Präst tänker skola om tiggarna i Katrineholm till gatuartister


TIGGERI. I måndags röstade Katrineholms kommunfullmäktige igenom ett förbud mot tiggeri vilket många gläds åt, men många är dock missnöjda. En av de missnöjda är prästen Karola Lindkvist Wahlbeck som nu ska lära tiggarna kringgå förbudet genom att lära upp dem till gatuartister, rapporterar Katrineholms-Kuriren.

Socialdemokraten Karola Lindkvist Wahlbeck, kallar förbudet ”människofientligt” och drar nu igång en studiecirkel för de hitresta tiggarna där de bland annat får lära sig att slå på trumma så att de sedan kan hävda att de är gatuartister och inte tiggare. Enligt kommunens ordningsstadgar är det fortfarande tillåtet att samla in pengar ”i samband med framförande av gatumusik”

Karola är övertygad om att romerna som reser till Sverige från Rumänien och Bulgarien kommer hit för att arbeta men sedan tvingas försörja sig genom tiggeri därför att de inte kan svenska och därför att de svenska kommunerna inte erbjuder dem några språkkurser. Samtidigt tycker hon att gatutiggare borde klassas som ett yrke av kommunen.

En del förberedelser återstår innan Karola kan dra igång sin studiecirkel. Hon tänker sig också att den ska avslutas med ett stort examensprov där de till gatuartister omskolade tiggarna ska få framföra en stor offentlig gatukonsert.

-Pettersson vet inte vad som hänt, men för många år sedan var Karola en vettig människa, vi träffades på en krog som hette Ruffino i Oxelösund, och diskuterade livets problem, jag drack Gin och Tonic, prällen starköl, men den historien får vi ta en annan gång…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Präst tänker skola om tiggarna i Katrineholm till gatuartister

 • white lady

  ”När Gud vill straffa en människa då tar den förståndet från en” låter det polska talesättet. Passar jättebra i det här sammanhanget.

  Gilla

 • Silfverbielke

  Det går aldrig att få en zigenare till att arbeta. Det strider mot deras natur.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Jag förstår inte varför kyrkans kvinna vill att människor ska sitta utanför butiker och förnedra sig själva genom att tigga. Vore det inte bättre att romerna skjutsades hem till Rumänien och låta de rumänska myndigheterna ta hand om personerna och ge dom vad dom behöver. Det finns EU medel om regeringen bara orkar ansöka.

  Gilla

 • Tore

  Skola om prästen till clown istället, det verkar hon kunna bättre än prästembetet.

  Gilla

 • Stenbock

  Sedan är kyrkan en av dem som får lida allra mest,genom dessa zigenares kopparstölder och andra metaller,runt om i landet !

  Gilla

 • Hajo

  Det där projektet är Så dömt att misslyckas!
  Har hon gjort någon marknadsundersökning?

  Har hon tillfrågat offrena för hennes uppmärksamhet?

  Varför kan hon inte bara tömma sitt sparkonto och ge dom alla cash, Rätt i Koppen..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  Gilla

 • ossie

  Svenska Kyrkans spetskompetens slår till.

  Gilla

 • Janne

  Karola med K och flera efternamn bör nog själv tänka på en omskolningskurs!
  Hon skulle kanske kunna praktisera som assisterande skurgumma, gatsoperska eller latrintömmerska? Men det är ändå kanske allt för avancerat för en tvättäkta flumpräst från flumkyrkan!

  Idiotin i detta vidriga land är fullständigt gränslöst! Förut låstes i alla fall dårarna in, men i dag springer dom lösa och placeras även på höga befattningar i vårt genomruttna samhälle.

  Gilla

 • Realist

  Förlåt Karola Lindkvist såsom varande medlem i Svenska Kyrkan så undrar jag vilken VÄRDEGRUND du har ????
  Har Du den Svenska Kyrkans ”VÄRDEGRUND” eller något annat ???
  Vilken ”VÄRDEGRUND” gäller för Dig och din församling, för Du har väl frågat vad Din församling tycker ????

  Gilla

 • putte

  Att tiggarna kommer hit för att arbeta finner jag för högst otroligt , tvärtom skulle dom erbjudas ett arbete skulle det inte gå att uppbringa en endaste en i landet för är det något som dom skyr som pesten så är det arbete .Och ska tiggeriet klassas som arbete så måste dom väl vara berättigade till Akassa när dom är hemma och lastar av sina tillskansade prylar , frågan är vilket fackförbund som tar dom under sina vingars beskydd månne är det musikerförbundet eftersom dom ska traktera trummor .

  Gilla

 • centurion

  Är det inte fantastiskt. En kyrkans representant som vill cementera in MISÄREN* i vardagslivet för all framtid. Grattis Katrineholm och Sverige. Nu eller aldrig är det på tiden att gå ur den Gudsförnekande svenska kyrkan. *)Ja, dvs. om det nu är så värst mycket misär som det påstås.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: