Storbritannien: Radikala muslimer välkomna, förföljda kristna undanbedes


av Raymond Ibrahim • 20 april, 2019

  • Genom att ge avslag på asylansökan från en man som konverterat från islam till kristendomen, och förmodligen tvinga honom att åka tillbaka till Iran, så ger den brittiska regeringen honom i princip en dödsdom.

  • ”Av 4 850 syriska flyktingar som tagits emot av inrikesministeriet år 2017 var endast 11 kristna, alltså endast 0,2 % av alla syriska flyktingar som tagits emot av Storbritannien.” – Barnabas Fund.
  • Samtidigt lät inrikesministeriet en pakistansk religiös ledare, Syed Muzaffar Shah Qadri, som anses vara så extrem att han till och med bannlysts i sitt eget hemland, Pakistan, komma och föreläsa i brittiska moskéer.
  • ”Det är ofattbart att dessa förföljda kristna som kommer från kristendomens vagga blir tillsagda att det inte finns plats på värdshuset, när Storbritannien välkomnar islamister som förföljer kristna … Det finns ett allvarligt systematiskt problem när islamistiska ledare som förespråkar förföljelse av kristna får grönt ljus och blir tillsagda att deras ansökan om brittiskt visum ses med gillande, medan korta besök i Storbritannien nekas kristna ledare vars kyrkor utsätts för folkmord. Det är ett brådskande problem som ministrarna på inrikesministeriet måste inse och råda bot på.” – Dr Martin Parsons, Barnabas Fund.

I två av varandra oberoende fall nekade Storbritannien visum för förföljda kristna genom att på ett bisarrt sätt citera Bibeln och Jesus. Båda de kristna, en man och en kvinna, är före detta muslimer som på separat håll ansökte om asyl från Islamistiska republiken Iran, som hamnar på nionde plats på listan över de länder där kristna blir som mest förföljda – särskilt av de som varit muslimer och konverterat till kristendomen.

Läs vidare


3 responses to “Storbritannien: Radikala muslimer välkomna, förföljda kristna undanbedes

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: