Vid vägs ände?

Har Sverige som nation kommit till insikt om att svensk migrationspolitik är ett totalt misslyckande som är på väg att erodera samhälle som sådant?

Först ut att påpeka det självklara var de partier som till vardags kallats främlingsfientliga, rasistiska, högerextrema och populistiska. Därefter följde alternativa medier som i inlägg efter inlägg började rapportera om missförhållanden och grova brott i kölvattnet av en allt för stor asyl- och anhöriginvandring. Sedan kom rapporterna från Sveriges kommuner, landsting och myndigheter som larmade om en ekonomisk kris och en systemkrasch. Nu verkar också svenska journalister inse att detta inte längre fungerar, även om man från visst medialt håll håller sig krampaktigt kvar i tron att detta fungerar och är lönsamt. Återstår nu bara de politiker som anser att känslor är av större vikt än den verklighet som möter vardagens människor.

Vi har det senaste året kunnat ta del av riksmedias frågeställningar när det gäller svensk asyl- och anhöriginvandring. Oftast kommer dessa från borgerlig press, om man nu inte hör till den sfär där gamla kopplingar till Centerpartiet fortfarande hänger kvar. I socialistiska medier, med några få undantag, är kritik och frågeställningar fortfarande synonymt med rasism.

Nya Wermlands-Tidningen (NWT) är konservativ. På ledarsidorna kunde man igår läsa om kommunernas kris. Ni har säkert tagit del av hur kommun efter kommun nu ropar på hjälp. Den ekonomiska bördan är på väg att urholka hela systemet och inte minst är det den stora inflyttningen av migranter som orsakar detta. Filipstad belystes som ett skräckexempel av Anna Dahlberg i Expressen. Nya Wermlands-Tidningens ledarredaktion följer upp detta.

“2 300 av Filipstads 10 800 invånare har utomeuropeisk bakgrund och i denna grupp saknar 80 procent arbete. Statens löfte om ersättning drogs in och att komma i arbete som nyanländ visade sig svårare än vad många drömde om. Nu är kommunen i princip i konkurs”

Krisen i Filipstad beror inte bara på migranter, utan också att utflyttningen av ung arbetskraft är stor. Alla vet vi att landsbygden satts på undantag i många år och att det fått konsekvenser kan man se från söder till norr. Dock, som det också står i NWT:s ledartext.

“Den generösa migrationspolitiken har snarare förvärrat demografins problem och kommunernas ekonomiska situation”

NWT

Göteborgs-Posten räknas som liberal och på GP återfanns till nyligen Alice Teodorescu och där finns fortfarande Håkan Boström. Två journalister som i alla fall försökt lyfta frågan om den katastrofala migrationspolitiken i några år. Ni vet vad de kallats av den svenska vänstern? Just precis…

Just Håkan Boström skrev i tisdags en text på ledarsidorna där han belyser GP:s reportageserie om droganvändandet i den stora gruppen ensamkommande som gör köpcentrumet Nordstan i Göteborg allt mer otrygg för hederliga människor.

“Den är följden av politiska beslut och en medveten ansvarslöshet hos ledande svenska politiker”

Politiska beslut som under 2000-talet sett tiotusentals ensamkommande anlända Sverige utan att myndigheterna lade ned tid på att kolla deras identiteter, åldrar och asylskäl. När väl avslagen kom kunde en majoritet av dessa unga män ändå stanna i Sverige där de nu lever i ett skuggsamhälle med en vardag som består av utnyttjande, svartarbete, droger och brott.

“Ändå är det svårt att komma ifrån slutsatsen att det hade varit bättre för många av dessa ungdomar att försöka bygga sig ett liv hemma istället för att lockas till Sverige och dess lika fagra som falska löften om ett bättre liv”

Även Boström spinner vidare på kommunernas varningsrop. Inte minst belyser han konsekvenserna av den olyckliga gymnasielagen som tvingades fram av Miljöpartiet och Centerpartiet.

“…vi går mot en allt allvarligare situation där resurserna inte finns. Det är inte bara pengar som fattas utan även personal, lokaler, kunskap etc. Och detta under rådande högkonjunktur”

De sistnämnda orden borde få många redan skrämda kommunpolitiker att göra på sig av oro. Det är ett faktum att alla problem i kölvattnet av en allt för stor och misslyckad integration kommer i en tid då vi befinner oss i en rejäl högkonjunktur. Vi är på väg mot en lågkonjunktur med allt vad det innebär och samtidigt som den rullar in i Sverige räknar Migrationsverket med att mellan 300 000 och 350 000 asyl- och anhöriginvandrare anländer vårt land fram till 2021.

GP (kan läsas som pdf för dig som inte når artikeln)

De sista orden i Håkan Boströms text borde läsas av såväl politiker, myndighetschefer, journalistkollegor och alla ni medborgare som tror att en gigantisk asyl- och anhöriginvandring är lösningen på alla problem.

“Den svenska hållningen har varit att reagera med känslorna och strunta i konsekvenserna, för samhället såväl som för individerna. Vi har inte sett den fulla vidden av det än”

13 thoughts on “Vid vägs ände?

 1. Det har kommit många hit för att kunna leva med högre standard med våra bidrag, men svensken är inte hur dum som helst, även svensken förstår snart att han kan få leva med betydligt högre standard i andra länder. Lågkonjunktur, fortsatt massinvasion och en ökande emigration av svenska skattebetalare är att vänta. Kan kommunerna leva på 50 – 75% av dagens skatteintäkter?

 2. Ett av såssarnas återkommande mantra är att rapa upp begreppet “Breda lösningar”. Vilket för en normal individ borde innebära “ett givande och ett tagande”. Men knappast för rikspuckot Steffe. För honom handlar det bara om makt att diktera de villkor som stödpartierna måste förhålla sig till. Däremot, i ett omvänt läge med såssarna som stödparti, kommer de aldrig att ge efter för någon uppstudsig konkurrent på den andra kanten.

  Och den som nu skulle ha fräckheten att komma med sådana befängda idéer som att argumentera Emot såssarna, blir naturligtvis genast stämplade som : Rasister, Främlingsfientliga, Nazister, Fascister, Populister, olika Fobier, Hatspridare, etc…

  Det kanske egentligen vore enklare med riktig diktatur ( i stället för den nuvarande smygdiktaturen). För då skulle vi bara behöva förhålla oss till EN IDIOT !

  • Diktatur eller demokrati, spelar ingen roll, man måste kunna sparka ut idioten om han inte sköter sig.

 3. Svensk industri går BRA!
  Sverige däremot håller på att gå åt ……
  Varför?
  Exempel.
  Vår ljugande/myglande/överbetalde statsminister klarade inte svetsarkursen.
  Politik blev hans räddning, som för så många andra.
  Industrin “räddades”!
  Till priset av ett demolerat land 🙁 🙁 🙁

  • Om svetsarn avgår kanske kan vi rädda Sverige.AVGÅ SVETSARN ,DU GÖR INGENTING BARA SVAMLAR SVENSKA FOLKET MÅSTE KRÄVA SKÄMTSTATSMINISTRENS AVGÅNG OMEDELBART. LANDET MÅSTE FÅ EN LEDNING SOM KLARAR AV DEN EXTREMA SITUATIONEN SOM VI HAR HAMNAT I. A V G Å TÖNT.!!!!

 4. T.o.m. Kristersson kan uttala sitt missnöje utanför riksdagen, men där inne vågar han inte. Han vågar inte ens samtala med Åkesson.
  Att sjuklövern kallar SD för rasister och nazister är bara därför att de är rädda för att förlora sin stol. De har redan blivit av med 18%, och det bara fortsätter. I själva verket vet de att SD är inte mer nazister än de själva.

  • INGA av våra riksdagspolitiker och deras ”partier” är jämförbara med NSDAP.

   De flesta är därtill allt för infantila, syltryggiga och kalkstjärtiga.

   Snarare är de att liknas vid 30-talspolitikerna med ”de goda avsikterna”, såsom Neville Chamberlain, Lord Halifax tillsammans med deras europeiska motsvarigheter. I deras dåvarande iver att undvika ett nytt europeisk krig var de beredda att göra vad som helst för att vara Tyskland och Hitler till lags. Även att tysta, censurera, frysa ut och förfölja de egna medborgarna vilka försökte varna för det uppenbara.

   Idag är vi där igen, med en liknande laguppställning.
   På ena sidan de som matar krokodilen och på andra sidan de som varnar för den uppenbara faran.
   Idag, liksom då, sitter åter eftergiftsapologeter vid makten. En makt förvärvad på naiva löften till ländernas väljare genom att få dessa att tro att ”snällhet” alltid leder till fred och välstånd.

   Med denna tillbakablick ser man tydligt vilka som idag åter har hamnat på ”fel sida” av historien.
   Vi hittar v, s, mp, c och l (fp) igen på ”fel” sidan, m och kd ”velandes” på skiljelinjen och ett ensamt sd som sedan länge har bestämt sig för att peka ut det uppenbara. Och då som nu pekas de som tidigt varnar ut som själva ”problemet”. På samma sätt som Churchill på 30-talet ansågs vara en ”hatare” och en ”hetsare”.

   Subjektet och dess tillhörande ideologi, som får dagens eftergiftsapologeter att darra och åter genom sin feghet och naivitet låter Europa driva mot ett nytt storkrig, är dock inte nazism (även om de låtsas att det är det) utan dess oäkta kusin; islam.

  • Vet du vad Sveriges störst event heter?
   Svar: pride
   Vet du vad Sveriges populäraste tv-program heter?
   Svar : melodifestivalen
   Vet du vad Svensken gör varje fredag?
   Svar: Ligger i soffan och dricker cola och äter chips och tycker livet är härligt.

Kommentera