Maten måste bli dyrare i Sverige


INSÄNDARE. Malmö 30/4 2019

Sydsvenskan har en intervjuserie inför EU – valet där man intervjuar nio toppkandidater från olika partier. Idag är det Fredrick Federleys tur i en helsides artikel (betalsida) där han vill att maten skall bli dyrare. Som ett skäl till detta säger han att vi idag slänger bort en tredjedel av maten och det är ett säkert tecken på att den är för billig.

Bild från Sydsvenskan

Du borde skämmas , Fredrick Federley , för du har säkert råd att slänga bort en tredjedel av din mat med den lönen och arvoden du har som EU – parlamentariker. Men jag kan garantera dig att t ex en svensk pensionär inte kastar bort en tredjedel av maten. Tillsammans med arvodet på ca 90000 kr, traktamenten på 3000 kr per dag då du är närvarande i Bryssel samt det s k kontorsstödet på ca 45 000 kr i månaden så har du en inkomst långt över 200 000 kr i månaden så du har säkert inga problem om maten skulle bli dubbelt så dyr.

Men du skall ta mig fan inte höja några matkostnader för det svenska folket!

Räcker det inte med att du och ditt parti med er politik har lagt en otrolig försörjningsbörda på det svenska folket där vi får föda kreti och pleti som sökt sig hit under täckmanteln att dom är s k flyktingar. Som om inte kostnaderna räcker i sig så mördar, våldtar, bränner, spränger och bidragsfuskar dessa varelser i princip hämningslöst. Fängelseplatserna räcker t ex inte till p g a dessa varelsers kriminella aktiviteter.

Det är beklagligt men det är antagligen med avsikt som journalisten Olle Lönnaes inte skriver en bokstav om dina inkomster så att läsarna kan ta del av dom.

I en faktaruta om dig i artikeln så står följande :

Familj: gift med Johnny Kroneld. En 6-årig dotter efter IVF-befruktning med en kompis.

Bor: På en gård i Björbo i Dalarna. Lägenhet i Bryssel och Stockholm.

Dom som du tänker skall drabbas av höjda matpriser har säkerligen inte tre bostäder att röra sig med och dom har säkert inte heller råd med några IVF-befruktningar. Inte för att jag tror att dom har några planer på att göra detta.

Med ovanstående fakta så har du enligt min mening inte bara din åsikt om dyrare mat att skämmas för utan en hel del annat. Vad jag åsyftar får du räkna ut själv. Men jag avslutar mejlet med två ord på lättförståelig svenska : FY FAN!!!

Sandor Herold, pensionär som inte slänger någon mat och vars barn tillkommit genom naturlig befruktning


28 responses to “Maten måste bli dyrare i Sverige

 • Bajen666

  En otäck jävel det där.

  Gilla

 • Billy Boy

  Fredrick Federley (C) kunde ju ägna sin energi och sitt inflytande inom EU-byråkratin för att stoppa detta vanvett som försiggår där.

  Delcitat

  EU förstörde 17 000 ton fisk och skaldjur
  17.000 ton fisk och skaldjur köptes upp av EU:s fiskefond under 2009 – bara för att skickas som avfall för att förstöras.

  Det visar siffror som EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) fått fram.

  I Sverige handlar det mest om räkor som har köpts upp för att förstöras.

  – Det här visar hur skruvat och helt felaktigt EU:s fiskepolitik fungerar, säger Christofer Fjellner.

  Enligt nuvarande regler fastställer EU:s fiskeministrar lägstapriser och om priserna är lägre går EU:s fiskefond in och stödköper.

  Fisk och skaldjur som köps på detta sätt ska sedan ”tas bort från marknaden” och ”destrueras”. Det betyder att fisken slängs som fiskrens och avfall.

  Inom hela EU stödköptes 17 800 ton fisk och skaldjur år 2009. Allra mest handlar det om stödköp från de stora spanska och franska fiskeflottorna. (Publicerades 9 oktober 2012)

  Slut delcitat

  Läs gärna mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-forstorde-17-000-ton-fisk-och-skaldjur

  D v s nyfångad färsk matfisk och skaldjur av högsta kvalitet köps alltså upp med våra inbetalade skattepengar uppbyggda i EU:s fiskefond.

  Avsikten är att ”ta bort överflödig fisk, skaldjur såsom räkor mm från marknaden” och sedan ”destruera” maten. Detta för att hålla marknadspriserna uppe. Det betyder att den uppköpta fisken slängs som fiskrens och avfall och därmed kan marknadspriserna hållas uppe i nivå med eller t o m över de lägstapriser som fastställts av EU:s fiskeministrar.

  Gilla

 • Jag

  verklighetsfrånvända s k ”politiker” har vi på tok för mycket av! Avlönade av skattebetalarna! Det börjar gå inflation i deras gemensamma dumma uttalanden!
  Bort med dem, allihop inom sjuklövern, lanfsförrädarna!

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Kan man bli dummare i huvudet?? JO — idiotförklarad!!!! KRÄK!!!!!!

  Gilla

 • Autodidakt

  Jag kommer mycket väl ihåg all propaganda när vi skulle rösta om att gå med i EU. Idioter, alltså politiker stod i TV och ljög om att vi skulle naturligtvis få billigare mat och att skatterna ”måste” på sikt ner till EU´s snittnivå. Facit av detta är bland annat varför jag kallar dom idioter.

  Kan någon EU anhängare här vara vänlig och dra sagorna med alla fördelar en gång till, för jag skulle verkligen behöva något att skratta åt.

  Gilla

 • Billy Boy

  EU-parlamentarikern Fredrick Federly (C) har redan år 2010 (och kanske även vid andra tillfällen) praktiserat sitt alldeles egna sätt att få mat, logi, reskostnader, fest & underhållning mm, allt betalt från andra konton än sitt eget och har därför lyckats hålla sina egna utgifter på absolut lägsta möjliga nivå. Läs vidare här:

  ”Det var inte jag, det var Ursula”

  Dåvarande riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) bjöds på en lyxsemester på Gran Canaria, sponsrad av flera företag.
  Men han ser inga problem med resan. – Nu var det Ursula som åkte. Det är min dragpersonlighet.

  Tillsammans med sin pojkvän Jonas åkte Fredrick Federley till Kanarieöarna i mitten av januari år 2010. Med på resan var också webbplatsen Hankys chefredaktör Martin ”Miss Inga” Johansson och en fotograf. De bodde på ett fyrstjärnigt nybyggt hotell där de bjöds på ”all inclusive”.

  – Jag har inte betalat ett öre för resan, sa Federley. (Publicerat 10 feb 2010)

  Läs gärna mer på:

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/article12149865.ab

  Gilla

 • Fjölet

  svenska varor, kött, grönsaker mm exporteras till utlandet med exportstöd/bidrag pga kvalitet samtidigt som importerar samma sämre varor med bidrag, här kan ju både Fredrick & Greta ställa sig och gorma och gråta en skvätt.
  på vägen åt båda håll blir det säkert en hel del som blir förstört.
  men det är det ingen som skriker om.
  varför skickar vi t.ex fisk till andra sidan jorden med båt flyg långtradare för tillredning och sen tillbaka till oss?
  för det är så billigt med transport!!
  men hur mycket utsläpp kostar det oss????
  jo då får vi klimatkompensera / skatta multum på bensin och diesel på våra privat bilar.
  snacka om att blåsa medborgaren med lögner

  Gilla

 • Gruvmor

  Oj den där fjanten behöver inte oroa sig, maten kommer att bli betydligt dyrare i snar framtid (spelar ingen roll för eliten men vi vanliga dödliga får förmodligen svälta), när odlingsperioder blir kortare och omöjliga att förutspå. Dessutom vill inte unga människor bli bönder längre, politikerna har sett till att det är så omöjligt på alla sätt.

  Kvinnerstagymnasiets lantbruksutbildning fick tyvärr ställas in för att det var för få intresserade.
  https://www.na.se/artikel/debatt/var-ska-vi-hitta-framtidens-bonder

  Christophers sida, han har även en Youtube-kanal
  http://wiki.iceagefarmer.com/wiki/Main_Page

  Gilla

 • Tony

  Djävla pajas! Det är synd att en sådan skit inte fått leva ett halvt år på den nivå som många fattigpensionärer får göra idag, att aldrig kunna kosta på sig något extra, att alltid försöka att få det att räcka till dyra medicinkostnader, dessutom är även fattigpensionärer utsatt för det klientel som Bögen och hans parti försett oss med, själv har han ju säpovakter var han går, och som EU politiker kan ju Gåslevern gärna bli dyrare med dom obeskattade fantasibelopp han arvoderas med !

  Gilla

 • Stenbock

  Det är knalt som det redan är för fattigpensionärer,och barnfamiljer….
  Då går denne dåre ut och föreslår,att vi skall svältas ihjäl !
  De s.k. ”Vårdhemmen” ransonerar redan idag portionerna för de äldre.
  Nu begär denne Miljöpartist,att även ägget en gång i veckan drages in av kostnadsskäl…Kaffetåren lär också bli utspädd ytterligare ;(

  Gilla

  • Stenbock

   Upptäckte efteråt att bögen var Centerpartist men det gör ju ingen större skillnad,mot en Grön Kommunist.
   ”Skid som skid” som de säger,på andra sidan Sundet !

   Gillad av 1 person

   • highmercenaries

    Hans sexuella läggning är hans ensak, men förövrigt är han en motbjudande människa. Politiker inser uppenbarligen inte att dom har ett chefsjobb och r ytterst ansvariga för det brinnande skeppet ”Sverige” jag tror att det är försent för oss etniska svenskar. Jag har släktforska under många år och har kommit till 1604 och är så svensk jag etniskt kan vara. Dessa politiker borde Åtalas för högföräderi, och trolöshet mot huvudman. Men föräderiet bör räcka. Vatten och bröd är allt dom förtjänar.

    Gillad av 1 person

   • Tony

    Jo det tycker nog det flesta att det är, men han skryter ju gärna om det.

    Gilla

 • ossie

  Allt måste bli dyrare Mat Hyror transporter så folk inte kan existera det är våra politikers mål. Speciellt S C MP o V.

  Gilla

 • Kurt

  Ytterligare bevis på att HBTQ folk inte är att betrakta som normalt

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Jag tror att definitionen av matavfall är tveksam. Det som kallas matavfall kan vara sådant som knappast är ätbart. När jag köper ett blomkålshuvud t ex så tar jag bort blasten som kan vara ganska omfångsrik. Sedan tar jag bort stocken. När jag är klar har jag nog slängt bort halva blomkålshuvudet innan enbart den ätliga delen återstår. Är det sådant som räknas som matavfall? Och hur är det med ben i kött? Är det också matavfall? Osv. Hur mycket man slänger bort kan vara en fråga om definiton av matavfall.

  Gilla

 • Skurkärringen3

  Är det någon som vet vad fucking F har för skattesats på sitt arvode i Bryssel?? Vad fint det är med en person som FF som tänker på lågavlönade i Sverige-landet med de sämsta pensionerna i Europa och de högsta skatterna 🙂 de otroliga hyrorna och politikernas ovilja att hjälpa unga svenskar sätta bo

  Gilla

 • eugenecork


  slå 3 flugor i samma smäll…SKAFFA HUND
  de krubbar i princip allt å samla in överblivet
  matavfall hos ALLA pälsallergiska 82:or…
  Voffsepoffsen i sin tur ger sedan alla snälla
  Hussar å Mattar overfloud av kärlek i retur!

  Gilla

 • SVENSK

  Denna människa har tycks ha väldigt låg empati och verkar inte förstå hur det är att ha lite inkomst och tillgångar.
  Synd att så många är så djupt hjärntvättade så att de röstar på dessa!

  Gilla

 • Ståfräs

  Grattis alla som röstar på CP partiet, hur tänker Ni här?
  Vad jag vet så svälter väl redan många pensionärer ihjäl, men Ni kanske vill mörda resten av pursvenskarna, idioter.

  Gilla

 • Fjölet

  Bara för man tjänar multum i månaden och går på restaurang tre ggr per dag så blir inte maten tillgängligare för den som inga pengar har, därimot slängs det nog tre ggr mer på en resaurang för att behaga Fredrick med kvalitets mat,
  Denne man inte orkar tillreda sin mat själv men skall ändå lyckas spy ut skit på övriga befolkningen.
  nej det är inte överflöd för alla , förstå detta Fredrick.

  Gilla

 • Anders

  Ett inte oväntat utspel av en centerpartist som sitter i sitt elfenbenstorn och föraktar vanliga människor som får skattehöjningar fortare än man hinner byta kalsonger. Vad vet han om hur en fattigpensionär lever, inget.
  Behöver han vända på varje krona, nej.
  Det vore på sin plats att han skämdes för sitt uttalande, men det har han inte vett till, förresten det har ingen av våra politiker som helt har fjärmat sig från hur en vanlig Svensk lever.

  Gilla

 • Kent

  Maud Olofsson sänkte momsen på mat för att det skulle gynna bönderna. Har Fredrik Federley frågat Maud vad hon tycker.
  Att vi slänger en tredjedel av maten är en direkt lögn. Kanske innom den privilegierade nomeklaturan som Fredrik tillhör.
  Förmodligen så åsyftar han högre skatter för att få mer pengar till det nationella traumat.
  Sverige sjunker allt djupare ner i ett kollektivt vansinne.

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Barnen i afrika får inte mer mat för att vi slänger mindre eller får höjda matpriser.
  Lägre löner och konkurrensutsatta arbeten för våra sk odugliga politiker kanska kan få packet att arbeta för folket o h förtjäna sina löner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: