Jag känner inte igen mitt Sverige från förr

MEDIA. Jag känner inte igen mitt Sverige från förr, jag påminns om tiden som ung man när en tredjedel av medborgarna i Sverige rökte dagligen, när röken låg tät i bilar, på flyget, i dagrum på sjukhus, på arbetsplatser, i förskolan och i biosalonger, skriver Lars Lindström i Expressen

Herr Lindström tar upp mycket positivt som hänt i samhället sedan 1980-talet och menar att det var sämre förr. Bland annat att ”invandrare är ett onaturligt inslag i befolkningen”.

-Petterssons minns också en annan tid, då skottlossningar, överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, rån av barn, misshandel och råna av svenskar för att de är svenskar, moskéer, vandrande tält, terrorism med mera och när vi hade journalister som inte försökte dölja verkligheten och tidningar som inte stod på maktens sida.

Minns du hur Stockholm var i Petterssons barndom Lars Lindström?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Jag känner inte igen mitt Sverige från förr

 1. Lindström borde läsa vad en del kunniga journalister med erfarenhet skriver.

  Chris Forsne skriver bra inlägg på ledarsidorna. “Den svenska självbilden”, är rubriken på hennes senaste alster, som avslutas med orden.

  “Självbilden säger att vi fortfarande ska lära ut feminism, att vi ska ta hand om all världens lidande, vi kan ta emot Europas per capita största invandring från muslimska länder på kort tid utan att det får allvarliga samhällskonsekvenser…

  Vi ska rädda klimatet och bara vi väntar så kommer integrationen, arbetslösheten, bostadsbristen, rån av unga mot unga, våldtäkterna, skjutningarna, skolan, sjukvården, kronfallet… att ordna sig.

  Vi har ett tungt arv att bära. Arvet av det perfekta landet, av att ha varit – inte längre vara – världens mest moderna land. Men om vi gått fel?

  Att vi i vårt högmod fattat, eller undvikit att fatta, en rad beslut som nu påverkar vår ställning som modell och föregångare för alla andra. Hur skulle vi, med en så lång uppåt kurva, kunna erkänna att det finns ett fall? Även för Sverige.”

  https://ledarsidorna.se/2019/04/den-svenska-sjalvbilden/

 2. Vad är detta för svammel av Lindström?

  På 70-talet och sedan dess har det inte rökts i biosalongerna.
  Han är född 1956 så när han som tonåring satt på biosalongerna
  röktes det inte på biosalongerna.

  Fake News eller någon vanligt förekommande journalistisk
  vinkling – same shit.

 3. Lindström är ju mest känd som Nattmössan. Hans krönikor är ju mestadels menlöst snömos.

 4. Hellre att folk röker, än terrorism/våldtäkter/rån/skjutningar/sprängningar och allt annat som händer nästan dagligen. Sådant som inte hände förr, när jag var ung

  Sug på den du Lindström

 5. Jo det finns mycket som var annorlunda,och bra mycket bättre förr….
  Tillhör man gruppen halvfärdiga skribenter,som levt i sina egna bohemers värld kan vi inte begära,att de vet något om den dåtida verkligheten.
  Mammas gossar likt Lindström har funnits i alla tider,och lär även finnas när Islam tagit över.
  Det lilla positiva bland hans rader var,att Stenbock på nytt upptäckte hur landet Sverige under sista 50 åren,blivit ett totalitärt förbudsland !
  Allt som tidigare var helt normalt,råder det idag förbud mot.
  Exempel som han räknar upp som typiska onda,är troligen hämtade från hans partiprogram hos Gröna kommunistpartiet.
  Vad gäller rökningen,är nog till del den dåliga imagen denna fått,en kopia av Gretas “klimat”…
  Stenbock rökte i drygt 50 år,och inte har det skadade mig !!
  Vi fullvuxna led hellre aldrig av otaliga obekanta allergier.Raka motsatsen rådde,och vi gladde oss när våren anlände,och pollen virvlade runt i luften.
  Detta är en ny svaghet hos de yngre generationerna,som aldrig vaccinerats,genom att fått andats in doften från äkta,svin o.ko-skit !

 6. Tänk en tid då vi inte hade journalister som Lars Lindström då man faktiskt kunde köpa en kvällstidfning utan att må illa.

Kommentera