfven (S) en regeringsförklaring. Kristianstadsbladet gjorde i augusti 2018 en redogörelse för hur det gått med socialdemokraternas vallöften. 

Socialdemokraterna har varit största parti i Eskilstuna så länge någon kan minnas och nu blir det mer och mer likt Malmö

Det största och viktigaste vallöftet var att Sverige år 2020 skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Där har vi halkat ner, från 12:e till 17:e plats av EU:s 28 länder.

Den “feministiska utrikespolitiken” ledde till en diplomatisk kris med Saudiarabien, som slutade med att 57 stater fördömde utrikesminister Margot Wallström. På ett liknande sätt föll relationen med Israel samman, där Wallström blev persona non grata. Sverige lyckades bli invalt i FN:s säkerhetsråd, men först efter en kampanj där biståndspengar användes till röstjakt och 900 sidor material gömdes undan från offentlig insyn. Det sägs att enda gången arabvärlden och Israel är överens är när det gäller att fördöma Wallström.

Vårdköerna har i många fall och i motsats till S löften dubblerats sedan 2014. Andelen som väntat på operation i mer än tre månader har ökat från 12 till 26 procent. Väntetiderna inom barn- och ungdomspsykiatrin är i vissa fall upp till två år. Regeringen har öst pengar över sjukvården, utan att en enda kö blivit kortare.

Utvecklingen i utsatta områden har förvärrats. Det dödliga våldet var 2017 på sin högsta nivå sedan 2002. Antalet poliser per invånare har minskat och andelen uppklarade brott sjönk med 10 procent från 2015 till 2016. Andelen våldtäktsfall som gick till åtal mer än halverades från 2014 till 2017.

Transportstyrelseskandalen gjorde det klart att Socialdemokraternas regeringsduglighet inte är vad den varit – om inte katastrofala utredningar och lagförslag räckte som bevis. Reepalu-utredningen om vinster i välfärden sågades av den egna experten innan den föll i riksdagen. Gymansieamnestin för 9000 afghanska män är knappt tillämpbar, vilket inte förvånar efter den extremt hårda kritiken från lagrådet.

 • Skatterna har höjts med 60 miljarder.
 • Skogsägarna är i uppror efter upprepade attacker mot äganderätten.
 • Klimatutsläppen har stått stilla eller ökat något.
 • Muséerna har politiserats.
 • Bostadsbristen är värre än någonsin och investeringsstödet på 11 miljarder är en flopp.
 • I skolpolitiken har inte mycket hänt.
 • Migrationspolitiken styrs av en tillfällig lag.
 • Fem ministrar har fått sparken.

Stefan Löfven har visserligen bjudit på många fina ord: innovationskatapult, industrikansler, framtidsminister. Ett säkerhetspolitiskt råd har tillsatts. Om något av detta åstadkommit något står ännu inte klart. Några verkliga, strukturella reformer för ekonomin har dock inte blivit av.

På område efter område är det en förlorad mandatperiod. Regeringen Löfven är en katastrof som måste stoppas.

Läs gärna hela artikeln i Kristianstadsbladet där det även finns källor till påståendena.

-Pettersson vill tillägga att asyl och anhöriginvandringen som är det enskilt största problemet, trots löften om EU:s miniminivå ligger kvar på rekordhöga tal. Stefan Löfvens regeringen är en katastrof…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Hur har det gått med socialdemokraternas vallöften?

 1. Undrar över EU-valet.
  Det är inte de som röstar som räknas, det är de som räknar rösterna.
  Valmyndigheten är säkert lika opartisk som SVT.

 2. Om mannen på videon ovan skulle föreställa Sveriges statsminister så var det absolut rätt. Både personen och ansiktsuttrycket stämde.
  Tappad bakom en vagn, nollställd, fullkomligt bortkommen, totalt sinnesslö och otillräknelig.

 3. Arabvärlden och Israel är också överens om förträffligheten med att avlägsna frisk vävnad från pojksnoppar.

 4. Hur gick det med alla toaletter till alla Afrikanska kvinnor tror att dom fortfarande skiter på marken. Du lovade för mycket Stefan…

 5. ”…. relationen med Israel föll samman, där Wallström blev persona non grata”

  Så här har Margot Wallström själv förskönande beskrivit läget kring att hon fortfarande nu efter c:a 6 år som utrikesminister är helt utestängd från inresa till Israel, d v s den enda demokratiskt, teknologiskt och ekonomiskt mest framgångsrika staten i hela Mellersta östern.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2016/09/politikfakta-margot.jpg

  Politikfakta

  1. Tillägg / Rättelse

   Det skall givetvis stå …

   ”… att hon fortfarande nu efter c:a 5 år som utrikesminister …”

   … på rad 2 i 2:a stycket i min kommentar ovan.

 6. Tomma löften – naken verklighet! Vårt samhälle byggs på lögner!

  Politiker är nog det enda skrå som aldrig behöver stå till svars!

  En tragisk fars med fatala konsekvenser för oss alla – ofattbart!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: