Fläskstopp på Universitetssjukhuset i Örebro helt i enlighet med muslimernas steg för steg taktik


ISLAM. För en tid sedan stoppade Universitetssjukhuset i Örebro fläskkött på menyerna. Den officiella anledningen var att man skulle minska köttkonsumtionen och främja en köttfri kost. Det var lögn, den verkliga anledningen var att muslimska patienter samt deras anhöriga hade utövat påtryckningar mot kostchefen och förvaltningen för att införa ett stopp för fläskkött. Detta bekräftas motvilligt av ansvarig nämndordförande samt försörjningschef för Region Örebro län.

Nåväl, fläskstoppet upphörde men frågan är varför inte syltryggarna hänvisar till koranen och Darura när muslimer kräver särbehandling. Det står i koranen att den som kommer till ett land utan sharialagar ska rätta sig efter det landets lagar och seder, eller helt enkelt ber dem åka någon annanstans. Det finns drygt 50 muslimska länder att välja på.

Insändare i Nerikes Allehanda den 2 maj 

Nu har man stoppat servering/tillagning av all fläskkött i kosten på USÖ universitetssjukhuset i Örebro. Ingen julskinka eller ärtsoppa med fläsk till patienterna! Detta är bekräftat av till förordnade kostchef. Endast patienter med önskekost kan få griskött! Då ska det ordineras av läkare/dietist, hur många har önskekost och troligen är då inte kött det första som ordineras!

Motivering: att hålla nere svinn och att nå hållbarhetsmålen!

Trams menar jag. Griskött är väl inte mindre hållbart eller miljöpåverkande än andra köttslag. Det finns lokala grisuppfödare samt lokala slakterier som förädlar råvaran. Att exkludera köttätare och då av griskött ter sig ytterst diskriminerande mot huvudparten av patienterna och vad säger de lokala grisuppfödarna? Man kan också undra om detta beslut har baserats på en undersökning bland patienterna över huvudtaget? Eller är det politiskt förankrat i regionledningen?

Att ändra menyer och göra smartare val i recept kan man väl göra med griskött också. Detta beslut ger enbart upphov till flera frågor och funderingar samt skapar irritation bland patienterna och de anställda vid sjukhuset. Man utökar antalet rätter men exkluderar griskött, mycket ologiskt. Det påverkar också både djuruppfödare samt företag som vidareförädlar köttprodukterna.

Har man verkligen diskuterat och övervägt konsekvenserna av beslutet samt vilka alternativ som kan finnas? Man undrar om det finns andra skäl bakom detta vansinniga beslut?

”Fläsk och bruna bönor”

Kumla

***

Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till. Det är dag att börja återvandringen, så kan de ha sina böneutrop och halalstränder hemma…

Växjös muslimer fick förra året tillstånd för böneutrop en gång i veckan. Tillståndet gäller utrop via högtalare i högst ske tre minuter och 45 sekunder och de görs varje fredag. Tillståndet gällde för ett år – till 7 maj – och efter beskedet från polisen har grannar överklagat i flera vändor. I november gav förvaltningsrätten klartecken för utropen och den 24:e april gjorde kammarrätten i Göteborg likaså.

Nu vill stiftelsen att utropen ska bli permanenta – och har skickat in en ansökan till polisen. Ibland är det oerhört tråkigt att ha rätt, men med muslimer är det lätt, de kör samma steg för steg-taktik hela tiden, och det behövs inga böneutrop, till och med muslimer har klockor och mobiler så de kan passa tiden ändå. I stället bör Växjös islamska center och dess moské stängas, totalt.

Växjö moské hetsar och sprider hat mot judar och kristna. Moskén uppmanar män att kontrollera sina döttrar och kvinnor, de använder Saudiarabiens officiella läroplan och böcker i sin islamska skola, de uppmanar muslimer att inte umgås med kuffar, det vill säga otrogna. Läs HÄR.

I 15 år har jag protesterat mot islam i Sverige, och gång på gång fått rätt, det är inte roligt. För det har jag och andra kallats rasister, nazister, islamofober och främlingsfientliga, trots att det är uppenbart vilka som är främlingsfientliga.

Arnaud van Doorn, kommunpolitiker i Haag i Nederländerna vill införa halalstränder eftersom muslimer känner sig obekväma bland lättklädda och fult klädda människor på stränderna. Arnaud van Doorn som representerar det religiösa partiet Islamic Party for Unity som förslagit de nya stränderna. Enligt honom är det inte bara muslimer som klagar över strandentusiasters klädsel utan också många andra medborgare.

Som argument för sitt förslag väljer van Doorn att jämföra med tillgängligheten av nudiststränder och därför borde man även utforma halalstränder för den muslimska befolkningen. Sådana stränder uppger Van Doorn finns redan i de muslimska länderna Turkiet och Indonesien.

I sociala medier har många reagerat negativt på förslaget. En person skriver att landet inte är islamiskt och om de önskar halalstränder får de söka sig till ett islamskt land en annan tycker att man kan införa halalstränder den dagen Saudiarabien inför en nudiststränder.

Läs mer på HLN…

-Pettersson ser att muslimerna lägger förslag efter förslag, många verkar obetydliga, men målet är solklart en islamsk stat och våra godtrogna politiker och journalister går på det, böneutrop låter rimligt, vi har ju kyrkklockor…

Böneutropen i Växjö fortsätter…

Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! PK-etablissemanget verkar blinda och ser inte islams steg för steg taktik  säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Islam handlar om förtryck och kontroll, av kvinnor, av oliktänkande, av kristna, av judar, av muslimer, av alla. Islam är farligt, facit finns.

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960

Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

Strand i södra Europa 1970

Beaches 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

Brighton_2016

Behövs fler bevis?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Fläskstopp på Universitetssjukhuset i Örebro helt i enlighet med muslimernas steg för steg taktik

 • Bosse S

  Sjukhusmaten i region Skåne är på grund av politikers besparingar och misslyckade upphandlingar så usel och äcklig att den troligen inte kan bli sämre.
  Precis som med städningen så tror man sig komma undan billigare när man lägger ner alla sjukhuskök och av okunnighet skriver fleråriga kontrakt med företag som bjudit så lågt att det hart när är omöjligt att sköta de tidigare fungerande verksamheterna.
  Sjukhusmaten som numer tillagas av företaget Karl Fazer i Eslöv, liknar oftast inte den rätt den påstås vara.
  Exempelvis pannbiff med lök var en rund kompakt torr köttmassa utan smak med oljiga lökbitar ovanpå stenhård potatis med en äckligt blank sås utan smak till detta kom stora hårda iskalla morotsbitar och någon oidentifierbar iskall röra av fröer.
  Spagetti köttfärssås bestod av några sönderklippta spagettibitar uppblandade med någon konstig röra av grova köttbitar med morotsklumpar och någon konstig och iskall frömassa. Anrättningen smakade mycket konstigt.
  En dag serverades tysk korv ihop med en massa äckliga och iskalla oidentifierade tillbehör. Även det oätligt. Magen vände sig ut och in redan efter ett litet smakprov.
  Bristen på smak kan nog förklaras med frånvaron av fläsk och krydderier, men att maten inte liknar en normal rätt är också ytterst anmärkningsvärt.
  Man kan även allvarligt ställa sig frågan, vad är det för konstiga människor som lagar denna ”mat”?
  Företaget Karl Fazer borde nog inte få syssla med annat än godistillverkning.

  Gilla

 • SVENSK

  Propagandan att vi ska äta mindre kött är för att det skulle vara dåligt är en ren lögn! Jag har länge ansett att ett av syftena är att minska och slutligen få bort det för oss nordbor så nödvändiga och uppskattade fläskköttet (gris). Detta är uteslutende ren propaganda och ingår i planen inkl folkutbytet. Det pågår nu en kampanj mot vår Nordiska nutretion!

  Gilla

 • T

  Muslimer är som dom är, och vill ha in sina seder o bruk
  hur Medeltida dom än är, och dom har ju verkligen
  kommit till önskelandet numro ett,, för i Sverige dräller det av
  ryggradslösa Mähän som går dem till mötes vad det än handlar om?

  Att inte vid något tillfälle sätta ner foten och säga stopp, hit men inte längre,gör att uppfyllda krav kommer att följas av nya oförskämda krav,
  kan eller vill man inte rätta sig efter det lands levnadssätt som
  råder här anser jag att dom inte har här att göra!
  Vi är på väg mot ett förtryckarsamhälle som kommer att drabba
  många, och allra mest kvinnor, men helt tyst från feministerna?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Religiösa påbud och krav får naturligtvis inte styra det svenska samhället.

  Det är bedrövligt att man låter det ske. Ännu värre blir det genom att motiverar det med ”nödlögner”, om varför man tar bort griskött från menyn.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Angående maten på detta sjukhus så föreslår jag att de människor ( Svenskar) som ligger inne där får mat hemifrån, så an de där utomjordingarna äta sin s.k. mat själva.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Vid varje nakenbad skall det finnas en skylt där det står ” ABSOLUT FÖRBJUDET OMRÅDE FÖR ISLAMISTER” på.

  Gilla

 • Hanna

  Som små barn, skriker och bråkar när de inte får som de vill… Tyvärr är Sverige perfekt i deras ögon med sin ängsliga undfallande attityd…. Resten av mänskligheten börjar tröttna på er nu.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det är väl dags för icke muslimer att KRÄVA att kunna välja minst en FLÄSKRÄTT varje måltid på sjukhusen.

  Men inte nog med fläskförbud – då man kan misstänka att matdirektiven kan gälla även ”hallal”-mat. Eller att nästa krav blir hallalmat. Det finns ingen anledning för sjukhus att acceptera (indirekt) beskattning av Islam. Islam-skatt som kan gå till vad som helst som hotar det västerländska samhället/Civilisationen – utom demokratisk kontroll.

  Gilla

 • centurion

  Enl. mina egna erfarenheter från sjukvården och dess menyer, vill jag bara upplysa om att det brukar finnas minst tre alternativ + specialkost. Så vad är problemet ? Vill man inte ha det ena, så är det bara att välja något annat.

  Gilla

 • Realist

  Tur man flyttat från detta rasistiska Närke !!!!
  Jag säger bara – MERA BACON – !!!

  Gilla

 • Kungen

  Ge dom fläsk varje dag så stannar dom inte länge

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: