Österrike kan förbjuda anonyma nätkommentarer


INTERNET. Den österrikiska regeringen har tagit fram ett lagförslag som går ut på att göra det olagligt att lämna anonyma kommenterar på internet.

Nätet. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga.

Det ska enligt lagförslaget fortfarande gå att använda fingerade användarnamn, men de måste vara registrerade till ett verkligt namn och en adress, vilket skulle göra det enkelt att spåra vem som ligger bakom olämpliga och kränkande kommentarer.

Om förslaget antas så kommer det enbart att beröra sajter med mer än 100 000 registrerade användare.

Engadget…

-Pettersson säger att det låter som i Kina, men jag har viss förståelse för åtgärden. Det är enstaka personer som förstör för alla, även vår blogg är drabbad av en mupp som glömt ta sin medicin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Österrike kan förbjuda anonyma nätkommentarer

 • Karl W

  I Kina är det inte bara tillåtet att vara anonym, lagen skyddar anonymitet. Annars vågar folk inte yttra sig, precis som i Sverige. Anonymitet är ett skydd mot förföljelser som drev Benny Fredriksson i döden.

  Gilla

 • Argus

  Med den amerikanska absoluta yttrandefriheten och VPN att undgå snokande så har jag svårt att förstå hur Österrike ska gå iland med förbudet.

  Gilla

 • Langmore

  Trist kommentar.

  Gilla

 • Langmore

  Trisr argumentation, folk är inte sjuka bara för att de har otrevliga kommentarer. Jag tror att det är ett bra förslag från Österrike förmodligen kommer flera länder att följa efter. Men det funkar bara i en demokrati.

  Gilla

  • Tore

   Det fungerade bra i fd Sovjetunionen och hör inte hemma i en demokrati, pajas.

   Gilla

  • Karl W

   Svenska politiker vill ju totalt avskaffa all anonymitetsskydd. Alla skall tvingas legitimera sig för att få en inloggning på internet, och MSM har ju redan infört systemet. Du får inte yttra dig om du inte legitimerar dig och registrerar dig med personnummer och hemadress.

   Gilla

 • Kattsand

  Man vill kunna säga vad man tycker anonymt på internet av samma anledning som man skall ha rätt att rösta utan att någon vet vad man röstat på.

  Gilla

  • Langmore

   Ja, på ett sätt håller jag med, men de finns också skäl emot.

   Gilla

   • Karl W

    Naturligtvis finns det skäl emot. Den härskande eliten måste ju få övervaka pöbeln så den inte hyser några otillåtna tankar. Folk kan ju utveckla felaktiga åsikter och rösta fel.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: