Musik Till Fredags vinet


Mammas Musik

Idag ett litet nostalgikör, låtar som fanns i mammas hög av 78 varvare i början – mitten av femtiotalet!

Alices genombrottslåt var ”Swing it magistern” från filmen med samma namn.  Alice var stor stjärna i Sverige på 40-50 och sextiotalet. 

 

Högt i skivhögen låg altid Snoddas ”Flottarkärlek” som han gjorde sensation med i Lennart <Hylands radioprogram som hette. ”Hylands Hörna” , (tror jag det var)

Prästen Bengt Henrik Alstermarks fina frierivisa från 1824, vart otroligt populär i mitten av femtiotalet då Normanen Alf Pröysen  sjöng in den.

Harry Brandelius, son nån gång på femtiotalet utnämndes till ”Århundradets slagerartist” hade i mitten av sextiotalet turen att träffa eder Fjärranösternredaktör som när han stannat på en parkering, klockan 2 på natten,   efter dåvarande Riksettan emellan Norrköping och Nyköping, för att uträtta så kallade naturbehov.  Ur en bil som redan står på parkeringen kommer Harry Brandelius ut, och frågar mycket vänligt om han kan få skjuts till närmaste ställe där han kan få tag på bensin, ty han har slut på denna för bilkörning så väsentliga vätska. Så skjuts till Ålberga motell som var nattöppet och tillbaks till bilen belönades med en signerad 45 varvare.

Å här i Malaysia är det snart sängdags, så från mammas skivhög: Time to say godbay med Vera Lynn,  hon är nu 102 år gammal!


5 responses to “Musik Till Fredags vinet

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: